0 bodů
850 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása

Bolí to? Něco mi chrčí v krku, nemůžu jako odkašlat, tak jsem tam objednaný. Doufám, že to moc nebude bolet, prý je to ale nepřijemný.

Byl jste na tom někdo? Nebo na Bronchoskopii? Na kolonoskopii půjdu taky, ale až časem... :-(

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Gastroskopie se dá v pohodě přežít. Neni to nic bolestivého, spíše se jedná o nepříjemné , ne bolestivé pocity.
http://www.remedis.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=76:co-je-gastroskopie-&catid=53:endoskopie&Itemid=72



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Jo, byl...
:o
Je to nepříjemné, může se posléze projevit podráždění hltanu (gastroskopie) či hrtanu (bronchoskopie) - ale rozhodně na ´to´ neumřeš.

0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Je mnoho příjemnějších zážitků. Gastro mě výrazně nebolela, je to nepříjemné, ale netrvá to dlouho. Nejezděte autem na vyšetření. Pokud totiž řeknete, že jste autem, dají vám jen slabší "oblbovák" a je to nepříjemné. Absolvoval jsem to několikrát a mohu říct, že napoprvé to bylo nejsnesitelnější. Dostal jsem cosi cucat a pak měl takový útlum, že jsem u toho málem usnul. Když jsem byl naposled, byl jsem autem a to mi jen do krku něco foukli a už to do mě rvali. Bylo to nepříjemné, bolelo to v oblasti ohryzku, ale dá se to. Kolonoskopie mě bolela, protože vám nafukují střeva, aby viděli. Takže pocit jaký asi znáte, "krutě zaražený prdy". No ale taky se to dá zvládnout, jsou jistě mnohem , mnohem horší vyšetření. Ale když vám řeknou po vyšetření, že je to OK, hned se uleví a rázem je zapomenuto.

0 bodů
Tak to mám za sebou. Stříkli mi sprej dozadu do krku pak jsem to polkla. Pak jsem dostala náustek a hned hadičku do krku, kterou jsem polkla. Trochu jsem se dávila při zasunutí a pak ještě asi 4x včetně vytažení.Vyšetření trvalo asi 5 min. Nešlo mi moc dýchat nosem. Nebolí to jen je to nepříjemné. Nebojte se, já jsem od přírody úzkostlivá, ještě drobné postavy a měla jsem panickou hrůzu před tím, že tu hadičku nikdy nemůžu polknout. Nyní mne pobolívá krku při polykání. Všem držím palce.


Související témata

+2 bodů
1 reakce 131 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 494 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 149 zobrazení
0 bodů
1 reakce 414 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 302 zobrazení
0 bodů
1 reakce 148 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 448 zobrazení
...