+3 bodů
2.0k zobrazení
v kategorii Dům a byt

Dobrý den, mě volali z X energie nabízeli levnější ceny za energie, řekla jsem, že nemám zájem, ale když nad tím uvažuji, tak by mě to zajímalo, nemáte s nimi někdo zkušenosti? A taky by mě zajímalo, kde vzali číslo, když ho nikde neuvádím.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

17 reakce

+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Telefoní čísla se běžně prodávají . V každém případě někde to číslo muselo být uvedeno. Přímo s touto firmou osobní zkušenost nemám. Takových nabídek je celá řada a je třeba každou změnu pečlivě zvážit. Nedá se dát ani žádná univerzální rada.



+1 bodů

Jestliže Vám nabízejí lepší ceny, tak bych do toho šel, alternativní dodavatelé chtějí atraktivní nabídkou přesvědčit. Jen bych si přečetl smlouvu přede jejím podepsání, ale to u každého smluvního vztahu. A ty kontakty prodávají sami operátoři mě stále volali a nabízeli tablety až jsem jim pohrozil, že odejdu od operátora, tak se uklidnili.

Tak to je mazec, tohle se mi teda naštěstí ještě nestalo, že by operátor předával můj kontakt někomu dalšímu, který by mě na to konto pak otravoval. My se k Xenergii dostali normálka přes jejich konzultanta, který si vzal celý náš přechod na starost, takže jsme víceméně sami nic neřešili. Smlouvu jsem si přečetl tak zběžně, abych věděl, ale úplně komplet jsem jí nečetl. Ale zatím O.K.
Já už jsem teda zarytý v tom, že co si pořádně nepřečtu to nepodepíšu. Takže i u podpisu smlouvy s Xkama jsem strávil nejvíc času čtením jejich podmínek na X stránek. Slečna z toho málem vytekla za tu dobu. Ale já mám alespoň pak jistotu, že mě nemůže nic zaskočit a hlavně mám teď s energiemi na pár let vystaráno.
To mi hodně vyhovovalo, že energie v podstatě celý vyřídili za mě, protože jsem měl mnohem víc zařizování kolem rekonstrukce domu, tak tohle mi vážně píchlo. V podstatě se ke mně dostal až pak hotový výsledek v podobě dopisu s novými zálohami a startem nových dodávek. X energie to mě i bez prodlev a to je fajnes.
Tak vytekla no, jednou je to její práce, tak by měla mít trpělivost. Kdyby bylo ještě nějaké příště, tak to můžete udělat tak jako já, že jsem jsem pánovi řekl ať mi to tu nechá, obejde si co potřebuje a ať se tu cca staví za hoďku, že to už to budu mít přečtený a snad i promyšlený, přistoupil mi na to a za hodinu když přišel tak jsem to měl prolustrovaný, že odešel a mě na stole ležela nová smlouva a měl jsem to u nich vyřízený a do dneška je to ok.
+1 bodů

Nyní jsem u XEnergie a moje zkušenosti jsou celkem pozitivní, sice mě překvapilo, že převedení není hned, ale byla to moje první zkušenost s převodem. Ale jinak, ceny dobrý, vyúčtování chodí správně.....nevím co by Vás ještě zajímalo.

Jooo, 3měsíční převodní lhůta je hustá, nebo aspoň u nás to trvalo 3měsíce. Asi to má však svoje důvody, nebo nevim. Jinak souhlasím, že u nás je vše taky správně a vše posílají zavčasu. Občas se i kouknu do online kanceláře, jak jsme na tom s odběrem. Ta jejich kancelář je fajn, že se tam dá takhle všechno sledovat. Před lety jsme si o tom mohli nechat jenom zdát.
3 měsíce jsou ještě furt v platnosti na převedení, ale letos se diskutovalo o tom, že by se ta doba zkrátila. Padl i takový názor, že by byl převod ze dne na den a to už mi zas přijde jako úplnej masakr. Pro vyhodnocení X Energie použijte kalkulačku, jestli se vám s vaší spotřebou objeví dodavatel v první polovině, tak je to dobrý, já když to zkouším s tou mojí, tak mí to vychází celkem slušně, ale celkem dost dodavatelů je ještě nad.
+1 bodů

Jednou jsem s nimi řešil chybu ve vyúčtování, kterou pak vysvětlili a postavili se k tomu čelem a jinak ceny dobrý.

