+3 bodů
421 zobrazení
v kategorii Diskuze
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s alternativními dodavateli?

Platím teď velké poplatky, přijde mi to zbytečné tolik platit a potřebuji teď něco málo ušetřit. Už jsem od několika známých slyšel, že jim hodně ušetřil přechod k alternativnímu dodavateli. Tak bych rád znal názor více lídí.

Díky za rady...
–1
Těch možností najít správného alternativního dodavatele je hodně. Stačí si jen vybrat. Všechno si je poměrně podobné.
–1
U předchozího dodavatele jsme byli v celku spokojení, ale některé ceny a postupy jak s námi firma jednala nám nevyhovovaly. Tak jsme se začali rozhlížet po jiném dodavateli, a našli jsme Bohemia Energy. Našli jsme si tam výhodný tarif, který teď máme. Nemuseli jsme nic vyřizovat, protože to za nás udělali. Pořád máme nižší ceny než lidi okolo nás, takže já můžu jen doporučit.
+1
Neměli jsme předtím vůbec zkušenost s alternativními dodavateli, ale asi jako každý jsme chtěli v krizi ušetřit, tak jsme se o to začali zajímat. Jsme u našeho dodavatele už dlouho, takže nemám už takový rozhled o těchto firmách, ale v době kdy jsme k Bohemce přecházeli, vycházela v kalkulačkách moc dobře a podle toho co platíme, soudím, že se drží na předních místech stále.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

8 reakce

0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)
Byl bych velmi, velmi opatrný. Sliby se slibují a blázni se radují, to je rčení, které na tento případ platí dvojnásob. Alternativní dodavatel vám nabídne cenu nižší, ale už vám nějak zapomene dodat, že jinde zase přidá. Cena se neskládá jen z ceny elektriky, ale také platíte za distribuční siť a ten jiný dodavatel energie samozřejmě za její používání bude platit a vám to přeúčtuje. Já osobně jakmile jsem osloven s takovou nabídkou, zavěsím. Co je to "hodně ušetřil"?  Já jsem o nějakých závratných úsporách od lidí, co změnili dodavatele neslyšel, spíš naopak. Já platím kolem dvou tisíc měsíčně, což mi připadá přiměřené . Je to jen jeden z názorů, tak mě hned nekamenujte. :-)


0 bodů
Už taky přemýšlíme v celku dlouho kam přejít, protože mi přijde že nám dodavatel pořád zdražuje. A už mě to přestává bavit. Právě bratranec mi doporučil Bohemia Energy. Tak jsem se koukal na jejich ceny a připadají mi při nejmenším lepší než ty co máme teď. Myslím, že k nim nakonec přejdeme, protože chci dlouhodobě výhodnější ceny.
0 bodů
na trhu je tolik dodavatelů, že nevím do jakého jít, všude se píše něco jiného... tak já nevím, co...
0 bodů
Vybral jsem si Comfort Energy, protože patří k nejlevnějším a vhledem k jejich zázemí se není potřeba obávat o servis jako u jiných.
0 bodů
ERES, to dá rozum
0 bodů
Pokud jde o cenu, tak většina alternativních dodavatelů jsou levnější než ti dominanti, rozdíl je jen asi u smlouvy, já jsem u X Energie, sami mi volali a nabídli výhodnější podmínky a vypadá to dobře.
0 bodů

mě by taky zajímalo pro koho se rozhodnout,je jich na trhu jako much, tak kdo si z toho množství má jako vybrat???

0 bodů

Manžel nám měnil taky dodavatele energie sice nevím za koho, ale šlo mu o to abychom platili za energie co nejmíň a trochu se to podařilo, takže to lze a zkušenosti máme se změnou dobré.



Související témata

0 bodů
1 reakce 306 zobrazení
25.6.2014 v kategorii Společnost boruvka Registrovaný (403 bodů)
+3 bodů
2 odpovědí 243 zobrazení
0 bodů
1 reakce 113 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 108 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 166 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 318 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 177 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 426 zobrazení
+2 bodů
4 odpovědí 222 zobrazení
...