0 bodů
161 zobrazení
v kategorii Finance podnikání Lacík Registrovaný (264 bodů)

stát?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

No měl by stát, jelikož hasiči byli zřízeni jako rozpočtová organizace. Takže vlastně státní podnik. Jenomže, do hasičů se cpou neuvěřitelný prachy a stát nemá na to, aby je uživil. On mimo jiné stát nemá na ledacos. No a protože stát nemůže hasiče uživit, tak byl již v roce 2013 schválen dodatek, či nový zákon, který umožnil rozpočtové organizaci ždímat pojišťovny. Bordel, který nemá obdoby. Takže hasiči sebrali mnohým firmám jejich živnost. Tedy sebral jim to stát a práci přidělil hasičům. Provedl totiž doslova druhé znárodnění. Hasiči jsou neefektivní spolek, ždímající ukrutný prachy. Například úklid po dopravní nehodě. Banální záležitost, zametení plastů a aplikace sorbentu. Tyto nejdražší uklízečky na světě si za takový desetiminutový divadlo účtují cca 12 tisíc korun. Hodinová sazba je 5900,- a účtují se minimálně dvě hodiny. Takže proto jsou a budou zdražovány pojistky, protože i pojišťovny dostaly befelem, že musí hasičům odvádět minimálně 3 procenta ze zisku a dále pak proplácet zametání a kdejakou šaškárnu hasičů na silnici. Jejich práce má být někde uplně jinde.

vaša odpoveď je urážlivá voči hasičom, ktorí mnohokrát riskujú svoje zdravie, ba aj život pre záchranu iných.
Hasiči ako súčasť profesionálneho záchranného systému sú platení z rozpočtu Ministerstva vnútra.
Neprofesionáli - dobrovoľní hasiči dostávajú príspevky zo samosprávnych - obecných rozpočtov

opicak Registrovaný (769 bodů)

Bohužel nemáte pravdu. Tato vláda svým rozhodnutím umožnila rozpočtové organizaci získávat peníze i jinak, umožnila jim provádět činnosti, které jim nenáleží a které y vůbec neměli provádět. Nijak nezlehčuji jejich práci při záchraně lidských životů, nezávidím jim jejich práci při vyprošťování raněných a mrtvých u dopravních nehod, zde mají nezastupitelnou a velmi těžkou roli, ale vůbec jim nepřísluší práce na odstraňování následků dopravních nehod, na vyprošťování aut, otevírání bytů atd. atd. Zde všude berou práci jiným profesionálním firmám, které mají podstatně lepší zkušenosti. Hasiči jsou drahý moloch.

Rozpočtová organizácia,
organizácia, ktorá činnosť je plne platená z rozpočtu zriaďovateľskej organizácie, na svoju činnosť nemá vlastné prijmy. Ich činnosť je plne riadená zriaďovateľom.
Príspevková organizácia,
organizácia ktorej činnosť je čiastočne, z väčšej časti, hradená z príspevkov. Tieto príspevky neokrývajú plne náklady príspevkovej organizácie, preto si privyrába z iných zdrojov, prípadne inou činnosťou.
Hasiči sú aká organizácia? Vy píšete, že rozpočtová, v tom prípade svoj hnev obráťte na ich zriaďovateľa.

opicak Registrovaný (769 bodů)

Hasičský záchranný sbor České republiky (ve zkratce HZS ČR) je seskupení rozpočtových organizací, jejichž úkolem je ochrana životů, zdraví a majetku obyvatel před požáry a pomoc při mimořádných událostech (živelních pohromách apod.).





Související témata

0 bodů
1 reakce 278 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 3.8k zobrazení
4.7.2014 v kategorii Společnost Lojza Kubeš
0 bodů
6 odpovědí 298 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 296 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 447 zobrazení
0 bodů
1 reakce 95 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 3.8k zobrazení
1.7.2014 v kategorii Finance podnikání Andrea
0 bodů
1 reakce 342 zobrazení
0 bodů
11 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 622 zobrazení
...