0 bodů
263 zobrazení
v kategorii Dům a byt

Dobrý den, jsme manželé od roku 1980. V roce 1992 jsme koupili dům pouze na jméno manželky, v katastru je vedena jako jediný vlastník. Nemáme rozdělené BSM. Jsme stále manželé. Manželka se rozhodla, že bez mého souhlasu nechá dům přepsat na svého bratra nebo že jej prodá a já nedostanu nic, přesto, že jsme dům koupili jako manželé. Může takový dům bez mého souhlasu prodat? Existuje nějaký způsob, jak tomu mohu zabránit?
Děkuji za radu,
Tibor Čech

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+2 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Koupili jste dům jako manželé za společné peníze, nebo to byly pouze peníze manželky, získané třeba darem, nebo dědictvím? K tomu, aby byla v katastru nemovitostí uvedena pouze manželka jako jediný vlastník byl nejspíš nějaký důvod, takže teď si se svým majetkem může manželka nakládat podle svého rozhodnutí. Advokát možná nějakou cestu vymyslí, ale bude potřebovat mnohem víc informací.



+2 bodů

Manželka musí dokladovať, že všetky peniaze použité na kúpu domu v čase vášho manželstva, nadobudla pred svadbou. V opačnom prípade majetok nadobudnutý počas manželstva, okrem majetku pre osobné použitie (oblečenie, kozmetika...) je spoločný majetok oboch manželov.

+1

Ďakujem ivZ za doplnenie ktoré som vynechala:
"Jestli jste dům koupili z peněz, které manželka získala
darem. dědictvím nebo prodejem majetku, který patřil
pouze jí", ale prirodzene, aj toto musí zdokladovať.

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

V tom je problém, že jste manželé. Můj bývalý, v té době stále ještě manžel, se opil a rozmlátil auto na mraky. Byla jsem na poradu u advokáta a ten mi řekl, že soud zajímá, jak byl majetek nabyt, nikoliv, jak byl pozbyt. Takže když vaše paní prodá v manželství dům na své jméno, zbudou vám jen oči pro pláč. Je to smutné, ale je to tak. (headbang) Možná, že byste neměl litovat peněz a měl byste za advokátem zajít, pokud je čas.



Související témata

0 bodů
1 reakce 609 zobrazení
0 bodů
1 reakce 249 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 299 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 227 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.0k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 184 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 536 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 568 zobrazení
26.3.2014 v kategorii Dům a byt Gábina X
+3 bodů
3 odpovědí 295 zobrazení
...