+3 bodů
214 zobrazení
v kategorii Sport, volný čas

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)
Běhat určitě NE. Při takové váze si zničíte klouby. Nový jídelníček je základ. Ovoce, zelenina a žádné resp. skoro žádné tuky. Vynechat velkovýkrmny McDonald, KFC a jiné fastwoody, vynechat výtahy, pohyblivé schody a někdy i MHD nebo auto. Pohyb určitě, ale stačí chůze (pro začátek).


0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Nejlepší bude změnit celou životosprávu. Obměnit jídelníček, jíst pravidelně, řastěji po menších dávkách. Pohyb je samozřejmě nezbytný. Pro začátek by stačila i rychlá chůze.
0 bodů
Ako píšu kolegovia, chce to zmeniť jedálniček, životosprávu, viac fyzickej námahy

ale čo je potrebné a dosť podceňované je aj zmena myslenia, veľa pomáha zrušiť stresy, dennodenný problém ktorý nás všade obklopuje a myslieť pozitívne. Pôsobí to aj na kľudnejší spánok a oddych organizmu. Vyrovnaný organizmus zas nepotrebuje potom toľko živín na svoju činnosť.

Šport - okrem bežnej činnosti, športová chôdza, cviky na posilenie tela, beh na mäkkom podloží, napríklad piesok, štrk, lúka, je lepší než na asfalte alebo tartane, dôležité je odpruženie nôh, aby netrpeli kĺby. Lepšie je používať tzv. Indiánsky beh - zrýchlená chôdza stiedaná s poklusom.


Související témata

0 bodů
1 reakce 68 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 308 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 2.5k zobrazení
...