Sušené jídlo - Online Poradna Zdarma - Czporadna.cz

Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<




0 bodů
115 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Host (9 bodů)
změna kategorie

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, zda někdo neví, jak přírodně (bez umělých konzervantů a podobně) usušit jídlo ? Například polévka. Všichni víme že pytlíkové polívky jsou plné solí a umělotin, ale osobně si myslím, že přírodní cestou by sušení jídel mohlo jít.
Zrovna polévka bude nejspíš náročná, ale třeba maso a podobně by mohlo jít.

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

6 reakce

+1 bodů
Domácí (2.9k bodů)

Běžně se jídlo suší...
:o
Např. domácí nudle - napřed uděláš těsto, pak je usušíš ´napůl´, pak nakrájíš a pak dosušíš...


Pokud jde o maso - často se suší třeba hovězí, nakrájené na tenké plátky (po vláknech), v suchu a ´chladu´ (tak do 50°C - v udírně nebo pootevřené troubě). Ale i to je hodné aspoň jemně nasolit.
Podobně se suší třeba ryby - u nás třeba grundle, v teplých přímořských zemích lze ale běžně potkat i jiné.


Notice: Undefined variable: user_level in /data/web/virtuals/75104/virtual/www/qa-include/qa-base.php(646) : eval()'d code on line 38


0 bodů
Domácí (4.1k bodů)

Samozřejmě že vejce. Dávno před tím, než byly slepice se spousta živočichů rozmnožovala vejci.

0 bodů
Host (9 bodů)

Omlouvám se, upravil jsem příspěvek, všiml jsem si, že to tu už bylo mnohokrát.

Pokročilý (1.1k bodů)

To se ti teda fakt povedlo, teď vypadá Bred jako negramot :D

Domácí (2.9k bodů)

:D

0 bodů
Domácí (4.1k bodů)

Maso lze sušit téměř bez problémů. Mnohokrát jsem sušil hovězí a zvěřinu. Lze s úspěchem sušit i na slunci, stejně, jak to dělávali indiáni.

0 bodů
Pokročilý (1.2k bodů)

Proč sušit, proč plýtvat energiemi, když máme chladicí zařízení? K čemu je dobré sušené jídlo? Třeba bramborová kaše. Raději rozmrazím, než se suchého, sypkého vytvořím jídlo. K čmu by to bylo dobré? Kdo by to přivítal?

anonym

Pokud se suší na přímém slunci, ve stínu a průvanu, není to plýtvání energii,zato v chladícím zařízení ta energie je nutná, pokud nepoužijeme chlad a mráz v zimním období.

Domácí (4.1k bodů)

Sušením jde bezpečně zakonzervovat a dlouhodobě uchovat při minimální váze. Ohromě se osvědčilo zvláště na cesty.

0 bodů
anonym

Houby i ovoce jde usušit.



Související témata

+3 bodů
3 odpovědí 953 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo darkonek Registrovaný (74 bodů)
0 bodů
4 odpovědí 83 zobrazení
0 bodů
1 reakce 62 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Opop
0 bodů
2 odpovědí 341 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Násoska Pavel
0 bodů
3 odpovědí 114 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Grebeníček
0 bodů
9 odpovědí 110 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 486 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 806 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 215 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 102 zobrazení






Top 10 nejzobrazovanějších otázek
Parkside
Zkusit
Rentier
Keci
Pan Odvárka
Kolik je palec?
Ombucman
Proč je nebe modré?
The Sims 4 čeština
Pedály v autě




10.9k otázek

28.7k odpovědí

12.4k komentářů

681 reg. uživatelů




...