0 bodů
524 zobrazení
v kategorii Dům a byt
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Ještě nikdy jsem to nedělal, tak raději zjištuji více informací, ať to pak nezvorám. V rohu pokoje se mi vysypala omítka až na cihlu. Je tam díra velká asi 20x10 cm. Součástí toho je i prasklina, která se táhne v rohu místnosti.  Potřebuji to opravit. Můžete mi prosím poradit nějaký typ omítky a postup, jak to udělat správně, ať to za půl roku nemusím řešit znovu. Moc díky

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Lze předpokládat, že se jedná o starší omítku, dělanou klasickým způsobem.Všechnu volnou, vypouklou, nebo jinak poškozenou omítku odstranit. Prvně dát špric,trochu cementu a trochu písku plus voda. Hodně řídké.  Po zaschnutí /je to za chvíli/ hrubou. Hlinitý písek , vápno. Na 5 dílů písku 2-2,5 dílu vápna. Může se i troška cementu. Ne mnoho, méně než 1/2 dílu. Naházet, zahladit. Po vytvrdnutí, zabrousit/ může se objevit v nové omítce drobné prasklinky. Nevadí to ničemu. Natáhnou štuk /přesátý jemný písek s vápnem. Natáhnout, po částečném zaschnutí  vyfilcovat filcovým hoblíkem.  Drobné prasklinky v omítce nejlépe před nanesením barvy, vyspravit silikonem, nebo ještě lépe malířským tmelem. Je i v malých baleních. Lze si koupit i hotovou omítku, jak hrubou, tak štuk, ale pokud toho máš jen kousek, je lépe požádat nějakého stavebníka, nebo namíchat podle postupu. Před samotnou malbou doporučuji celé stěny řádně namočit a vše co povolí oškrábat pružnou špachtlí.
Dobrý den, moc díky za radu. Udělal jsem to tak a vypadá, že se to povedlo. Jen to nahazování mi na začátku moc nešlo, ale postupem času jsem si vyladil techniku a šlo to skvěle:)


0 bodů
Zalep to izolepou.


Související témata

0 bodů
2 odpovědí 415 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 386 zobrazení
26.7.2015 v kategorii Dům a byt Roman Košina
0 bodů
3 odpovědí 467 zobrazení
+2 bodů
4 odpovědí 360 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 89 zobrazení
0 bodů
1 reakce 400 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 240 zobrazení
0 bodů
1 reakce 251 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 518 zobrazení
...