Souhlas, já zas s nimi řešil navýšení záloh, které jsem si říkal, že jsem nikde žádným podpisem nestvrdil a ani se mi nezdálo, že by to bylo potřebné, jelikož jsem v minulosti doplatky neměl, tak jsem jim cinknul a dali jsme to zpátky do kupy. Slečna operátorka byla celkem přívětivá a nijak se z dané věci nevykrucovala. Vše se vyřídilo k mému prospěchu.

Tohle je dobrý řešit, přes tu online kancelář, pokud jí máte zřízenou. Tam jak je to udělaný, tak je to během ani ne 10 minut vyřízený. Já se nerad vybavuji s operátory po telefonu, takže pro mě je to takhle ideální a jak už jsem psal, šetří to čas.

Když infolinka nefunguje tak je to pěkná pakárna, ale tady mě zatím vždycky (konkrétně 2x) přepojili hned bez zdlouhavýho čekání takže zatím řeším s nimi, protože mě neodradili.
Tak to se mi teda ještě nestalo, ale co Vám můžu doporučit jako alternativní řešení je jejich Facebook, ještě se mi nestalo, že bych se tam s nimi nedomluvil, vždycky byla odpověď obratem.
0 bodů
ježura Registrovaný (35 bodů)

Přestup k X energii byla první změna dodavatele, prozatím dobrá volba.
Solidní jednání, přehledné vyúčtování v daném termínu, oproti předcházejícímu dodavateli jsou výdaje za elektřinu podstatně nižší.

Na vyúčtování v daném termínu jsem také strašný ras. Naučily mě to faktury ve firmě, takže když se mi začal zpožďovat můj dodavatel doma, tak jsem tomu chtěl udělat přítrž a poohlédl jsem se po novém a zodpovědném dodavateli. V tomto ohledu si na X energii nemohu vůbec ztěžovat. Vše chodí za v času a dokonce je roční vyúčtování i přehlednější. No a ​cenově taky úplně jinačí liga.

Já si od nich nechávám vyúčtování zasílat už jen v online podobě v PDF. Nejsem tak zahlcený papíry, takhle si PDF akorát uložím a mám přehled, je to pro mě mnohem pohodlnější. Stejně tak mám nastavené i platby. Za mě papírování už dávno odzvonilo a myslím si, že na to takhle postupně přejde většina firem. Jsem rád, že Xenergie to měla zřízené, když už jsem k nim přestoupil.

0 bodů

Smlouvu s XEnergií jsme uzavřeli u nás doma. Byla jsem u toho i s manželem, který si vše pohlídal a důkladně pročetl. Obchoďák byl celkem dost přesvědčivý a na vše co jsme chtěli vědět nám odpověděl. S odstupem času můžeme říci, že změna pro nás byla co se týče cen výhodná a určitě s nimi setrváme nadále.

Musím navázat na Martinu, jsme velká domácnost o pěti členech, takže každá koruna navíc je pro nás důležitá. Barák vytápíme plynem, takže výdaje za teplo patří mezi jedny ze zásadních. Xenergie nám pomohla několik stovek ušetřit. Takže také zůstáváme.

No my jsme prý s našim původním dodavatelem čerpali energie za nejnižší možnou cenu, vtipný na tom je, že když jsme přestoupili pod X energii, tak se nám podařilo dosáhnout snad ještě cca tak o 6% lepší ceny. Takže jsem si říkal, že planým řečím nemá cenu věřit, a je lepší si udělat vlastní názor na věc.

