0 bodů
156 zobrazení
v kategorii Právo a zákony

jak postupovat, jestliže partneři byli spolu dva roky (nesezdáni ) a partnerka ho nyní opustila a odjela i s jeho autem a nyní mu ho nechce vrátit, dokud jí nedá půl částky, kterou do toho auta dala na jakousi opravu. Auto si on pořídil, když spolu ještě nechodili a je psaný na něj. Jak auto dostat zpět ? Děkuji

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů

V prípade, že nejde o bezpodielové vlastníctvo, v tomto prípade je to jasné, ak auto kúpil pred tým, ide o odcudzenie motorového vozidla známym páchateľom, čo je trestný čin. Podajte trestné oznámenie na políciu.
Vrátenie "pôžičky" partnerke môžno buď na základe o dohody medzi bývalými partnermi, alebo na základe rozhodnutia príslušného súdu.



0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Nejjednodušší se mi zdá úhrada té dlužné částky, partnerka to nejspíš nežádá bezdůvodně. Auto pak bez problémů vrátí a oba si ušetří náklady za soudní řízení. :)

+1

Také bych napřed zkusila domluvit se ústně, partnerka nárok na vrácení půlky nákladů na opravu určitě má, když auto zůstane partnerovi. :)

ona platila tu opravu auta, protože ji zavinila ona. Proč by měl pykat za to on ?

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

To tady ale nemůže nikdo objektivně posoudit. Pokud dva lidé spolu žijí nějakou dobu, většinou se vytvoří vzájemné závazky, do kterých těžko někdo další může mluvit. Trestní oznámení bych ale nechala až jako úplně poslední možnost, kdyby k domluvě nemohlo dojít... :)

inka Pokročilý (1.2k bodů)
+1

Vřelý souhlas se Sůwou. Položila jste otázku a pak ještě doplňujete něco o vině a kdo ví, co ještě jste nenapsala. Kdyby to bylo tak, jak píšete, on by nahlásil krádež. Tím, že nenahlásil, zakládá podezření, že to není tak, jak to líčíte vy.



Související témata

+3 bodů
1 reakce 173 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 249 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 333 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 266 zobrazení
0 bodů
1 reakce 244 zobrazení
10.5.2015 v kategorii Právo a zákony Tereza Jonáková
0 bodů
4 odpovědí 319 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 245 zobrazení
14.10.2019 v kategorii Právo a zákony Jindřich
0 bodů
0 odpovědí 840 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 319 zobrazení
31.1.2016 v kategorii Ostatní martin18
...