0 bodů
254 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada
Dobrý den,

v prosinci jsem dostala bonsai a před měsícem začaly opadáva lístky a jsou ted velmi světle zelené a bonsai je skoro bez lístků. Celou dobu co ji mám je na stejném místě asi 2,5 m od okna, na svtlém místě. Bohužel, mám celý den i celou noc otevřené okno na větračku a to i v zimě. Mohlo jí to ublížit? Kořeny jsem nekontrolovala, nemám s pěstováním žádné zkušenosti, nepoznala bych, zda jsou v pořádku. Bonsai jsem nepřesazovala, rosila jsem ji ob den, teď už nerosím, zalévala jsem dvakrát týdně a teď ji zalévám pod proudem vody a nechám odkapat vodu a vracím zpět do misky, myslela jsem, že to pomůže, ale asi ne.

Nechci, aby mi zahynula, prosím tedy o radu a vzhledem k tomu, že jsem začátečník, tak třeba i doporučení kam s bonsaií zajít aby mi ji zkontrolovali a případně přesadili.

Moc děkuji

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)
Bohužel - z popisu není zřejmé vůbec nic (ani o jakou se jedná rostlinu) - takže si najdi poblíž nějakého pěstitele bonsají a tu svou k němu dones na konzultaci. Var. B  - pokud poblíž žádného nenajdeš, aspoň tu svou nafoť a obrať se s prosbou o pomoc na některé z bonsaistických fór na webech.




Související témata

0 bodů
2 odpovědí 406 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 973 zobrazení
0 bodů
1 reakce 244 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 257 zobrazení
0 bodů
1 reakce 602 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 623 zobrazení
0 bodů
1 reakce 170 zobrazení
19.4.2015 v kategorii Rostliny, zahrada minka271 Host (1 bodů)
+1 bodů
1 reakce 288 zobrazení
+1 bodů
6 odpovědí 3.0k zobrazení
...