0 bodů
886 zobrazení
v kategorii Společnost

Jak se to dělá když dítě prostě bez rodičů nebude. Brečí a vzteká se. Musí jít takové dítě do školky? Je vůbec školka povinná? Děkuji Blanka

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Školka je povinná poslední rok před nástupem do školy. Hodně dětí v prvních dnech brečí, ale většina si během pár dnů zvykne. Nelze tyto problémy odkládat do nekonečna. Příjdeden, kdy si budou děti muset zvyknout. Školní docházka je povinná.



+1 bodů

Situaci se dá předejít tím, že budete malé dítě postupně zvykat. Jednak by si mělo zvyknout na společnost dalších dětí a pochopit, že společná hra je pěkná. Třeba na pískovišti, na hřišti s prolézačkami... Dalším krokem by měl být nejprve krátký a prodlužující se pobyt mimo domov bez rodičů. U babičky, u sousedky, kamarádky. Začněte třeba jen čtvrthodinu, ale začněte.

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno inka

O jak starém dítěti hovoříte? Je veliký rozdíl, jestli hovoříte o tříletém dítěti, které je ještě hodně závislé na matce nebo o předškolákovi. Každé normální, zdravé dítě po matce smutní. Příjde do naprosto neznámého prostředí, s neznámými dětmi, s neznámými ženami, učitelkami. Nechápe, proč tam je. Je potřeba jít častěji s dítětem do herničky, na hřiště, na pískoviště, aby vědělo, že je mnoho dětí a lidí, kteří mohou být jeho přáteli. Zvykne si na kolektiv. :o Ale jinak ve školce poplakává většina dětí 2 3 dny a v dalším týdnu, po neděli, znovu dva tři dny. Pak už ví, kam se chodí čurat, jíst, kde jsou hračky a zvykne si na ruch a pohyb okolo. Hodně dětí poplakává jen pár minut po odchodu maminky. Pak se zaujme hrou. :o Nezdůrazňujte spaní po obědě. Spaní, postel ve školce je pro dítě znamení, že se domů už nevrátí. Ve školce se nespí, jen se odpočívá na lehátku, po obědě a poslouchá pohádka, aby čas utíkal rychleji, než si maminka příjde.

0 bodů

Děkuji všem.
Ještě doplním že jde o 3 leté dítě.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Jestli vás nehoní finance, pro které musíte spěchat do práce, tak svému malému dopřejte klid bez školky. A choďte s ním mezi děti, ať si zvyká a také, ať se naučí komunikovat s dětmi. :o

0 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Prostě ho tam necháte a učitelky si poradí.

To se bude vztekat a brečet i ve škole???

Tím, že ho tam nedáte, mu jen ublížíte. Čím dříve si zvykne na kolektiv, tím lépe. Není to jen o tom, že nebude celý den doma, je to i o tom, že získá imunitu a nebude pak ve škole každou chvíli nemocné.



Související témata

0 bodů
4 odpovědí 274 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 3.8k zobrazení
4.7.2014 v kategorii Společnost Lojza Kubeš
+1 bodů
2 odpovědí 535 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 258 zobrazení
21.5.2014 v kategorii Společnost Evžen
0 bodů
2 odpovědí 301 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 917 zobrazení
0 bodů
12 odpovědí 2.5k zobrazení
+1 bodů
1 reakce 250 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 227 zobrazení
16.6.2014 v kategorii Společnost Radim
...