Tak to byl hold asi nejlevnější tarif co měl ten váš dodavatel k dispozici, ale aspoň se snažil vám dát možnost výběru. To že jste se rozhodl odejít ještě k lepšímu je samozřejmě pochopitelné, protože X energie jako alternativec má daleko více možností s cenou něco udělat. smiley

0 bodů
X Energii mám doma i na chalupě, od jara 2012, chvíli po tom co začali nabírat zákazníky a můžu říct, že po celou dobu s nimi máme převážně dobré zkušenosti. Byla to naše první změna a vůbec jsme nečekali, že tak dlouho s nimi budeme schopní vydržet. Jenže ceny stále co rok nastavují dobré, takže nám nedělá problém s nimi pokračovat co rok. Známí mi říkal, že si je prej u nich i vysoutěžilo město pro dodávky elektřiny, což taky o nich hodně napoví.
Tak dlouho je zatím nemám, ale letos to u mě budou tři roky. A pokud se to ničím nepohnojí tak, tak budou mým dodavatelem i nadále, protože úspora je u nich vážně dobrá. Přes tu je můžu doporučit!
0 bodů
Začínám celkem zvažovat přechod od dominanta, potom co se u něj teďka děje, je to běs. Už pár dní na to koukám a docela se mi zalíbila nabídka právě tady firmy X energie, koukal jsem i na jejich ceník a je o něco levnější než mám já aktuálně. Což je pro mě další plus. Dáte mi nějaké vaše názory a zkušenosti ohledně této firmy, byl bych rád za nějaké aktuální. Díky
A co by si chtěl jako slyšet? Nevím jak moc ti pomůže informace, že je mám 2 roky, beru od nich EE i plyn a jsem spokojený. Asi by bylo lepší napsat blíž, co tě zajímá. ;-) nemám pak problém odpovědět.
Mám je od roku 2013 a loni jsem s nimi poprvé řešil reklamaci vyúčtování, jelikož mi přišel nedoplatek ve výši 3389.- korun a to bylo za tu dobu poprvé, tak že mě to nenechalo chladným a zaslal jsem jim  to nazpět k reklamaci se žádostí o přehodnocení, že částka se mi nezdá adekvátní a správná. Do týdne jsem měl doma odpověď, že se za vzniklou situaci a chybu omlouvají, a že částka neměla být jako nedoplatek ale naopak jako přeplatek. Moc nerozumím, jak může vzniknout takováto chyba, ale tím že se to vyřešilo v takto svižném tempu, tak mě to nijak více nezaměstnává a nenutí uvažovat o změně. Jaký závěr si z toho uděláte vy už je na vás. Pro mě to bylo vyřízeno dobře.
Dobrý den, zajímalo by mě třeba jaký tarif u X energie máte, jestli zálohy, které vám nastavili vám v pohodě vychází a jak se s nimi nejlépe spojím, co máte u nich ověřené, že reagují nejlíp. Předem díky za odpovědi.
Tak tarif mám doma za tu domu už klasický standardní. Zálohy jsem nechal na nich aby je vypočetli sami. Vzali si k tomu spotřebu z předešlýho roku a podle toho mi odvodili platby na následující rok, s tím že je prý vždycky potřeba přimhouřit oko, kdybych měl náhodou spotřebu větší, ale že se snaží to nastavit tak, aby to vyšlo dobře. No a v komunikaci mám ověřenou meilovku, ale ještě líp vám můžu doporučit Skype, pokud ho máte tak je to nejlepší, jelikož je to zadarmo. Přes ten je to během chvilky vyřízené, co je potřeba. Ale je to na vás co vám bude vyhovovat. Spojit jsem se s nimi spojil vždycky.

