0 bodů
837 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása

Jsme línej vstát z postele, jsme línejmě si dělat snídani, dělám přes PC, čumim do na stránky, a místo abych pracoval tak jen tak koukám. Co s tím?

Jedině když si vezmu nějaký benzodiazepam, tak ten mě nastartuje a už mě všechno baví a pracuju normálně, ale na tom vzniká závislost, tak to brát nechci.

Mám si dojít za psychiatrem? Aby to nebyl únanový syndrom. Fakt nevím.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+4 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Připomíná mi to kapičku schizofrenika. Jedna osobnost sedí na pc a druhá chce žít. Ta první sedí na pc bez pohnutí a mozek skoro zapomněl, že má na starosti i svaly a šlachy a spoustu jiných věcí. A tělo si lebedí, svaly atrofují a už se nehlásí o pohyb, o jakoukoliv činnost. Mozek přestal řešit tebe, bez věvšího zájmu řeší jen to, na co oči zírají. Zapomeneš mluvit, ikdyž budeš umět psát. Ale to je hodně pohodlná cesta do pekel! (devil) Rozděl si den tak jak by měl vypadat: Spánek, práce, relax-pohyb, koníčky. Ale nejdůležitější ze všeho je chtít! Bez toho raději zůstaň u toho pc dřepět dál.



+2 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
Upraveno ellcupakabra

No zalezi zda to trva dlouhodobe nebo je to jen prechodne ...asi kazdy ma takove obdobi ...kdy se nam inechce vubec nic a pak je to naopak a clovek nevi kam drive skocit ...protoze chce stihnout vse ...
Ano lekar... je vzdy dobra volba tim urcite nic nepokazis ...ale proc hned psychiatrem ...nestacil by psycholog ?...sam pises ze leky nechces ti dva jsou v podstate stejni jenze psychiatr muze predepisovat leky mino jine...
Osobne si myslim ze to mas z nedostatku pohybu a prace ktere delas ..mozna by to chtelo zmenu klidne i malou ...
Mozna to bude tim... ze provadis dene ty same ukony najdi si neco noveho nejaky novy cil co te zamestna ....Popripade zvol radikalni reseni ...a pokus se smenit cely zivot od zakladu ...Prace ..bydleni ..atd ..ono se rika ze si sebou nosime sami sebe at jsme kdekoliv a pokud je clovek nespokojenej bude nespokojenej na jakemkoliv miste v jakemkoliv cae ...ze zkusenosti vim ze to neni pravda ...
Ale mozna jsem vyjimka ....:D ... Nicmene ten lekar je dobra volba ...
Osobne na to prostredky a moznosti mam ...kdyz mne to zacne unavovat na jednom miste a citim ze to neni ono ..proste se seberu a posunu se o kousek dale ..zmenim misto ..praci ...lidi ...atd ...
Jenze chapu ze ne kazdy.. na to ma vek ..silu ..odvahu a moznosti ....

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Díky moc radu. Je to právě už dlouhodobý. Vyžkouším co jsi mi doporučil, ale toho psychiatra taky, uvidím co mi na to řekne. Zabít mě nemůže. :-)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

No pri nejhorsim budes zobat pilule ... antidepresiva a jine vymozenosti moderni doby ....ktere jsou dnes tak bezme jako ...Antacid (y)

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Může se jednat o depresi - tady je podrobnější popis pro laiky:
http://www.upsychiatra.cz/srozumitelne/deprese-2/
Benzodiazepiny nejsou antidepresiva, ale anxiolytika ( proti pocitu úzkosti ). Jejich účinek je sice okamžitý, ale nic neléčí a návyku je velice těžké se zbavit. Možná by pomohlo některé AD z řady SSRI - jako je Cipralex, Zoloft a pod. Tam se účinky projeví až po cca 14 dnech - to přesně určí lékař - psychiatr, ale je to léčba.
Návštěva psychologa v některých případech může pomoct, ale brala bych to až jako druhou možnost.



Související témata

0 bodů
1 reakce 321 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 482 zobrazení
0 bodů
1 reakce 437 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 250 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 370 zobrazení
...