0 bodů
233 zobrazení
v kategorii Móda, oblečení

Když mám v playlistu 20 nebo 100 tracků,tak je to jasné. Ale piužívám iPod 160GB a mám tam kolem osmdesáti tisíc písniček. Když zadám náhodně řadit, jakým množinovým klíčem se tracky řadí? Má to každý přehrávač jinak,nebo na existují určité standardy.? Hlodá mi to v hlavě už několuk let. Promiňte můj rukopis,píšu z mobilu.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Je uplne jedno zda nas ..100 skladeb nebo 10 000 ..algoritmus bude stejny ...zda se lisi ?...Mam zato ze ano ...i kdyz v principu funguje stejne ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Jasne, to znį logicky, ale jakým algoritmem se to řadí? U iPodu se stava, že je jeden interpret třeba dvakráat nebo i třikrát za sebou. V mobilu mám 64GB a ruskej přehrávač AIMP3 a tam se mi to zdá víc rozmíchany. Proč?
Nepodezívám Apple, Že by používal nedotažené algoritmy.



0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

v skutočnosti nie je poradie generované nejakým generátorom náhodných čísiel, ale pseudogenerátorom náhodných čísiel (resp. generátorom pseudonáhodných čísiel).

a to niekedy môže byť problém.
záleží na podmienkach vstupu - po určitom čase bude generátor poskytovať rovnaké výstupy.
jeho výhodou je ale jednoduchosť a rýchlosť oproti skutočným generátorom náhodných čísiel.

najjednoduchšie generátory používajú i najjednoduchšie algoritmy (napr. x[n] = (ax[n-1]+c) mod m [operácia mod je zvyšok po celočíselnom delení, a, c, m sú konštanty]), niekedy i skladané z dvoch podobných algoritmov (napr. pôvodného a inverzného [x a n sú napr. prehodené], resp. posunutého [napr. cyklovaním výstupu hodnotou času], ...).

jednoduché generátory majú obmedzenú citlivosť a preto sa niektorá pesnička nespustí ani raz, ale niektorá sa môže spustiť i niekoľkokrát za sebou (ak uvažujeme, že každá pesnička je nahratá práve 1x).

čím kvalitnejšou výpočtovou výbavou je prehrávač vybavený (mám na mysli výpočtovú kapacitu, modul), tým náhodnejšie pesničky spúšťa.

úplné lacné prehrávače púšťajú náhodné pesničky po každom zapnutí v rovnakom poradí.

(smoking)

image
0 bodů

oni si taky lidi často pletou random a shuffle

random zahraje náhodnou písničku, po skončení každé se teprve losuje číslo další, takže se jedna může objevit i několikrát během poslechu... některé přehrávače nejdřív volí adresář a ve zvoleném adresáři skladbu, takže pokud je v jednm adresáři pět skladeb a v druhém padesát, písničky z prvního se budou hrát desetkrát častěji

shuffle hned na začátku náhodně sestaví pevný playlist ze všech skladeb aniž by se opakovaly, podle kterého pak přehrávač hraje, u některých přehrávačů tenhle playlist platí i po vypnutí a dalším zapnutí... nový playlst se vygeneruje jen po vypnutí a zapnutí funkce "shuffle"



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 272 zobrazení
5.6.2014 v kategorii Móda, oblečení boruvka Registrovaný (403 bodů)
0 bodů
6 odpovědí 526 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 533 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 799 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 163 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 242 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 264 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 266 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 620 zobrazení
21.8.2015 v kategorii Móda, oblečení saša111
...