+3 bodů
231 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása
Ahoj,nemate zkusenosti s akné? Je mi 15 let a možná si říkáte ze je akné v tomhle veku normální,ale když se podívám na svoje spoluzacky,tak jsem asi jediná.. Pokaždé když se mi vytvoří pupinek,tak se mi po nějaké době udělá strašný strup,ze kterého je potom červená jizvicka,které se jde zbavit snad až tak po měsíci.. Pak to vypadá ze mam nehorázné akné.. Uz si to začínám myslet i ja. Nevim co s tím. K dermatoložce jsem uz objednaná,ale má místo až za 2 měsíce.. Do té doby fakt nevim jak budu vycházet z domu aby na me lidi neciveli jak na zrudu.. Prosím jestli mate jakékoli zkusenosti,napište mi. Moc byste mi pomohli. Děkuji

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů

Ahoj Aneto, jsi ve věku ve kterém s akné moc nenaděláš. Prošli jsme si tím všichni. Jsou to nevyrovnané hormony a s těmi nic moc dělat nelze, s věkem to přestane samo. Trochu můžeš zmírnit tvorbu zdravou stravou, jez hodně ovoce a zeleniny, omez cukry a tuky. Červené flíčky zmizí časem sami a kdyby snad zůstala někde po hlubokém boláku jizvička, máme přece plastickou chirurgii, která to umí zcela odstranit.

Hlavně si tím nenech srazit sebevědomí. Uvědom si, že když ty se na sebe díváš do zrcadla, vidíš hlavně ty fleky a boláčky, protože ti vadí a soustředíš se na ně.
My ostatní tě tak nevnímáme. Vidíme celou postavu a to je důležité. I proto máš pocit, že tvoje spolužačky ten problém nemají. Buď příjemná a milá, protože i to je velmi důležité. Tak tě ostatní budou mít rádi. Holčina s hladkou tvářičkou, zato namyšlená, nebo hrubá, tak ta nemá nic, co by ostatní ocenili.
Hlavu nahoru, a tvař se, jako že o žádném drobném nedostatku na své pleti nevíš. :)

Dekuju moc za rady. Asi mate pravdu, všichni mi říkají ze to moc prozivam a ze akné není konec světa.. Ale znáte to,každý máme něco co nam vadí. Pokusim se hodně omezit sladké,začít se stravovat zdravě apod. Snad mi pak pomůže i ta kožní. :-)





Související témata

0 bodů
3 odpovědí 494 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 205 zobrazení
+3 bodů
10 odpovědí 645 zobrazení
0 bodů
1 reakce 469 zobrazení
...