Já jsem u nich od letoška nově, takže si celkem ještě dobře pamatuji, co jsme podepsali za tarif, mám tarif X Energie Premium. Nevím jak to bývá jinde, ale dali nám normálně vybrat jestli chceme smlouvu na dobu určitou (1-3roky) či na neurčitou, teda do tý doby dokud se nám u nich bude líbit laugh U obou jsme si nechali vysvětlit výhodya pak se rozhodli teda pro dobu na neurčito, protože výhody má přeci jen lepší. X Energie nám nastavila i dobré ceny, takže sleva bude pěkná, že ušetříme tolik, co jsme za celé roky neviděli, konečně něco nekonvenčního. 

0 bodů

přecházel jsem k Xenergii na začátku tohoto roku, vypomohli mi s přechodem a dostal jsem výhodnou nabídku na odběry těchto komodit… nemám tudíž žádné připomínky…

Já bych teda jednu připomínku měl, máme je teda sice už čtyři roky.. všechno funguje myslím si, že jak má, ale co mě teda irituje je ,že za celou dobu na to jak se rozrůstají, udělat aspoň ve větších městech pobočky, nebo alespoň pultík v nějakém z nákupáků, abych si měl kam zajít. Tohle je jediná připomínka na jejich adresu co mám, ale jak jinak říkám spolupráce dobrá.
Zdravím, mohl bych se vás zeptat jak dlouho vám trval převod energií k X Energii? ..za jak dlouho jste to s bývalým dodavatel měl vyřízené? Já totiž dostal nabídku od prodejce X Energie a tem mi napočítal, že by mi to u nich dělalo o jednu zálohu míň, myslím tím jako ta sleva, takže by mě teď zajímalo, jak dlouho bych si na to musel počkat, než bych na to jejich najel. Díky
To budete mít individuální, jde o to jakou smlouvu teďka máte a podle mě od tý se vám pak bude i odvíjet lhůta ve který budete čekat na uvolnění od původního dodavatele, já měl původně na neurčito, takže jsem na přechod čekal podle podmínek tři měsíce. Teďka mám sice u X Energie smlouvu na dva roky, ale cenu lepší. Takže koukněte do smlouvy a tamto budete mít.
0 bodů
Led1 Registrovaný (138 bodů)
Žiaľ, telefonné čísla a elektronické adres, pokiaľ nie sú utajené, sú predmetom obchodu medzi firmami.

Veľké množstvo informácií o sebe potenciální zákazníci podávajú v registráciách, v kontaktných údajoch, na verejných a sociálnych sieťach...
0 bodů
Paní Michaelo, pro mě bylo převedení si energií k X Energii hnedka od začátku mým vlastním impulsem, protože v odběrech jsme se co rok doma zvedali a dominantní dodavatel, co rok účtoval nehorázné ceny až už mě to přestávalo bavit. Není možný aby prostě za stejnou várku energie bylo možné platit různé ceny a já platil tu vyšší, takže jsem si je vyhledal pomocí kalkulačky, která mi je teda vygenerovala a přes toto zjištění, že jsou levnější hned o několik tisíc jsem nám to k nim dal. Je to v řádu 5 let a s cenou žádné skoky nedělají ani v podmínkách, takže já si myslím z vlastních zkušeností, že je to dodavatel dobrý. Jiří
Mě od xenergie oslovil jejich zaměstnanec, takže jsem k nim měla celkem snadnou cestu. Co mě trochu vyvedlo z míry je že nemám po ruce takový to kontaktní středisko, kam bych si zašla, ale prej v dnešní době už si to zvládnu vyřídit online, což je fakt, banku, operátora tak zvládám, tak přibily ještě i energie. Zatím mi to vyhovuje..

tímhle způsobem se k nim dostala asi většina lidí, ale nic proti tomu nemám, protože sama bych se o to jinak nezajímala, a díky prodejci xenergie co se u mě stavil mám teď energie levnější a nemusím o to starat dál jako před tím laugh

0 bodů
S X energií mám poměrně dobré zkušenosti z praxe, protože už je mám téměř pět let a dosud, jsem s nimi nenarazil na žádný konflikt. Podle mě tím jak je to menší firma, tak v tom mají lepší přehled. Za mě jsou určitě v pohodě.
Máme X energii teďka celkem čerstvě z té aukce, jsem nadšený, protože jsem na to čekal rok, loňskou jsem propásl o fous a letos mi poslali, že sleva bude u X Energie za plyn přes 3.000 Kč takže jsem spokojený.
0 bodů

