0 bodů
1.1k zobrazení
v kategorii Mobily

Nebo jen připojíte mobil?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

7 reakce

+1 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Povetsnou mam mobily u sebe.. takze je nabijim pres USB v pc ...ale pokud ne tak ...nabijecky a dalsi veci nechavam v zasuvkach ...jen zasuvku prepnu do polohy vypnuto ...>>>> zadejte popis obrázku zde

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


+1 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

používam presne to isté zariadenie ako ellcupakabra (kriste, kde k tomu nicku prišiel? (headbang) kto to má stále kopírovať?).
teda nabíjačku nevyberám, ale vypínam zásuvku.

(smoking)

image
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
Upraveno ellcupakabra

:P Dlouhej pribeh ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Ne :)

0 bodů

Jo

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Vytahuju - nabíjím mobil tak jednou za týden - tak ať tam ´nezavazí´.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já bych se totiž musela sehnout k zemi :D. Mám to tu kolem PC složitě prodrátováno, ani vyfotit to nemůžu, ale zmatek v tom nemám. Všechny kabely jsou úhledně neviditelné a mám z pětipsa vytaženou krátkou prodlužovačku, do které je právě zapojena nabíječka. Zatím jsem nevykoumala, jak tu koncovku někam kulturně zavěsit, tak se válí na zemi pod jednou z tiskáren :D

Dobré je používať vo "výpočtovom stredisku" pětipsa s vypínačom a keď nepracujete, vypnite vypínačom.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Ono to tak jednoduché není. Mám za PC stolkem dvojzásuvku, do jedné je zapojeno toto:
rozdvojka

do druhé pětipes sice s vypínačem, ale předřazeným a nedosáhnu na něj ani nohou, protože pod stolkem jsou výsuvy na tiskárny. Z toho mám vytaženou tu krátkou prodlužku, kde byla ještě před chvílí nabíječka :D
Asi bych měla předělat úplně všechno, co?

Sůwa, toto zapojenie..., akosi mi narastá husia koža... radšej rozvod mimo stenovej zásuvky, táto je okrem elektrického, aj mechanicky namáhaná.

0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Nevytahuji. Mám dva mobily. Jeden "chytrý" na net, maily, navigaci atd. a ten je tak blbý, že ho musím nabíjet denně a pak mám "blbý" telefonovací telefon. Ten stačí nabíjet jednou za tři dny. Ale nabíječky mám pod proudem pořád.

0 bodů

Ano!
Nedoporučujem, nechávať nabíjačku (akúkoľvek) bez záťaže zapojenú v zásuvke.
aj takáto nabíjačka (bez záťaže):
1 - ekonomika - odoberá elektrícký prúd (aj keď je minimálny) ale za rok len z jednej nabíjačky na mobil máte spotrebu 60Wh. Áno je to málo, ale ak takto odoberáte energiu cez viacej nabíjačiek, adaptérov na notebooky, spotrebiče v pohotovosti (sleep režim) výsledok je už pekný balíček korún.
2 - bezpečnosť u takto zapojených nezaťažených elektrospotrebičov, hlavne nabíjačiek na mobily, ktoré pracujú väčšinou pulzne, môže dochádzať pri nedostatočnom kontakte v zásuvke medzi kontaktom zásuvky a kolíkom zástrčky ku zvýšenému zahrievaniu s možným následným požiarom. Vlastná skúsenosť.
Poučte sa radšej zo skúsenosti iných než vlastnej (headbang)

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

No jo, tak jsem tu nabíječku odpojila, ale byla úplně studená, tak toho proudu zas tak moc nebrala. Začnu zas přemýšlet, kam umístím tu koncovku (giggle)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Kámošce jsem ´vícezásuvku´ přilepil pod desku stolu - v sedě pohodlně dosáhne...

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Nelze, pod deskou stolu mám výsuv na klávesnici :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

A na ten výsuv? - na kraj, aby ti nezavazel...

1 - vlastná skúsenosť bola požiar. Podľa vyšetrovania išlo o vyššie popisované zahrievanie nezaťaženej nabíjačky na mobil.
2 - V práci sme údaj o spotrebe premerali, je to naozaj, aj keď sa to nezdá. 60Wh/rok naozaj nezbadáte ak pozeráte na momentálnu spotrebu, ale aj aj viac mimiaturné odberov vytvorí väčší spoločný odber, a odber nezapojenej nabíjačky, ak súčasne beží iný spotrebič sa pripočítava k odberu toho spotrebiča.
3 - to centrálne vypínanie výpočtového strediska naozaj doporučujem. Mnohé organizácie majú dokonca na chodbe pri vchode do kancelárie, šatni a podobne vypínače zásuviek pre danú miestnosť.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Led, píšeš zahřívání, ale tahle byla naprosto studená. Je to stařenka Nokia, možná funguje jinak.
Mowlo, na ten výsuv to taky nejde, je to jen deska mezi lištami a vysouvalo by se to celé.

