0 bodů
879 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada

3 roky po sobě to zkouším a pokaždé to chcípne. Zálivku mám myslím dobrou, ale když začnou plodit feferonky (cca 3cm svíčky) tak keřík napadne strašně moc mušek a listy jakoby schnou, ale jsou přitom vláčné. Pak se udělají černé ťopky na stoncích a fefka jde pod zem. Může to být tím že bydlím v přízemí? Že by to chytlo něco z trávy co je kolem baráku? Fakt už nevím.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+4 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Pěstuju je běžně - a bez problému...
;-)
"Malé mušky" - to by mohlo znamenat, že máš půdu přemokřenou - jde o smutnice, jejichž larvy ´žerou´ kořínky rostlin. Pomůže, pokud necháš hlínu vyschnout. Také pomůže, pokud do půdy zapícháš (jeden až několik - podle velikosti květináče) rozkrojený stroužek česneku. Ale s jistotou se jich zbavíš, pokud substrát předem desinfikuješ (např. prohřátím na 100°C v troubě) - což ovšem nejde s květníkem s rostlinkou.
Papriky potřebují dostatek světla a tepla a živin (občas přihnojuju).



+2 bodů

Samozřejmě že jdou. Chilli jsou velmi jednoduché jen bacha na mšice! Zde máte (možná až moc) podrobný návod http://www.semena-rostliny.cz/blog/26-pruvodce-pestovanim-chilli-papricek-od-a-do-z

+1 bodů

Mowlo tos mě potěšil. Konečně někdo kdo je taky pěstuje, nikoho v okolí neznám víš. To máš asi pravdu. Oni vylézají od kořínkú ty mušky ze zeminy. Letos pojedu podle tebe, nebudu to přemokřovat atd... Díky moc hele (y)

Budu je zítra sázet, není to moc pozdě?

mowla Domácí (2.9k bodů)

Tak hlavně, ať pak chutnaj´.
;-)



Související témata

0 bodů
9 odpovědí 889 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 479 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 385 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 5.2k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 385 zobrazení
+2 bodů
9 odpovědí 364 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 252 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 119 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.1k zobrazení
0 bodů
1 reakce 427 zobrazení
...