0 bodů
248 zobrazení
v kategorii Společnost Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Líbí se vám něco z uvedeného, nebo nic? :)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Asi jsem kulturní barbar. Úplně klidně přežiju, když nic z toho neuvidím. (blush)



+1 bodů
lili Registrovaný (107 bodů)

Operetu, ale už dám i operu.Muzikál ne, když tam poletuje Bílá, a ta lítá skoro všude
(talk) (puke)

+1 bodů

Sú to veľmi odlišné divadelnohudobné žánre. V každom z nich nájdete niečo dobrého, chytľavého a niečo zlého až odpudzujúceho. Veľa záleží aj od ich spracovania.
Pokiaľ sú dobre spracované, nezáleží mi na ich rozlišovaní, aj keď na druhej strane mám radšej muzikály v ich prapôvodnom tvare, čo znamená bez svetelných, zvukových a rôznych zadymovaco-pyrotechnických efektov. Napríklad, keď muzikály boli v našich končinách ešte "kapitalistickou" novinkou, dôraz v nich sa kládol hlavne na umelecké herecko-spevácko-tanečné výkony účinkujúcich, čo zostalo dodnes v opere, a operete a nie na modernú techniku. Neskôr, s prílevom amerikanizmu, ale prišla krutá zmena. A potvrdila sa známa veta v kultúrnych kruhoch: kde zlyhá umenie, nastupuje technika a bombastická reklama. A muzikály zmenili svoj charakter. Epileptici, diváci s dýchacími problémami a ľudia s citlivým sluchom radšej nech na také ani nechodia.

+1 bodů

Jestli nemusím, tak radši nic :)

0 bodů
Johanka Registrovaný (119 bodů)

Kdysi dávno, mnoho let tomu, jsem zhlédla muzikál Divotvorný hrnec. Tam tam tam za tou duhou... za modrou horou... a ještě dál... Petulla Clark, zážitek, brečela jsem. A dnes? Bída, hrůza utrpení. Inscenace inscenované ne s ohledem na kvilutu díla, ale vedené nucenou potřebou zabezpečit skupinu z jedné části herců, z druhé rádobyherců a ze třetí neherců. Třeba nějaká výjimka je, připouštím, ale já bych neriskovala. HA! ale na dobrou operetu do Karlínského divadla nebo na Fidlovačku bych se nechala přemluvit. Proti opeře nic nemám, ale vůbec tomu nerozumím a rozumnět ani nechci.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Opera mi nic moc neříká, operet jsem viděla v Karlínském divadle několik a muzikály 4 - Hamlet, Evita, Drákula a Kráska a zvíře. Nejvíc mne nadchnul ten poslední s velmi skromnou výpravou - pouze se na bílá plátna, zavěšená jako závěsy, promítaly čb diapozitivy. Atmosféru to vytvářelo úžasnou, nejdražší nemusí být nejlepší :)

Sůwa,
Atmosféru to vytvářelo úžasnou, nejdražší nemusí být nejlepší... to platí v prípade, keď v popredí diela je umelec a nie technika.

Johanka, skús si operu vypočuť so zavretými očami a predstavuj si na hudbu a spev vlastné výjavy.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 443 zobrazení
5.8.2014 v kategorii Ostatní Hlaváček
0 bodů
4 odpovědí 192 zobrazení
0 bodů
1 reakce 167 zobrazení
21.8.2018 v kategorii Hudba film Vlastimil Plánek
+1 bodů
3 odpovědí 796 zobrazení
3.8.2015 v kategorii Společnost jarab
–1 bodů
2 odpovědí 829 zobrazení
17.12.2014 v kategorii Společnost Johanka Registrovaný (119 bodů)
+2 bodů
6 odpovědí 338 zobrazení
+3 bodů
6 odpovědí 325 zobrazení
23.10.2014 v kategorii Společnost opicak Registrovaný (769 bodů)
0 bodů
5 odpovědí 206 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 287 zobrazení
...