0 bodů
1.6k zobrazení
v kategorii Auto moto

Nebo stačí mít řidičák na auto? Nevšiml jsem si že by jezdila tramvaj jako autoškola.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Řidičák na auto je samozřejmě podmínka a pak se dělá kurz na řízení tramvaje. Dokonce jsou i pokračovací kurzy na jiný typ, každý má svá specifika. Všímej si pozorněji, taková cvičná tramvaj je označená a vedle řidiče je instruktor.

Já ať koukám, tak koukám, tramvaj nevidím a dokonce ani koleje ne-e. (rofl)

To je pravda. Děkuji Sůwo



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

I tramvaje jezdí jako "autoškola" - mají nápis Cvičná jízda a označení L.
A - ano, potřebuješ oprávnění pro provoz kolejových vozidel - "B" rozhodně nestačí...
:o

Musíte udělat prvně psychotesty dopravní pak máte oprávnění a můžete nastoupit na tramvajový kurz, já jezdím v tramvaji označené jako cvičební tramvaj a po dvouměsíčním kurzu a absolvování zkoušek jste řidičem.  V psychotestech je pro nás skupina že můžeme řídit tramvaj, trolejbus, vlečku a lanovku
0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

na vedenie električky (tramvaje) je potrebné oprávnenie na vedenie mestských koľajových vozidiel (tak sa to oprávnenie nazýva).

okrem klasických testov žiadateľ vykonáva i odborné skúšky týkajúce sa elektrovýzbroje električky, jednoduchých opráv (výmena poistiek, odstránenie porúch pri napájaní vozidla, otváraní dverí, osvetlenia a pod, prípadne takých opráv, ktoré umožnia vozidlu dojazd do depa bez pasažierov).
okrem toho adept skladá skúšky z minima poskytnunia prvej pomoci a právneho minima.

akoby toho nebolo dosť, tieto oprávnenia sa ďalej delia na oprávnenia vedenia električiek s odporovým ovládaním, tyristorovým ovládaním a podľa podľa počtu náprav/podvozkov.

vozidlá, na ktorých sa vykonávajú jazdy a skúšky sú označené modrým štvorcom/obdĺžnikom s bielym písmenom L a premávajú bez pasažierov.

tieto cvičné vozidlá sú uspôsobené tak, že inštruktor môže ovládať brzdový pedál (elektrodynamickú brzdu), bezpečnostnú brzdu (elektromagnetickú brzdu, tzv. koľajovky), výhybky (ak sú diaľkovo ovládateľné) a trakčné napájanie vozidla (istič 600 V).
Nový držiteľ oprávnenia okrem toho ešte po absolvovaní skúšok v ostrej prevádzke absolvuje tzv. zácvik, kedy je nasadený do ostrej prevádzky s prepravou cestujúcich, na jeho činnosť dozerá starší poverený kolega - tieto vozidlá ale nie sú špeciálne upravené, bývajú označené bielou tabuľkou s červeným písmenom Z.

(smoking)

image


Související témata

0 bodů
1 reakce 471 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 350 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 344 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 144 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 447 zobrazení
12.6.2014 v kategorii Auto moto Ruda
0 bodů
3 odpovědí 1.5k zobrazení
+4 bodů
2 odpovědí 271 zobrazení
3.9.2015 v kategorii Auto moto martin
+1 bodů
1 reakce 291 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 1.6k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 225 zobrazení
...