0 bodů
2.8k zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Mám na zahrádce stoletý popraskaný beton a chtěla bych si na něj nechat položit kamenný koberec. Zvažovala jsem i jiné možnosti, ale tohle se mi líbí nejvíc Neznám nikoho, kdo by měl nějakou zkušenost, tak se ptám tady. Děkuji za nápady a názory :)kamenný koberec

snímek 006

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Soused má udělaný. Po roce existence nemá žádný problém.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Není problém třeba s udržováním čistoty, neroste tam plevel? Jak má silnou vrstvu? Dík

Bred Domácí (4.3k bodů)

Taky mne to zajímalo, má to dokonce ve venkovních prostorách pizzerie, takže je tam poměrně dost častý pohyb a povrch je hodně namáhan. Tvrdí že se to zametá velice dobře, jde to snadno i opláchnout nebo vysát, či vyfoukat

Bred Domácí (4.3k bodů)

Překvapila mně i hladkost povrchu, podle televize a instruktážních videí jksem si povrch představoval hrubší

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Moc děkuji, já budu teprve příští týden hledat dodavatele, sama už si na to netroufám.

Bred Domácí (4.3k bodů)

Zkus se podívat v nějakém supermarketu kde mají udělaný vzorek. Když to člověk vidí na vlastní oči, nebo si to může ohmatat, tak se hned lépe rozhoduje.



+1 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Tady je navod ....http://www.piedra.cz/kamenny-koberec/navod jaky a to mam nazor ?...nevim je to pekne neni to vsak tak pekne jako kamen sam a osbe ...parkrat uz jsem to delal ...neni to nijak slozite ...Co se tyce necistot ...tak pro odstraneni spiny se pouziva vapka ...Kärcher ...
osobne mam tadeji tyto podklady ...>>>

Je to klasicky stipany piskovec ...ale neni na volno je lepeny na podklad ...takze i spary jsiy lepene tudiz ...sparovaci pisek se nevymiva a zustava ve sparach ...Instalace je jednoducha ...lepe se to udrzuje ...take to vypada lepe ...
D
zadejte popis obrázku zde

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Štípaný pískovec znám, soused na chalupě si jím nechal obložit sokly. Já mám poměrně malou plochu, původně jsem zvažovala jen betonový potěr, pak zámkovou dlažbu, ale kamenný koberec mi učaroval. Chtěla bych si to právě od firmy Piedra nechat položit, už musím šetřit síly :)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
Upraveno ellcupakabra

pokud zvladnes betonovani toto bude hracka ....ale stejne budes muset pripravit povrch a jak tak koukam Ty tim tuplem mas to popraskane az beda ...takze oprava betonu te nemine ......

no nejen na sokly ... taky trba no toto ...>>> zadejte popis obrázku zde

zadejte popis obrázku zde

zadejte popis obrázku zde

Ovsem toto neni piskovec ...ale stipana zula ...omg to je fajnova robota ...:D tyhle obklady mne fakt bavi delat ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
mowla Domácí (2.9k bodů)

Ellcupakabra - paráda...
Škoda ovšem, že to není z toho kamene zděné...

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

No ty by mne asi jeblo ....michat kamen a betonove bloky ...teoreticky i prakticky by to slo... bylo by to ovsem dost na cas a finance ...:D ....dnes uz se nepouziva kamen ke stavbe a kdyz tak jen minimalne ...prevazne jeste zidky plotuy nekde se pouziva na mosty ..
Abych rekl pravdu ...tak za smou kamenickou praxi jsem stim prisel do styku jen parkrat ...a to prevazne na drevenych srubech ..plotech ...udiranach ..atd ..
Ono je zase pravda ze jsem se skoro cely zivot specializoval spise na granit >> mramor ..zula ..tech kamen ...:D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů

Určitě bych se obrátil na odborníky, v supermaketu to asi nenajdete. Napadá mne TopStone, ten má asi nejdelší tradici i síť odborných partnerů. Ti Vás určitě můžou odkázat i na realizace ve Vašem okolí.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Mne zajímaly osobní zkušenosti, na netu jsem si toho našla dost. Dík této otázce jsem si ale vzpomněla, že mám dokonce zkušenost vlastní, jen byla zasuta mezi mnoha jinými vzpomínkami. Ten kamenný koberec není vůbec nic nového, bylo to v letech 1988-89 :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Sůwičko - jenom se tehdy pokládal ještě do cementu, ne?
Nebo už se používal epoxid/polyuretan?

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Kdepak do cementu. Bylo to na rekonstrukci hotelu Atlantic, materiál dodávali v kýblech po 25 kg ( asi se ještě něco přidávalo ) a opravovali s tím povrch schodiště, včetně svislých ploch. Dokonce jeden kýbl mám ještě v dílně na odpadky, nápisy jsou v němčině, ale už špatně čitelné :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Áha - tak to byl spíše ten epoxid...
Na tehdejší dobu docela drahej špás...
:D

0 bodů
JJ. Kamenný koberec máme kolem bazenu a na terase.My když jsme vybírali, tak nám stacilo procíst web Piedra.cz, mají tam  vsechno podrobne vypsané. Jinak osobní názor na to mám dobrý, vypada to luxusne, cena a prakticnost taky fajn.
0 bodů
Ano, kamenný koberec vám doporučuji - je nenáročný na údržbu, je mrazuvzdorný, nedrží se na něm voda a navíc se nerozpaluje při přímém slunci. No a jako bonus je velmi příjemný na ťapkání. Nám ho udělala firma presstone - materiál přivezli a během odpoledně koberec udělali.
0 bodů
Výborná firma na pokládku kamenného koberce je firma presstone.cz


Související témata

0 bodů
1 reakce 153 zobrazení
0 bodů
1 reakce 235 zobrazení
0 bodů
1 reakce 148 zobrazení
0 bodů
1 reakce 76 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 131 zobrazení
0 bodů
1 reakce 384 zobrazení
0 bodů
1 reakce 277 zobrazení
...