0 bodů
1.2k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Mám nechat tu černou usazeninu co je zespoda na hrncích od ohně nějak odpučet? Nebo na to používáte nějaký čistič? Poradíte?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Tato nečistota se odstraňuje velice špatně a vlastně na to nic není. Nikdy neodstarníte tu černotu, která se na pánvích usadí od plynového hořáku. Má se to dělat ihned a pokaždé, když pánev, nebo hrnec použijete. Ale málokdo tohle pravidlo dodržuje. Ani já jsem to nedělala, prototo vím, o čem mluvím. Já to pak stříkala všemi možnými odmašťovači, nechávala působit třeba tři hodiny, pak to drhla kovovou drátěnkou a pískem a sice jsem to dost vyčistila, ale nikdy ne úplně. Teď už plyn nemá, tak už se mi nádobí něšpiní.



+1 bodů

Upraveno

Kdysi jsem četla v časopise, že proti usazeninám z plynu pomůže, když hrnce povaříte ve vodě s práškem na praní. Zkoušela jsem, zabralo, ale nemohla jsem použít u všeho nádobí, nemám tak velký hrnec.

Také pomáhá kašička z jedlé sody a vody.

Ale snažím se větším usazeninám zabránit tak, že čistím dno hrnce hned po jeho použití.

0 bodů

To máte pravdu. Chtělo to důkladně omýt po každém vaření. Zkouším to Cifem a docela to jde. No jako nové už to Vážně nebude. Aspoň trošku že to pustí.

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Tento problém odložte na pozdní podzim. Na dobu, kdy rodina bude nenápadně vyzvídat, co vám mají koupit pod stromeček. Nové hrce! :o Ze starých hrnců, když se časem odrbe horní velice tvrdá vrstva, jsou bleskově zapráskané. A když se sečtou mycí prostředky a voda a čas a krém na hodně odmaštěné ruce a hrnce zůstanou stejně ošklivé, pak to Ježíšek vyřeší úplně nejlépe. A rodina, když se poskládají, se nemusí starat, jaký vhodný dárek má koupit.



Související témata

0 bodů
8 odpovědí 262 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 312 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 4.5k zobrazení
21.4.2014 v kategorii Ostatní Alena Vránová
0 bodů
3 odpovědí 275 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 2.8k zobrazení
25.3.2014 v kategorii Rostliny, zahrada Václav Dvořák
0 bodů
1 reakce 491 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 325 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 2.4k zobrazení
14.4.2014 v kategorii Dům a byt Doležal Václav
...