+1 bodů
229 zobrazení
v kategorii Ostatní Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Nemám dnes zrovna šťastný den a potřebuji nutně radu. Objednala jsem z e-shopu 3 ks deky z mikrovlákna v barvě fialové, ale dodali mi růžové, které se mi nehodí. Už jsem psala na reklamace a odepsali mi, že můžu zboží vrátit a okamžitě mi poukáží peníze zpět, jiné deky nemají. Tomu samozřejmě moc nevěřím, takže mám na výběr tyto možnosti :
- pokusit se deky odeslat zpět na dobírku
- nabídnout je někomu ke koupi ( to moc neumím )
- zkusit je vyměnit u nějakého prodejce v Praze i za cenu menší fin. ztráty
- deky zkusit obarvit -> růžová + modrá = fialová ?
- uložit je do skříně a zapomenout na ně
Jsem nebývale nerozhodná, poraďte mi prosím co mám udělat. Děkuji :)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
Johanka Registrovaný (119 bodů)
označeno jako nejlepší reakce Sůwa
 
Nejlepší reakce

Sůwičko, kdyby se rozhodovala Johnaka, určitě bych deky vrátila (na dobírku) a poohlédla se po vytoužených fialových. Pokud je to solidní eShop, měli by poštovné uhradit, ale nemusí. Ale hodinku nebo dvě vydrž, trochu popřemýšlím, jestli bych pro ty růžové neměla uplatnění. Moc ráda bych ti pomohla tak nějak hmatatelně opravdově. Pomohl by obrázek a rozměry. Dám vědět. :)

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Rozměry jsou 150 x 200 cm, materiál 100% PES (mikrovlákno) vhodná i pro alergiky.
dodaná deka

Je úžasně heboučká, ale mně se nehodí barevně. Cena je 199,- za kus, ale šla bych s cenou dolů

Johanka Registrovaný (119 bodů)

HA, už jsem to vymyslela. Pošlu ti psaníčko vnitřní poštou. :)



+1 bodů

Sůwičko, já doufám že už jste to s Johankou nějak domluvily a deky od tebe odkoupí, ale kdybys příště byla nucena něco do e-shopu vracet, nebo pro další kteří to tady budou číst.

NIKDY NEPOSILEJ NA DOBÍRKU! Oni to nepřevezmou a zboží se ti vrátí. Proděláš další peníze na poštovném. Zboží se musí posílat normální poštou a čekat na vrácení peněz. Mají na to termín do 30 dnů. Už jsem párkrát takhle něco vracela a peníze přišly, ale vždy až za těch 30 dní. Je skoro výhodnější zboží u nich za něco vyměnit, dovezou ti to nové, neplatíš další poštovné a to co nechceš pošleš zpět po stejném dovozci bez doplatku.
Když něco vracíš, je třeba si napřed přečíst jejich reklamační řád.
Toto jsem okopírovala ze stránek www.levne-povleceni , jak je napsáno na obrázku.

Zboží, které budete v rámci odstoupení od smlouvy odesílat zpět na naši adresu, musí být v původním obalu, nesmí jevit známky používání, musí být nepoškozené, kompletní (včetně příslušenství, záručního listu, návodu atd.) a s originálním dokladem o koupi. Neposílejte zboží na dobírku, doporučujeme Vám zboží pojistit.
To samé mají v obchodních podmínkách asi všechny e-shopy.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Díky Azalinko, reklamační řád jsem si přečetla důkladně, ještě to všechno musím důkladně promyslet. Johanka měla naprosto dokonalý nápad, to by hned tak někoho nenapadlo. :)

Pak je ale velká škoda, že nám to nenapsala veřejně, já se vždycky ráda poučím. :) Jinak za mě, já bych deky vrátila odchodu. Když se to stihne do 14 dní, nemůžou nic namítat a peníze musí vrátit.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Teď jsem tam schválně zkusila zavolat a ozval se mi hlas silně připomínající naše Vietnamské spoluobčany. Poslali deky prostě proto, že jiné neměli...Mám poslat zpět a peníze mi vrátí. Když jsem se ptala na jistotu, zda peníze skutečně dostanu, prý má tuto otázku 90% spotřebitelů :D. Můžu poslat i na dobírku...Tak jsem zas tam, kde jsem byla včera :)

Tak to je mi tě líto, já myslela že Johanka vymyslela skvělý plán. Kdyby ty deky byly světle zelené, koupila bych je od tebe sama, ale růžovou bohužel nemám ráda. Určitě bych je ale nebarvila, ani nezkoušela na Aukru nebo jinde nabízet. Když řekli že je možné na dobírku, tak to možná zkus, ale lepší by bylo kdyby ti to potvrdili e-mailem, tak máš doklad že s tím souhlasili, kdyby to náhodou nechtěli převzít. Problém bude asi v tom www......eu já zatím nakupovala jen u prodejců ....cz

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Akce deky z mikrovlákna je úspěšně vyřešena. Ta růžová nakonec nevypadala tak zle, když jsem ji otočila rubovou stranou nahoru a mám nově ještě druhou sadu dek v barvě ostružina ( tu mi foťák zkreslil na fialovou, tak dám foto jen té růžové ). Dík za pochopení :)
růžové deky

Johanka Registrovaný (119 bodů)
+1

HA! Nádhera, jen se natáhnout... :)

inka Pokročilý (1.2k bodů)
+1

Tak nějak vypadá pohoda :)



Související témata

+1 bodů
9 odpovědí 318 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 250 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 145 zobrazení
...