0 bodů
708 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada
Upraveno

Dneska jsem si všiml na zahradě že ze stromu lítají včely. Jak to mám zneškodnit? Létají z díry na fotce. Děkuji za radu Karel

zadejte popis obrázku zde

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+2 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)
Upraveno suzymon

Proboha, a proč chcete "zneškodňovat" včely??? Co Vám na nich vadí? Máte zahradu a chcete zabíjet včely? Vždyť je potřebujete, aby opylovaly Vaše stromy. A podle mne to naštěstí asi včely nebudou, ale i tak, můžou to být čmeláčci, kteří jsou navíc chránění. Sama je mám doma v podkroví a nikdy mi neublížili. Žasnu někdy co mají lidé za nápady. Ale med kupujete, že ano. Jsem rozrušená lidskou náturou.



+1 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Nejsou to divoké včely? Pokud je to doopravdy metr od vchodu do domu a vaše dítě má alergii, tak se zkuste zeptat hasičů.
My jsme měli vloni v zahradní chatce sršně a hasiči nám je zdarma odstranili. Zavolejte a uvidíte, snad vám pomohou.

0 bodů

Suzymon on je ten strom metr od vchodu do domu. Jestli by jste si vy nechala u vchodu a terasy včely , no nevím.

suzymon Registrovaný (158 bodů)

Teď jsem to doplnila. Já mám ty čmeláčky přímo u vchodu do letní kuchyně. Chodím okolo nich den co den. Nikdy mi mi nic neudělali a to v jejich hnízdě hučí jako v elektrárně. já si nevšímám jich a oni si nevšímají mne. A pokud jde opravdu o včely, tak se optejte nějakého včelaře poblíž Vás. Určitě mi odpovíte, že tam žádného neznáte. Tak je zabijte, co Vám mám říct. Ale je mi z toho nanic. Lidé jsou hrozní. A navíc vidím tu fotku, to tedy nevím, kde bydlíte. Mně nepřipadá, že by to bylo metr od vchodu do domu, ale někde v přírodě.

0 bodů

Jo, to tak může vypadat. Bydlím na samotě. Jsou kolem mě jen lesy. Neměnil bych ani za nic. Samota je samota. Ale nedovedu si představit že ráno vyjdu na terasu si dát kafe a kolem lítá hejno včel. A to že nepůjdou na sladké to mi neříkejte. Navíc náš majej má na bodnutí alergii. Musím je zneškodnit. Tak když je Vám jich líto tak to už nečtěte tento příspěvek (tmi). To že je tam nechám to není řešení.

suzymon Registrovaný (158 bodů)

Chápu. Už jsem Vám to psala. Tak je zabte. Na to nepotřebujete psát dotazy. Jděte do drogerie a kupte si tam chemický přípravek k hubení. Co jiného chcete slyšet? A včely nelétají v hejnech. Chcete bydlet v přírodě a nechcete ji akceptovat a hlavně respektovat. Chcete zneškodnit něco, co k přírodě patří. Položte si otázku, jestli jste Vy na správném místě. A nic o tom jak je vidět nevíte. Včely určitě nezajímá Váš chleba namazaný marmeládou, když si vyjdete na terasu posnídat a zcela jistě jich tam nepřiletí "hejno".

A číst budu co uznám za vhodné. Divím se, že může dospělý člověk položit takovouto otázku v dnešní době. Jak se bráníte proti mouchám, nebo komárům? Ty tam nemáte? Ale máte pravdu. Chovejte se tak, jak Vám to dovolí Váš rozum. A pokud to nevíte, tak si zajděte do drogerie a kupte si tam spray na hubení sršní a tím ty včela zabte. Já tedy nezabíjím ani ty sršně. Ale je to na ás. Vy jste "pánem" přírody, která Vás obklopuje.

0 bodů

Včelstva neznámého původu se musí dle veterinárního zákona likvidovat, kvůli možnému přenosu chorob na včely chované. Některým pseudoochráncům se to sice nelíbí, ale je to tak. Buď kontaktujte místního včelaře nebo si zakupte např. biolit a večer, až budou všechny v dutině, vystříkejte. Druhý den opakovat. Výjezd hasičů se platí pokud hmyz neohrožuje na zdraví nebo životě.

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Byl bych rád, kdyby se mi na zahradě usadily včely. Kromě toho je možná na místě upozornit, že včely jsou chraněny.

Chráněné jsou ty chované a ne divoké.



Související témata

0 bodů
7 odpovědí 1.9k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 927 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 147 zobrazení
21.5.2014 v kategorii Zvířata Kohout
+2 bodů
2 odpovědí 323 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 2.3k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.0k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.3k zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 2.8k zobrazení
25.3.2014 v kategorii Rostliny, zahrada Václav Dvořák
+2 bodů
2 odpovědí 317 zobrazení
...