Narazili jsme na super kalkulačku na netu, která nám vyplivla 5 top firem, které by se hodili k našim parametrům a pak jsme si už sami z nich měli vybrat podle našich preferencí. Z tich 5 jsme si vybrali Xenergii, protože za prvé jde tedy o pražskou firmu a my jsme z Prahy, za druhé je u nich možné si zřídit pojištění schopnosti splácet a za třetí první upomínku mají zadarmo, a tím jaký jsme sklerózy a často zapomínáme platit účty tak se to hodí. Takže tohle byly naše důvody, proč jsme si vybrali Xenergii. smiley

Věřím, že X energie bude dobrý dodavatel, ale mohl byste mi poslat buďto název nebo rovnou odkaz na tu kalkulačku co jste použil? Rád bych se podíval, jaké možnosti by vyskočili mě. Díky..
Kalkulačky, které je při výběru fajn použít jsou jen dvě a to přímo od erú a pak od tzb portálu, obě jsou totiž nezávislé, takže vám tam nevyskočí nějaký haluz. Já si na tu druhou chodím každoročně kontrolovat cenu, takže jsem v obraze jak je pro mě X energie výhodná, zatím se drží!
0 bodů
S Xenergi nemám problém bo už jí mám 4. rokem, přeplatek byl drobný zatím každý rok, tak snad se s tím nějak popasují i tento rok. Nechcu měnit firmu.
0 bodů
Nevím jak kdo, ale mě ty ceny nepřijdou ani teď tak šílený, všude se píše jak to letí nahoru, ale já když to vezmu kolem a kolem, tak mi to tak děsný u x energie prostě nepřijde.

No to bude asi možná tím, že se ty ceny ještě nezměnili, já v tich cenících moc chodit neumím, ale na internetu jsem četla článek, kde psali že X Energie patří mezi ty dodavatele co po novém roce ceny zvedat nebudou, takže jsem na tom, že jedem se starejma cenama, takže pro nás tak výhoda. smiley nebo má někdo jinačí info?

Ke mně se zatím také žádné nové informace nedostaly, takže zálohy nastaveny pořád na stejné pokrytí. Jinak za loňský rok mi s těmi to zálohami, co mám pořád stejné, bylo ve vyúčtování vráceno 800,-korun, takže jak říkám, nechávám je stejné.
Je to poznat jak u koho, podle mýho, my máme třeba elektřinu jinde a ta se nám zvedla a plyn co máme u X energie nám zůstal dost podobným cenou, co jsme platili ještě v loňském roce. Ale vyúčtování a rozpis teprve čekáme, ale už by měl během pár dnů podle mě dorazit, tak uvidíme..
0 bodů
Mně u nich ta nabídka přišla super v tom, že když mi to navrhli, tak přišli rovnou i s návrhem, že to za mě všechno vyřeší a v podstatě po mně nic moc nevyžadovali. Takže proč si nepomoct, když to jiní zařídí. Za mě skvělý servis od Xenergie.


Související témata

+1 bodů
3 odpovědí 191 zobrazení
15.8.2015 v kategorii Ostatní Ludolf
+1 bodů
3 odpovědí 204 zobrazení
+2 bodů
6 odpovědí 257 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 339 zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 270 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 526 zobrazení
17.2.2016 v kategorii Dům a byt Ondřej Kačeřík
0 bodů
4 odpovědí 630 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 1.0k zobrazení
+1 bodů
8 odpovědí 350 zobrazení
30.10.2014 v kategorii Vaření, jídlo lili Registrovaný (107 bodů)
0 bodů
3 odpovědí 229 zobrazení
7.10.2014 v kategorii Ostatní lili Registrovaný (107 bodů)
...