0 bodů
746 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada

Mám nechat udělat hlubší vrt? Teď je 25 metrů.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

8 reakce

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Už u vás byl proutkář?



0 bodů

Hlubší vrt nezaručí větší množství vody. Jak se říká: "Kde nic není, ani čert nebere." Objednat hydrologický průzkum nebo proutkaře (kdo tomu věří).

0 bodů
Dobry den,

chtela bych se informovat - v obci Krasna (pod Lysou Horou) mame uz X let chatu, no a nekdy se stavalo, ze koncem srpna uz dosla ve studni voda, letos dosla uz ted v cervnu. Studna je asi 6 m hluboka. Je malo vody, to vime a je nam z toho tezko, ale vodu potrebujeme, prosim Vas poradte co delat? Mame zkusit ve studni "par krat" kopnout, zda se voda neobjevi a nebo si pozvat firmu a nechat si udelat vrt? Prvni varianta by se nam pozdavala vic, jde hlavne o penize, cca 150,000 za vrt je pro nas dost penez. Ale u prvni varianty se bojime, ze bychom o vodu pak treba prisli uplne, mozna by bylo vhodne si i na tuto variantu pozvat odbornika a zaplatit jej, at poradi a mame jistotu, ze o vodu neprijdeme a ze nas to finance tolik nezaboli.

Dekuji za odpoved,

Uhrova
0 bodů
Led1 Registrovaný (138 bodů)
V každom prípade si pozvite odborníka, pretože treba aj pravidelne preverovať nezávadnosť vody. Ak sa nemýlim na používanie studne pre pitnú vodu jestvuje aj vyhláška.
0 bodů
Pokud se tak stalo v posledních létech, je možné, že jiný odběratel nebo stavba ( a to libovolná ) stahl část podzemních vod - zvýšil odběr a klesla hladina podzemních vod nebo po stavebním zákroku byly podzemní vody odvedeny jinam. V této souvislosti jsou pravidelné soudní spory. V případě vrtu je možné hledat na výhodnějším místě, je to však finančně náročné. Důležité je geologické složení podloží. S měnícím se klimatem a zvýšeným čerpáním podzemních vod budou tyto projevy častější. Konzultace s odborníkem znalým situace v dané oblasti je prakticky jediným řešení.


Související témata

0 bodů
3 odpovědí 200 zobrazení
17.8.2014 v kategorii Rostliny, zahrada Karlová Marta
0 bodů
3 odpovědí 561 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 375 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 173 zobrazení
29.8.2015 v kategorii Vaření, jídlo Jára
+3 bodů
1 reakce 141 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 175 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 382 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 777 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 150 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 708 zobrazení
...