nezahrieva sa krabička (aj keď aj tá je občas teplejšia), ale pri nedostačnom kontakte v zásuvke vzniká teplo pre zvýšený prechodový odpor.
stáva sa to ak sú už voľnejšie tie pliešky-kontakty v zásuvke (už nedotláčajú) alebo, dĺžka vodivej časti kolíka zástrčky (tá čierna časť je tenšia a nevodivá) nie je plnou plochou v dotyku s kontaktom v zásuvke. Pri trvalo zapojeným kolíkom, pružina v zásuvke sa prispôsobuje, a uvoľňuje prítlak.
Prevencia je lepšia než následný plač.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Sůwo - a to by vadilo? - myslím to, že by se s výsuvem pohybovala i vícezásuvka? - pokud je kabel dost dlouhý...

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

To by vadilo, jsou tam zapojeny různé šňůry a já klávesnicí pohybuju hodně často. Měla bych místo akorát po levé straně stolku, ale tam by to zas bylo moc vidět. Já to nějak vyřeším, díky oběma za pomoc (happy)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Není zač...
:o
Pak nafoť výsledek.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Když tak o tom přemýšlím, tak mám vlastně po celém bytě všechny spotřebiče trvale zapojené do zásuvek, buď přímo, nebo přes adaptéry. Ve svém pracovním životě jsem se nikdy s problémem požáru tohoto typu nesetkala, ať už to bylo na stavbách, v údržbě, nebo v železářství a tak podobně. Soudím tedy, že ta pravděpodobnost je minimální a nemá smysl kvůli tomu překopat celou elektroinstalaci. Nabíječku jsem už odpojila, ale ta je taky jenom adaptér. Chystám se řešit jen tu jednu zásuvku, ale až mne něco rozumného napadne :)

xili Registrovaný (46 bodů)
Upraveno xili

K dotazu - nevytahuji.
Podle oněch 60Wh by to stálo cca 30 hal./rok.
Dle oficiálních údajů vyjde roční nabíjení 6,50 Kč, kdežto samotná nabíječka bez mobilu má téměř neměřitelnou spotřebu.

více

Na odborných forech se shodují, že je to spíše prevence, ale v reakcích techniků z mobilservisů se shodují, že se s tím za 20 let praxe nikdo nesetkal. Je to stejně výjimečné, jako třeba kulový blesk.
Daleko větší riziko skýtá přebíjení aku u starších či levnějších modelů, které nemají dostatečnou elektronickou ochranu.
¨bezpečnost

přebití
aku mobilu

Dotaz má stručnou akketní formu - vytahujete nabíječku (ano/ne).

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

O spotřebu tu vůbec nešlo, jen o bezpečnost :)

samotná nabíječka bez mobilu má téměř neměřitelnou spotřebu.
to je síce pravda, ale v prípade spločného odberu, veď beží ľadnička, sa to už dá zmerať
to je ako 1 halier (dnes už neznáma minca) samostatne nemal skoro žiadnu hodnotu, ale 100 halierov už poznáte pod menom 1 koruna

Sůwa, aj v manuále nabíjačky je napísané "po nabití odpojte od siete", môj prípad s požiarom nie je ojedinelý, len u nás sa veľmi o takýchto prípadoch nehovorí, médiá v zprávach maximálne povedia požiar vznikol od elektriny. Ale ak pozorne sledujete médiá občas sa v nich hovorí aj o objavených závadách nabíjacích adaptérov rôznej elektroniky.
Ale je to vaše rozhodnutie, či budete postupovať v zmysle manuálu k adaptéru (mobilu), alebo nie.
Ale môj názor Poučte sa radšej zo skúsenosti iných než vlastnej. Prevencia je lepšia než následný plač zostáva.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Přece jsem tu nabíječku hned odpojila, ale vím já, kolik podobných nebezpečí mi tu hrozí? Nemám možnost vypínat jednotlivé zásuvky a jistič nemůžu. (think)

Ak nemáte istotu, nechajte si skontroľovať elektoinštaláciu. Kvalifikovaní elektrikári vám aj tu určite vysvetlia, ako často sa má elektroinštalácia kontroľovať. Prevádzkou sa totiž sem tam povolí šroubik, kontakt, uvolní zásuvka v stene a podobne. Napríklad pri hliníkových vodičov bolo bežné po roku dotiahnúť šrouby, boli často povolené...



Související témata

0 bodů
1 reakce 910 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 279 zobrazení
0 bodů
1 reakce 163 zobrazení
+3 bodů
0 odpovědí 184 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 153 zobrazení
0 bodů
1 reakce 475 zobrazení
25.3.2020 v kategorii Mobily Lenka
0 bodů
0 odpovědí 317 zobrazení
...