0 bodů
326 zobrazení
v kategorii Právo a zákony

Když v noci zjistím že se mi někdo vkradl do domu a přetáhnu ho baseballovou pálkou, půjdu si sednout?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+3 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

U nás je bohužel ještě podstatné, kdo ten lupič bude. Jak řekl náš ministr vnitra, není přeci možní někoho zabít jen za to že má hlad. Pana ministra bohužel ještě zřejmě nikdo nenapadl, nikdo se mu nevloupal do domu a nikdo mu nedal přes ústa, nikdo ho neokradl, jinak by takovou hloupost neřekl. Mě vloni napadl tmavočech, Policii jsem ho označil, přesto z policejího auta nikdo nevystoupil, aby ho chytli nebo alespoň legitimovali. Náhradu škody za rozbité brýle (24 tisíc) mi nikdo nepřiznal, protože podle tvrzení Policie mi je útočník nechtěl rozbít, chtěl mi rozbít jen hubu. Takže tak. Zloděje je třeba zakopat.

Jo za to ze ma hlad,ale pritom si pribere par tisic kdyby nahodou mel hlad zitra, ze?
Nemluve o tom co mu zustane za nehty jeste mimo te housky a penez.
Tresty jestli vubec na takovouto pakaz nejake jsou jsou male.Ve vezeni se maji jako prasata v zite,a zas se to plati s dani,to znamena i s penez toho co byl okraden.
Proc nejdou vezni pracovat?? V lesich a na silnicich je prace dost, To by potom vybudovani 1 km dalnice nebylo v Evrope nejdrazsi(mozna i na celem svete)
Je to Kocourkov, a ne Cechy.



0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)
Upraveno arygnoc

obrana musí byť primeraná útoku.

nakoľko zlodej útočí iba na váš majetok, nemôžete mu spôsobiť fyzickú ujmu (napadnúť ho, lebo v tom prípade sa stávate útočnikom vy).
takže ho môžete akurát vyzvať ku opusteniu vášho domu, dokonca ho nemôžete ani obmedziť na slobode (napr. do príchodu polície).

iné by bolo, keby vás napadol osobne (ale v tom prípade sa už jedná o lúpež).

(smoking)

image
opicak Registrovaný (769 bodů)

Máš pravdu, ale už si to představuji v reálu. Zloděj mi vykrádá byt, přijdu domů a požádám ho, aby zanechal laskavě svého jednání a neprodleně opustil mé prostory. Půjdu mu otevřít dveře, aby náhodou neměl pocit, že je omezován na svobodě. A to všechno si zaznamenám na kameru, aby bylo jasno, že jsem ho ani slovně neurazil a nezpůsobil mu doživotní trauma například kvůli barvě pleti. Poté si dám doma všechno do pořádku, pojišťovně nic hlásit nebudu, policii také obtěžovat nebudu, protože jinak skončím na čtyř hodinovém výslechu a nakonec mi stejně bude zasláno vyrozumění o odložení věci. Bože, Bože, kam ten svět dospěl. Např. 15 x soudně trestaný je propuštěn předčasně na svobodu, jelikož soudce dospěl k závěru, že trest byl dostačující a vedl k nápravě delikventa.
Já teda mám zato, že člověk, který porušuje zákonné normy a dopouští se protizákonného násilného jednání NESMÍ být nadále považován za osobu, která má jakákoli práva. Ale to je utopie, bohužel.

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

súhlasím, realita mnohokrát nekorešponduje s teóriou/právom.

(smoking)

image
0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Asi bych vzala špendlík/ky a popíchala bych ho, asi by řval, ale nic by mu nebylo. No, jak se znám, asi bych začala ječet a utekla, a pak volala od sousedů policii.....(giggle)

0 bodů
U nás v Bělé pod B. se to panu Novákovi (80) stalo. Jeho domek je spojený už z dřívějška nějakou rourou se sousedem, je to tam už asi ze středověku. Novák slyšel ten rámus toho výlomu té mříže a počkal si s železnou trubkou....jak ten zlosyn vstrčil hlavu do jeho domu, tak byl přetáhnut tou trubkou a padnul za vlast...Novák mi říkal, že měl strach, jestli mu nedal moc, zavolal policajty...jednalo se o cizince (Ukrajince).

Zlosyn se na policajťárně probral, a Novákovi se nic nestalo(už umřel).
opicak Registrovaný (769 bodů)
Bohužel se situace v našich vodách dostala do  extrému. Chráněn je parazit, zloděj, vrah.

Každý kdo navštíví označený, či oplocený cizí pozemek by si měl uvědomit, že tam může zemřít. Tak je to správně a tak by to mělo být. Útočník přebírá veškerou zodpovědnost a majitel pozemku by měl být automaticky beztrestný. Je to můj pozemek a můj majetek, tady jsi nezvaný host. Okamžitě odejdi nebo chcípneš.


Související témata

+1 bodů
3 odpovědí 288 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 275 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 528 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 1.4k zobrazení
...