Jak správně zamrazit houby. - Online Poradna Zdarma - Czporadna.cz

Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<




0 bodů
5.7k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Janka

Do čeho dávat houby do mrazáku. Nerada bych udělala něco špatně a otrávila se.

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

5 reakce

+3 bodů
Domácí (2.9k bodů)

Já je podusím (s ohledem na budoucí využití buďto samotné nebo na cibulce a buďto jednodruhové a nebo směs) a až podušené mrazím.
Už to tak dělám cca 30 let - a ještě su tu.
;-)


Notice: Undefined variable: user_level in /data/web/virtuals/75104/virtual/www/qa-include/qa-base.php(646) : eval()'d code on line 38


+2 bodů
Registrovaný (158 bodů)

Pokud jste nenasbírala houby smrtelné (facepalm), tak není problém. Jednak jak píše mowla a pak je také můžete nakrájené nechat přejít varem, pak okapat na sítu a vychladlé zamrazit v sáčcích. Dělám oba způsoby. A jednou jsem dokonce dělala takovou "tklačenku". Bylo hodně hub a tak jsem předsmažila a pak plnila do té nohavice co se kupuje v papírnictví na domácí tlačenku. To bylo celkem praktické, protože pak jsem podle potřeby odsekávala co jsem potřebovala a zbytek zase vracela do mrazáku. Tento způsob zabere méně místa.

+1 bodů
anonym

Také je dávám podušené. Bez tuku, bez cibulky. Pokud je dáte syrové a řádně je neutěsníte, bude vše v mrazáku načichlé houbami.

0 bodů
Pokročilý (1.2k bodů)

Když trefím na levnější žampiony, nakrájím je a syrové naskládám do krabiček od salátu. Když je pak, nerozmražené, vyklopím na horkou cibulku nebo jen na omastek, úžasně zavoní. Dělávám to ikdyž vím, že je budu potřebovat už zítra. Jen pro tu vůni. :o

0 bodů
Vladimir Foltyn
Zdravím.Jiz přez 30 let houby mrazim tak že očištěné a na větší kousky ( houba třeba 5 cm jen na půl ) nakrájené do mísy zasolim 2- 3 ještě soli a řádně promícháme. Nechám 2 - 3 h ležet a občas jen zamicham. Houby pustí vodu. Pak přez cedník proplachnu pořádně studenou vodou, nechám okapat a do mikrotenového sáčku dám 3 - 4 plné naběračky. Pak vytlačíme vzduch prehnu sáček a udělám cihlicku kterou ještě prebalim neprodyšně fólií ( streckou) a šup do mrazáku.Pokud se nerozmrazi vydrží i 5 let . Vyskouseno.( Při vaření nesolit, hotové jídlo dosolit na závěr.


Související témata

0 bodů
3 odpovědí 660 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 43 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 88 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 94 zobrazení
0 bodů
1 reakce 390 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
0 bodů
1 reakce 27 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 299 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 147 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 88 zobrazení






Top 10 nejzobrazovanějších otázek
Parkside
Zkusit
Rentier
Keci
Pan Odvárka
Kolik je palec?
Ombucman
Proč je nebe modré?
The Sims 4 čeština
Pedály v autě




11.1k otázek

29k odpovědí

12.4k komentářů

766 reg. uživatelů




...