0 bodů
610 zobrazení
v kategorii Dům a byt
Malování pokoje, vyrovnání stěny.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Škrábání před malováním se seškrabávají pouze staré nátěry, ne omítka. škrábe se pouze tehdy, pokud je na zdi už více vrstev.  Běžné vyrovnání stěn se dělá sádrou, zarovnají se drobné nerovnosti. Pokud je zeď více poškozená, nerovná, lze použít i finální pastu pro sádrokartony a stěrkováním povrch vyrovnat do hladka.  Pokud je poškození větší,  lze stěnu oškrábat, natřít penetrací a nanést novou vrstvu štuku. Stěna je potom jak nová.
A když se staré nátěry místy odlupují (odlepená malba po plakátech a je znát že je místy odfouknutá od stěny ale drží) asi bude chtít oškrábat? Potom jestli to dobře chápu se nanese penetrace pak se stěna vyrovná a může se malovat? Co by jste ještě doporučil na venkovní studené stěny přes které jde zima?
Bred Domácí (4.3k bodů)
Pokud se staré nátěry odlupují, tak v každém případě namočit stěny vodou, můře se přidat i trošku mýdla nebo saponátu. Několikrát takto natřít vodou a škrabat. Vše oškrabat, tam kde je vydutá omítka, odstranit, vyspravit sádrou. Následně natřít penetrací a po zaschnutí vyrovnat. Pokud je zeď hodně škaredá, nanesl bych nový štuk. Pokud nejsou veliké hrboly, bude stačit vystěrkovat finální pastou na sádrokartony. Po zaschnutí přebrousit, pokud jsou ještě nerovnosti, znovu použít stěrku a vybrousit . Po zaschnutí se může malovat. Bude to vypadat pěkně a hlavně to bude držet.

     Venkovní stěny to chce kompletní zateplení.Před započetím by to chtělo dá kvalitní okno, pokud je tam staré a zateplit pomocí polystyrénu, nejméně 10-12 cn. Slabší v podstatě nemá význam a vložené náklady se nevyplatí.




Související témata

...