0 bodů
299 zobrazení
v kategorii Dům a byt
Zdá se,že se dále veranda nepohybuje,přesto ji potřebuji zajistit.Děkuji za Vaší pomoc.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Těžko říct. Neznáme situaci, z čeho je dělaná, zda je zděná a stavěný současně s domem, jestli je dřevěná, možná má i kovové pilíře. Z jakého materiálu, jaká je střecha, zda je propojená střecha se stavbou, Jaké je podloží atd. Bez dostatku informací, nelze radit.
Je zděná,cihlová,byla přistavěna dodatečně,zřejmě odflakli základy a ona se hnula.Střecha je klasika na tu dobu(70 léta),dřevo,rákos a omítka.Měli by tam být základy z betonových pražců,a střecha propojená není.


0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Podle popisu lze předpokládat, že trhlina vznikla  tím, že při přístavbě nebyl základ dokonale spojen s původním základem. Neni to u přístaveb nic neobvyklého. Každý ten základ se chová jako samostatný a díky vlivům počasí každý pracuje trochu jinak.  Pokud je trhlina takto malá a nezvětšuje se, nijak zásadně bych to neřešil. Práce a vynaložené náklady by se minuly účinkem.  Trhlinu bych vyplnil běžnou vápennou maltou, možná by šla použít i montážní pěna a zapravit běžným štukem.  Následně by bylo vhodné spáru, nebo spojení omítky domu a omítky přístavby přetmelit silikonem, který je pružný a mírné pohyby obou budov bude dilatovat.  V tomto případě, že by se stavby oddělily od sebe a narušilo to jejich statiku nehrozí.
Děkuju za radu.Jen je veranda nahnutá,vchod z boku,tak je to z kopce,ale to těžko srovnám,budu muset udělat novou podlahu do roviny.Doufám,že už se to hýbat nebude,mám udělané sádrové terčíky.Ještě jednou díky za odpověd.


Související témata

0 bodů
5 odpovědí 568 zobrazení
26.3.2014 v kategorii Dům a byt Gábina X
0 bodů
1 reakce 249 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 712 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 227 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 263 zobrazení
17.9.2014 v kategorii Dům a byt Tibor
0 bodů
3 odpovědí 1.0k zobrazení
...