+1 bodů
140 zobrazení
v kategorii Finance podnikání
pokud budu platit něco co souvisí s mým podnikáním, ale ještě nemám zažádáno o živnostenský list (tedy nemám ani IČ) tak je možno tyhle doklady, které budou vystaveny (před zažádáním o ŽL) pouze na mé jméno s adresou (tato adresa nebude shodná se sídlem firmy) dát do účetnictví a tedy uplatnit si náklady?Dobrý den, pokud budu platit něco co souvisí s mým podnikáním, ale ještě nemám zažádáno o živnostenský list (tedy nemám ani IČ) tak je možno tyhle doklady, které budou vystaveny (před zažádáním o ŽL) pouze na mé jméno s adresou (tato adresa nebude shodná se sídlem firmy) dát do účetnictví a tedy uplatnit si náklady?

Děkuji

Jánská

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů

Práce vykonávané fyzickou osobou bez "živnosti" pred termínom platnosti Živnostenského listu, nemožno zaradiť do účtovníctva firmy. To znamená:  práce, ktoré ste vykonávali pod svojim menom ako fyzická osoba, nemôžte účtovať do účtovníctva svojej, v tej dobe nejestvujúcej, firmy.

Do účtovníctva firmy môžte zaradiť len doklady vzťahujúce sa k činnosti firmy



0 bodů
Dobrý den, výdaje které jsou nutné k zahájení podnikání nebo založení podniku. Tedy výdaje vynaložené před započetím Vašeho podnikání (poradenská činnost, soudní výdaje, náklady vynaložené na prostředky bez nichž není možné tuto činnost vykonávat) jsou označeny jako Zřizovací výdaje. Které je možno odepisovat max. po dobu pěti let


Související témata

+1 bodů
3 odpovědí 418 zobrazení
0 bodů
1 reakce 283 zobrazení
...