0 bodů
330 zobrazení
v kategorii Ostatní hanie Host (3 bodů)

Ahoj, chci se zeptat, mohla bych být hasičkou? Je mi 16 let, umím jen rozhodit hadici a připojit jí na rozdělovač.. takže znalosti méně než minimální. Studuji kosmetiku,takže za 3 roky budu mít maturitu. Dočetla jsem se že k dobrákům se může dostat každý kdo má střední školu a je mu více než 18 let. Problém je, že sport mi nic neříká. Takže se dost bojím fyzických zkoušek. Mám ještě dva roky na zlepšení kondice,tak bych chtěla vědět, jestli někdo neví, co přibližně by se ode mě čekalo při fyz. testech. :) děkuji za odpovědi :))

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+2 bodů

"dobráci" berú každého, kto má trochu "fyzičku", tj je schopný udržať hadicu v ruke (pozor pri tom tlaku vody, koniec s prúdnicou pekne s hasičom máva), je schopný sa naučiť množstvo zákonov a predpisov a využiť znalosti aj v praxi, je schopný pracovať v kolektíve, nepozerá na hodinky, keď mu padla. Prirodzene zúčastňuje sa pravidelných odborných školení a v stanovených termínoch absolvuje odborné preskúšanie. Za to niekedy, ak vykonáva tzv asistenčnú službu napríklad pri kultúrnych podujatiach, pri zváraní a podobne môže dostať akúsi mikroodmenu v Kč. V Bratislave, neviem ako je to v ČR, za priamy zásah pri hasení, odmenu neberie, stačí pocit dobre vykonanej práce.
Okrem toho sa zúčastňuje na športovo-kultúrno-společenských podujatiach v obci ako člen svojho miestneho Dobrovoľného hasičského zboru.
U profesionálov okrem dobrého zdravotného stavu musí mať aj požadované vzdelanie.

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

tak už, viem prečo som nikdy netúžil byť hasičom.(giggle)

(smoking)

image

Pri ohni mať zapálenú cigaretu nemožno:x
už nejakú dekádu sa takto pohrávam, kondička nikdy neuškodí ani vo vyššom veku, ale pri hasení som ešte nevidela zasahujúcich hasičov so zapálenou cigaretou, zato obsmrdačov (divákov) tam bolo niekedy viac dymu, než pri ohni.

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

to by sa tam stratilo, nejaká ta cigaretka, keď horí fabrika, nie?
a že vraj aj pitný režim treba dodržiavať(d)(beer)(coffee) - kurňa, však to je nakonie nejaký (poolparty)(poolparty)žúr(poolparty)(poolparty), nie, taký požiar?|(

(smoking)

image

pitný režim, dostanete minerálku, teda, ak máte čas si ju vypiť. Niekedy na to nie je čas, alebo pomyslenie, ale vtedy vás striedajúci kolegovia vyženú aspoň na tú minerálku. neviem, čím to jje, ale oheň akosi veľmi vysušuje (a cigaretka tiež)
PS. v pauze si môžte aj zapáliť, ale mimo priestoru na bezpečnom mieste...
ale neviem, či aj toto nádejnú hasičku zaujíma (talk)



0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Můžeš. K dobrovolným hasičům můžeš jít hned. K profesionálům musíš mít maturitu a splnit všechny požadavky. Záleží také na tom, kolik právě nových hasičů je třeba. Většinou ale poslední léta je zájem tak velký, že převyšuje možnosti. Fyzické testy, nebývají vždy stejné. Pokud budeš cvičit, tak jistě fyzičku ještě doženeš.



Související témata

0 bodů
6 odpovědí 246 zobrazení
10.9.2014 v kategorii Diskuze opicak Registrovaný (769 bodů)
0 bodů
5 odpovědí 202 zobrazení
16.6.2014 v kategorii Ostatní Vilém
0 bodů
7 odpovědí 957 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 470 zobrazení
30.7.2014 v kategorii Zvířata mama Pokročilý (1.2k bodů)
0 bodů
5 odpovědí 368 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 252 zobrazení
14.4.2014 v kategorii Tato poradna Bred Domácí (4.3k bodů)
0 bodů
5 odpovědí 304 zobrazení
0 bodů
1 reakce 180 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 498 zobrazení
0 bodů
1 reakce 402 zobrazení
27.12.2014 v kategorii Ostatní Jack
...