+3 bodů
629 zobrazení
v kategorii Ostatní
Zdravím...pohádal jsem se s matkou a odešel z baráku....kamarád s přítelkyní mi řekli že si mám najít svůj byt a že se už k matce po té hádce nevracet.Jelikož to byla opravdu veliká hádka ale nevím co mám dělat...Proto jsem se obrátil na nějakou poradnu abych zjistil názor více lidi...Pokud by jste byli tak hodní řekněte svůj nazor děkuji.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

10 reakce

+1 bodů
dábel Registrovaný (297 bodů)
vlastní bydlení si klidně najdi ale s rodiči je třeba vycházet radil bych usmíření nic se nemá řešit horkou hlavou


+1 bodů

Skús sa v kľude zamyslieť nad príčinami hádky (nie spôsobom hádania sa), ale nielen zo svojho pohľadu, ale aj z pohľadu matky.  Príčina hádky totiž možno bola malichernosť, to z neúplných informácií neviem posúdiť, ale mohla byť dôsledkom nejakého dlhodobému problému. Potom skús celú situáciu ešte raz v kľude prerať s matkou, ako radí ell... najlepšie kdesi na verejnom i keď uzavretom mieste, napríklad v kaviarni, cukrárni, kde je kľud a bez posiľujúceho alkoholu, kde vlastne musíte pre verejnosť zachovať diplomatické dekórum bez zvýšenia hlasu a hádky.

Ináč plne súhlasím s ellcupakabrom, riaď sa vlastným rozumom, Kamarádov si vypočuj, ale nezabudni, ini majú pohľad z vonku, nemusia poznať všetky detaily, majú vlastné, alebo prečítané skúsenosti. Ale len ty a matka.poznáte detaily.

PS.

pokud nerozumíš slovenštině, napiš to sem, přeložím ti to do češtiny.

0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Celkem malo informaci nevime o co je jednalo, tedy kvuli cemu hadka vznikla. Pokud se jedna o kamarady naslouchej, ale nerozhoduj se kvuli jejich nazoru kamaradi prichazi, odchazi, zustavaji, jenze matka je tva krev a ty by jsi mel se na to co se stalo podivat take z jeji strany.

Pokusil bych se s s mamimou sejit na nejakem neutralnim miste treba v kavarne, NE v hospode nebo podobne :D a vyresit to znova a v klidu. mezi lidma se precejen vice klidni emoce.

Pokud jde o odchod z domova vsichni odtamtud jednou drive ci pozdeji musime. takze mam prosim dej vice informaci napsat toto >>>

Zdravím...pohádal jsem se s matkou a odešel z baráku....kamarád s přítelkyní mi řekli že si mám najít svůj byt a že se už k matce po té hádce nevracet.Jelikož to byla opravdu veliká hádka ale nevím co mám dělat...Proto jsem se obrátil na nějakou poradnu abych zjistil názor více lidi...Pokud by jste byli tak hodní řekněte svůj nazor děkuji.

 

Opradu nestaci :D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Chápu psal jsem to na rychlo...no jde o to že jsme se pohádali skrz přítelkyni a peníze...jenže když se odstěhuji tak matka zůstane jen na sociálce a nebude to fin. zvládat...Nevím co přesně bych měl napsat abych Vám to více objasnil ale stalo se to tak rychle ,že už na spoustu věci si ani nevzpomenu...Vím jen že když se vrátím tak ztratím kamaráda a mezi matkou a přítelkyní to nebude hned dobrý chce to čas....A je jasné ,že s matkou nezůstanu na vždy ale chtěl bych aby se sama postavila na své nohy a ne že se na ní vykašlu když zrovna tu možnost nemá.Snad jsem to více objasnil a děkuji za radu vážím si toho ;-)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

No trochu to reozebereme ...mamine se nelibi tva pritelkyne :D proste maminy maji jine maroky na to koho ma jeji syn rad a s kym chce byt :D od toho to jsou maminy, proste ne kazdou budou akceptovat to je nesporne ;D. Jsou zde jen dve moznosti, budto se s tim smiri nebo ne. Ty dej mamine hlavne najevo ze se s kopretinou nerozejdes i kdyby se stavela na hlavu, ikdyz mam za to ze casem zjistis ze slecen muzes mit za zivot mraky, ale mamu jen jednu coz je fakt.

Pokud kvuli tomu ztratis kamarada, tak jen OK. Kamarada to nerozhodi, pokud ano je to kamarad na baterky. Bez urazky pokud bych si mel vybrat nezi kamaradem ktery mi brani (ba primo vydira) v necem takovem jako navrat k matce za ucelem ji pomoct, tedy k zene ktera mne vychovala a mam vuci ni zavazky. Jak sam rikas, ze  je v nouzi, bez penez prace tak takoveho kamarada poslu k sipku rovnou a mam klid  ..

