0 bodů
326 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada

Když dám do květináčku semínka paprik a zahrnu je troškou zeminy a dám na teplé místo tak musí mít i světlo? V jedné místnosti totiž máme zimu a světlo a v druhé máme teplo a tmu. Ale asi to světlo potřebujou aby věděli kam růst ne? Samozřejmě že po vylezení nad zeminu je dám na světlo. Ale to klíčení pod zeminou bych nechal v teple, ale je tam tma. Vadí to?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+3 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)
 
Nejlepší reakce

Nepotřebují světlo při klíčení (to by nemohly vyklíčit pod zemí ;-)), světlo potřebují, až mají listy - k fotosyntéze...



+2 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Některá ano, světlo potřebují. Ta který se nechávají naklíčit a pak sejí do květináčků nebo přímo na záhon. Ta se doma řídce nasypou na zeminu a jako "pocukrují" velice málo zeminou. Světlo potřebují, světlo je probudí. Mrkev, petržel se seje do rýh přímo na záhon a přihrne se zeminou a podusá. A musí se snažit sama. Ale co se seje doma, to se nezasypává hlínou, jen jemně popráší, a dává se na světlo. Rajčata a papriky po naklíčení se sejí do kelímků nebo do květináčků, ale světlo potřebují. (mosking) Na papriky je už hodně pozdě. To je zbytečná práce. Raději si kupte sazenice na trhu. Už jsou v prodeji pro nedočkavce. Ale za pár dnů už budou veliké v květináčích. Zahradníci je seli v únoru.

+1 bodů

Jsou sice rostliny, které potřebují ke klíčení světlo a jejích semena se nezahrnují, ale paprika k nim nepatří. Jinak na výsev papriky je už pozdě.

0 bodů

Paráda tak je nechám v teplé místnosti. Říkal jsem si že třeba musí být na světle aby věděli na kterou stranu růst. Ale je pravda že je pod zení tma. Já jsem ***. Děkuji (biggrin)



Související témata

+3 bodů
2 odpovědí 396 zobrazení
2.11.2015 v kategorii Diskuze lleik
0 bodů
2 odpovědí 358 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 763 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 181 zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 793 zobrazení
3.8.2015 v kategorii Společnost jarab
+1 bodů
2 odpovědí 179 zobrazení
24.6.2015 v kategorii Ostatní anonym
0 bodů
1 reakce 173 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 131 zobrazení
...