0 bodů
383 zobrazení
v kategorii Dům a byt

V bytě máme starou podlahu a chtěli bysme dělat novou. Vůbec stim nemám zkušenosti.Nejspíš by sme chtěli plovoucí podlahu. Chtěl bych se zeptat na kolik taková plovoucí podlaha vyjde když máme byt cca 60m2? Nějaký tipy na levnou podlahu?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Záleží na tom, co označuješ "starou podlahou" - a v jakém je stavu.
Vezmu jako příklad ideální případ - stávající podlaha je pevný a nedrolivý beton, dostatečně rovný, abys jej nemusel rovnat stěrkou.
Zameteš, položíš vrstvu proti kročejovému hluku (mirelon nebo, lépe, hobru) a pak plovoučku (dřevo, lamino, korek, vinyl...). Cena pak bude z valné části tvořena materiálem (hobra 50-70 Kč/sqm; krytina 200-2000 Kč/sqm), k tomu cena pokládky a lišt.


To je ovšem - jak píšu, ideální případ - v praxi je nutné stávající podlahu minimálně srovnat (požadována je rovinnost 2 mm / 2 m délky), možná i stávající podlahu kompletně demontovat a celou její konstrukci udělat znovu.


Obrať se na zkušené podlaháře (2-5) v okolí a nech si udělat kalkulace a dodat reference od dosavadních zákazníků.
Renovace - rekonstrukce podlahy (velmi pravděpodobně nepůjde jen o položení krytiny*) není jednoduchou záležitostí - má-li být provedena dobře.



0 bodů

Dobře no ;) obrátím jen mě spíš zajímala konkrétní částka kolil bych si měl cca. připravit ....

mowla Domácí (2.9k bodů)

Ale to je právě ten problém, že bez zhodnocení stavu stávající podlahy to nejde říct...!
:o
Řekněme, že si vybereš nějakou krytinu za třeba 500,-/sqm - v tom případě je to cca 33.600,- materiál (krytina+hobra), cca 9.000,- pokládka (zámky) a nějaký peníz za olištování (cca 180,- Kč / m, včetně olištování - délku lišt si spočítáš).
Tím je jasná krytina.


Ale nic to nevypovídá o náročnosti úprav/oprav podkladu pod krytinu - od 0,- Kč (viz ideální případ) přes tisíce v případě stěrkování nivelačkou po desítky tisíc v případě třeba potřeby nového roštu a roznášecí vrstvy.


Mimojiné - nepíšeš ani, zda se jedná o podlahu v paneláku (obvykle je potřeba beton po stržení stávající krytiny vyčistit a zbrousit, možná stěrkovat), novostavbě (nemuselo by být potřeba nic) nebo na hliněném podsypu ve starém baráčku (kde se musí udělat celá konstrukce podlahy znovu - izolace, rošt, podsyp, roznášecí vrstva, stěrkování...).

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Jen malé doporučení, plovoucí podlahu bych nedávala do kuchyně (koupelny, wc) nebo tam, kde by mohlo dojít k vytopení. To byste museli celou podlahu pak dělat novou. Do kuchyně bych volila vinylové podlahové krytiny s celoplošným lepením k podlaze.



Související témata

+1 bodů
4 odpovědí 423 zobrazení
8.4.2014 v kategorii Dům a byt Aneška
0 bodů
4 odpovědí 289 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 355 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 134 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 533 zobrazení
0 bodů
1 reakce 220 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 161 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 295 zobrazení
0 bodů
1 reakce 240 zobrazení
...