0 bodů
1.2k zobrazení
v kategorii Počítače, internet

Jak šetřit baterku v notebooku? Když ho po nabití vytáhnu ze sítě a když je vybitý tak ho dám nabít, nebo když ho nechám v síti pořád.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+2 bodů
magorvkleci Registrovaný (47 bodů)

u moderních notebooků je to jedno, s nějakou neoriginální hodně noname baterkou si ale nemusí nabíjecí automatika rozumět

musím teda přiznat, že já sice nabíječku po nabití ze sítě vytahuju, ale jen kvůli psovi a spotřebě nabíječky naprázdno, což je ale nula nula nic



+2 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

V zásadě je to jedno (je snazší nechat notes trvalena nabíječcce), jen jednou za čas (tak jednou za měsíc-dva při ´trvalém´ provozu) je vhodné baterku notesu vybít/nabít.
Jen - pokud víš, že notes nebudeš nějakou dobu používat, skladuj jej s nabitou baterií.

ered_mithrin Registrovaný (73 bodů)

Naopak, baterie by se nemela nechavat plne nabita, pokud se nebude delsi dobu pouzivat. Nabit na 50% a nechat byt.

+1 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Já ho nechávám trvale v síti. Ale odhalšuji se, když na počítači nepracuji. nenechávám, nebo velice zřídka, počítač běžet naprázdno, když na něm nic nedělám. On se sice jakoby vypne sám, říká se tomu že jde počítač "spát" a sám si vypne obrazovku. Jenomže jsem si všimla, že i když tímto způsobem "spí", tak přece jen odebírá energii. Sem a tam to bliká červeně. Tudíž se nabíjí. Já nevím jak to dobře vysvětlit, ale vím ze zkušenosti a to dlouholeté, že jsem nikdy neměla problém s baterií. Odešla mi klávesnice, to ano, ale nikdy baterie. Také jsem se informovala a bylo mi řečeno nezávislými uživateli, že ze sítě ho nemám vytahovat. Pokud ho ovšem nemusím přemístit jinam. Takže to tak dělám, a nemám žádný problém.

ered_mithrin Registrovaný (73 bodů)

Kdyz se notebook uspi, tak mirny proud odebira, protoze veskerou rozdelanou praci drzi v pameti a ta musi byt pod napetim, jinak by se data ztratila. Dale jsou notebooky vybaveny sitovou kartou, ktera umoznuje zapnout notebook i v pripade, ze je vypnuty. Pro to, aby sitova karta dokazala prijmout takzvany magic packet pro probuzeni, je treba, aby byla taktez pod napetim. A do tretice notebooky disponuji USB, ktere jsou pod napetim neustale, aby bylo mozne skrz ne nabijet ruzne zarizeni (telefon, hudebni prehravac atp.). Pokud nejsou tyto funkce vypnuty v BIOSu, notebook i ve spanku odebira trosku proudu.

Hibernace naopak ulozi veskerou rozdelanou praci na hard disk a pocitac/notebook vypne. Pri opetovnem spusteni se rozdelana prace nacte z disku a muze se vesele pokracovat dal.

+1 bodů
ered_mithrin Registrovaný (73 bodů)

Jo, nechavam, protoze ho pouzivam misto klasickeho stolniho pc. Moderni notebooky/baterky maji vlastni okruh, ktery se stara o spravne nabijeni baterky, tzn. nikdy ne do 100% a nikdy ne do 0%.

A ano, jednou za cas je dobre notebook nechat vybit a nasledne ho plne nabit. Ne tak kvuli baterce (baterie s pametovych efektem uz jsou davno za nami), jako spis kvuli resetovani/kalibraci pocitadla vydrze baterie, ktera se zobrazuje ve Windows.

Setrit baterku budes tedy tim, ze ji nebudes nechavat vybijet pod 15% a nabijet nad treba 97%.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 490 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 343 zobrazení
6.10.2015 v kategorii Počítače, internet cacos
0 bodů
1 reakce 246 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 183 zobrazení
+2 bodů
0 odpovědí 219 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 1.7k zobrazení
0 bodů
1 reakce 308 zobrazení
0 bodů
1 reakce 169 zobrazení
0 bodů
1 reakce 242 zobrazení
4.12.2014 v kategorii Počítače, internet SkittzGames
...