0 bodů
332 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Soused měl delší dobu zdravotní potíže, ale není pojištěný, tak lékaře dlouho nevyhledal. Včera byl v ÚVN a tam mu diagnostikovali rakovinu jícnu s předpokládanou operací během ledna 2015. Sice se vykázal průkazkou VZP, ale pojištění si neplatil. Doplňující dotaz - může si tu operaci hradit sám a s jakou částkou by měl počítat?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů

Ano, nádor během jediného vyšetření zjistit mohou. Jestli je zhoubný nebo ne, se mohou pouze domnívat, to vyžaduje delší čas.

Pacient si samozřejmě operaci sám uhradit může. Ceny jsou různé, je to v každé nemocnici jinak. Musí se zeptat tam…...

A neodkládat …. ať je to co je to …. nepatří to tam …. pryč s tím.



+1 bodů
Johanka Registrovaný (119 bodů)

Tak jak je otázka položena, moje odpověď je ANO. Případ mého tatínka, dlouhé léčení na žaludek k ničemu nevedlo, tak otce poslali k odborníkům. Rakovinu slinivky zjistili následující den. Lékaři nám dali naději 3 měsíce. To bylo v srpnu, v listopadu tatínek zemřel. To je konstatování, nic víc.
K druhé části, operaci k záchraně života provést musí. O tom kdo to zaplatí se případně řeší až pak.

Promiň Johanko že s tebou nesouhlasím. U nádorů nepojištěnému pacientovi operaci provést nemusí. Tam se nemocnice vždy obhájí tím, že už byla zbytečná....

Johanka Registrovaný (119 bodů)

O ano, připouštím, brala jsem to selským rozumem, ale tahle hodnota v současném měřítku hodnot téměř vymizela. Samozřejmě máš pravdu. :)

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já to tušila, samozřejmě si za to může sám a do ledna v nemocnici už asi budou vědět, že pojistka není platná. Ach jo (doh)

+1 bodů

Mně rakovinu diagnostikovali během pěti minut. Histologie potvrdila maligní nádor do týdne.

http://www.danarionline.cz/blog/detail-prispevku/articleid-855-jak-postihnout-neplatice-pojistneho/

Bude mít ale problém najít nemocnici, která ho vezme. Zřejmě to bude musit určit VZP.

+1 bodů

Napadla mne ještě jedna věc. On má kartu, tedy pojištěný je, jen neplatil a má u pojišťovny dluh. Ta operace a následné léčení bude hodně drahá, asi by bylo výhodnější ten dluh zaplatit. Někde to určitě je …. bohužel nemám teď čas to vyhledávat…… Může požádat pojišťovnu o prominutí dluhu …. a tady si právě nejsem jistá kolik let zpětně….. a doplatit jen tu novější část dluhu. Někde jsem četla že část dlužné částky už je promlčená a po požádání o prominutí jí každému vynulujou. Držím mu palce, ono to nemusí být nic vážného, každý když slyší nádor hned mluví o rakovině. Nádorů a různých výrůstků je ale mnoho..... důležité je řešit to včas…..

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Obávám se, že si ten člověk ani poradit nenechá a raději umře. Že je to rakovina mu rovnou řekli, asi je to už v pokročilém stádiu. Já ho zas tak moc neznám, je to takový přírodní člověk, říkala jsem mu "lesní muž". Všechno to vím od jeho partnerky, kterou znám od mala, ale poradit by si taky nenechala. Bohužel...

Tak to Sůwi neřeš……. znala jsem podobného lesního muže, dluhy na zdravotním neměl, nádor mu zjistili ještě malý a nebyla to rakovina a stejně si nenechal si poradit, na operaci nešel…… zato do nebe celkem brzy ano …..



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 228 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 311 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 1.8k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 5.8k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 452 zobrazení
0 bodů
1 reakce 229 zobrazení
1.8.2014 v kategorii Zdraví, krása anonym
0 bodů
2 odpovědí 376 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 584 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 339 zobrazení
...