0 bodů
355 zobrazení
v kategorii Elektrospotřebiče Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Je to možná dost těžká otázka, ale zkusím to. Po zazdívání světlíku mi zbyly dvě skleněné cihly - luxfery 19 x 19 cm a chtěla bych z nich vytvořit stolní lampičku k TV. Představuji si podsvícení LED, nejlépe na baterie, cihla bude na výšku a vložena do dřevěného rámu, dole může být prostor pro umístění toho něčeho, na co se ptám. Bílou barvu jsem na jedné straně už oškrábala a teď nevím jak dál. Poradíte?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+1 bodů

http://www.flajzar.cz/led-panely/maly-led-panel-12w.htm
ale určitě se dají sehnat i levnější

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Dík za rychlost, já bych ale potřebovala podsvítit spodní stranu, která je 19 x 8 cm. :)

zaujímavé je podsvietiť spodnú hranu a na ostatné strany farebnú fóliu (celofán) zakrytú zrkadlom (staniol). Ak zo spodu pôjde LED svetlo a oproti sa odrazí napríklad modrá, zboku červená a zelená vznikne zaujímavý efekt. "Odrazky" nemusia byť po celej ploche, vznikajú tak lúče. Odrazky môžu byť aj "dokrčené"

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Jistě, s barevností se počítá, tohle je ale skvělý nápad.(y)



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Co třeba LED páska? - nějaká méně výkonná (tedy ne drahá)...
Jen tyto pásky potřebují (obvykle) napájení 12 V=, takže např. 10 AA - takže bych spíše doporučil nějaký 230VAC/12VDC adaptér.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

O LED pásku jsem uvažovala, mám před sebou katalog GM, ale stačí to? Napájení ze sítě bych nerada a taky nevím jak to připojit. Někde jsem četla, že se musí použít pájecí pero a já mám jen trafopájku.

Dá sa aj trafopájkou, ale "nežne" nie prepáliť. Dúležité je pozrieť, či na páske je treba stejnosmerný, alebo môže ísť aj striedavý prúd. Pri stejnosmernom pozor na dodržanie + a -
Batérie sú síce nezávisle, ale aj LED je žrút energie, aj keď sa to nezdá.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Je možné pájet i trafem (pokud to umíš - bez problému, pájené místo se jen nesmí přehřát - nejde o obvody háklivé na elmg. pole).
A jestli to stačí - to nevím - nemám tucha, jak moc ´zářivé´ světlo chceš. Pokud by šlo jen o prozáření té kostky, pak stačí bohatě. A spíše vol méně výkonné LEDky, ty výkonnější potřebují chlazení - přístup vzduchu a montáž na kovovou lištu.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Led, konečně vím co znamená tvůj nick :D.
Světlo nebude nijak zářivé, jen jako přisvícení vedle TV, ale přístup vzduchu můžu zajistit. Už jsem našla vhodný nastavitelný zdroj 12 V, jen zas je k němu podivný kablík. V nejhorším si to všechno vezmu s sebou do GM a vydám se na pospas posměchu...(giggle)

Sůwa, stačí sa pozrieť na predavačov, ako chytajú súčiastku, ako zasvätene o nej hovoria so zákazníkom a hneď poznáte odborníka. Odborník laika, ktorý sa príde poradiť, nevysmeje, len, ak je ten laik zbytočne "papierovo múdry", ale naopak poradí (vlastná skúsenosť)



Související témata

0 bodů
0 odpovědí 960 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 949 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 756 zobrazení
12.5.2014 v kategorii Dům a byt zzzzz Registrovaný (420 bodů)
0 bodů
1 reakce 409 zobrazení
0 bodů
1 reakce 259 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 772 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 632 zobrazení
0 bodů
1 reakce 307 zobrazení
...