Pokud se jedna o penize.... tak tady je to slozite urcite jsi plnolety a vis jaky mas prijem proste se domluv s maminou at nesedi doma a hleda si zamestnani nebo ji v tom helpni urcite mas lepsi prehled na netu nez ona a res inzeraty urcite se neco najde.

Pokud by jsi ji nahodou sehnal praci a ona ji odmitla je jedno z jakeho duvodu, pote bych se normalne odstehoval. co jineho by jsi mel delat ? Ikdyz k ni zavazek mas ona zase nemuze branit tobe ve tvem rozletu ikdyz nekdy je to spise rozletu pad.

Proste premyslej a pokus se to vyresit jako chlap tak aby jsi mel cisty stit nechovej se jako capart a neutikej pred problemy ..:D toto neni reseni ..

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů
Ne že by matce vadila přítelkyně ale má jiné názory na určité věco např. chování vůči mě atd....I když jí říkám ,že to je má věc tak i přesto se do nás plete.A ta hádka vznikla konkrétně že jsme se tedy pohádali a jel jsem ven.A řekl jsem matce ,že se budu stěhovat jelikož mi to kamárd poradil tak mi matka vyměnila fabku a nemohl jsem se dostat do bytu takže byli problémy při mém odchodu.A ted když jsme se uklidnili tak mi řekla ,že to udělala jen z důvodu ,že nechtěla abych odešel když jsme takto rozhádání a spanikařila proto to udajně udělala.A kvůli tomuto mi kamarád s jeho přítelkyní říkají at se k matce nevracím.Ale já osobně furt váhám a má přítelkyně mi říká at se klidně vrátím když se takhle necítím a nejsem ve své kůži.Občas si na něco vzpomenu takže se omlouvám že to píši takhle na etapy :) A opravdu děkuji všem za vaše rady !

Celý život je zbierka kompromisov, prispôsobovania sa. Človek napriek svojej originalite, ojedinelosti a túžbe po presadení vlastného ega je tvor potrebujúci pre svoje bytie spoločnosť...

Ale  prispôsobovanie sa danej situácii a potrebe práve pre svoju originalitu každého člena tejto spoločnosti je potrebné pre každého jedinca tejto spoločnosti.

0 bodů
Nejdůležitější je kolik je ti let a jestli je tvůj příjem dostatečně velký na to, abys platil vlastní byt. Když je někomu 30 + a ještě stále žije u své matky, je na tom vždy něco divného. Od matky stejně budeš muset jednou odejít a s tím se každá matka nerada smiřuje. Často i svého syna citově vydírá, jen aby neodešel. To je ale špatně. Věř mi, že žádná tvoje přítelkyně nebude chtít bydlet u tvojí maminky, bude chtít svoji domácnost. Ty máš určitě právo na svůj vlastní život a matka by se měla umět o sebe postarat sama. Jestliže cítíš povinnost ji finančně podporovat, to přece můžeš i když budeš bydlet jinde.

Zvaž to s chladnou hlavou ale o odstěhovaní do budoucna určitě uvažuj.
0 bodů
Určitě uvažuji ,že se odstěhuji s přítlkyní do bytu jen ve dvou bez rodičů....Je mi 20 let pracuji na šachtě mám příjem 25.000 a přítelkyni 18 let která ještě studuje.Jelikož matka je nemocná čeká jí operace zad a nevím zda si nějakou práci vůbec najde jelikož kvůli těm zádům nezváldně víceméně nic.

Jestliže je tvoje maminka tak vážně nemocná, že nemůže pracovat, určitě má nárok na podporu v nezaměstnanosti, případně na invalidní důchod, možná i pečovatelku. Nic ji neopravňuje žádat po tobě aby ses o ni staral ty.

Děti si pořizujeme pro radost, nikoliv proto, aby nás měl ve stáří kdo živit a starat se nás, to by byla láska opičí. Pakliže v tom budeš pokračovat, nakonec zůstaneš sám, protože žádná tvoje přítelkyně pro ni nebude dost dobrá, ona na ni bude žárlit. Hádky budou stále častější.

Aby maminka neplatila příliš velké náklady na bydlení, sežeňte pro ní garsoniéru, tak žije většina matek kterým už odešli děti. To je prostě život a každá máma se s tím musí vyrovnat.

Ano vím že nejspíš dostane nárok ale až po operaci na které ještě nebyla...Stále se to jen prodlužuje a né umyslně jelikož chodím k doktorovi sní.Jinak děkuji všem za rady! :) Už mi to pomohlo takže ještě jednou všem děkuji za ochotu a za dobré rady :)
0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Jak my můžeme posoudit vaši hádku? Rozhodnutí je jen na tobě. Pokud jsi udělal takovýto krok, předpokládám, že jsi schopen sám se uživit a být soběstačný.


Související témata

+3 bodů
5 odpovědí 342 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 203 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 228 zobrazení
20.12.2015 v kategorii Zdraví, krása Aneta
...