0 bodů
186 zobrazení
v kategorii Právo a zákony
Dobrý den. Máme zrekonstruovaný starý domek, z obýváku máme vstup na terasu která je nezastřešená (z nějakého důvodu tam architekt před 15 lety tu střechu nenakreslil) nám to dřív nevadilo, protože jsme terasu nevyužívali z důvodu že to byl pokoj kde bydlela babička. Teď kdy tady už babička nebydlí by jsme chtěli  dodatečně terasu zasřešit. Je k tomu potřeba stavební povolení, nebo ohláška? Terasa má 2,50 na šířku a cca 7m na délku. Střechu by jsme k baráku jakože přidělali, neprotahovali (nezasahovali) by jsme původní střechu co je na domě. Udělali by jsme ji ve výšce cca 4m. Na stavebním úřadu po nás chtějí plány od architekta a už tedko nám vypočítali povolení na 8000,- , pořád vymýšlejí co musíme udělat a proč to nejde udělat atd, ale vyloženě čekají na to,že to vzdáme a nezastřešíme. Jenže terasa beze střechy je nám k ničemu, nedá se na ní skoro sedět, protože na ni celý den praží slunce až do večera a v podstatě je nám k ničemu, protože ikdyž si tam dáme stůl a lavičky, musíme stále schovávat, kvůli počasí (dešti) Nemá cenu dávat tam markízu, altán tam nevejde. je potřeba udělat pevná střecha, protože když fouká vítr a je silnější tak by to nevydrželo a uletělo všechno. je to takové blbé místo kde se ten vítr dost točí a opírá

Ještě bych se chtěla zeptat dům máme vlastně s hranicí pozemku (je to starý dům, který tak stojí odjakživa), mezi domem a plotem máme cca 50 cm, tím pádem i krajní část střechy by byla 50cm od plotu. Pozemek vedle nás je obecní cesta.

Děkuji za odpvěď

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Zda ohláška nebo stavební povolení vám řekne stavební úřad. Ono ve finále to vyjde na stejno. Výkresová dokumentace musí být zpracována v každém případě. Je nutné si uvědomit, že zastřešením terasy se změní celkový vzhled domu. Pokud chcete zastřešit, budete tuto byrokratickou fázi absolvovat.




Související témata

...