0 bodů
505 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Dobrý den poradno. Ráda bych znala vaše zkušenosti. Dostala jsem k narozeninám (60 let) domácí pekárnu na chleba. Já jsem s toho ale nešťastná. Nové věci to není nic pro mě. Pořád se nedokážu dokopat v tom ten chleba udělat. Proto se obracím na Vás hospodyňky. Je ten chleba opravdu chutný? Nevím jestli se mám do toho pouštět. Taková pekárna to už není nic pro starou bábu. Pěkný večer Alena

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

8 reakce

+3 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Je mi o několik let více než Vám a pekárnu jsem si sama koupila. Nemohu si ji vynachválit. Zrovna v ní zadělávám na houskové knedlíky. Uděláte v ní všechno. Časem se do toho vpravíte. Já mám Etu Harmony + . Když máte svou vlastní pekárnu, je škoda, abyste kupovala nějaké připravené směsi. Já Vám napíši vyzkoušený recept a už nebudete jiný chleba chtít. Je třeba koupit chlebovou mouku. Dříve jsem byla velice spokojená se značkou Pennam, ale tu nemají v mém obchodě, tak jsem v Tesku objevila mouku "Babiččina volba". Musíte mít dva druhy. Pšeničnou chlebovou a žitnou chlebovou. Je to na pytlíku napsané. Pšeničné mouky 500 g a žitné 200 g smíchat a prosát dohromady, aby se provzdušnila. Do nádoby dáte napřed 550 ml vody, jednu polévkovou lžíci octa, tři pol. lžíce olivového oleje, jednu vrchovatou kávovou lžičku soli. Na to navrch nasypete tu prosátou mouku a doprostřed rozdrobíte půlku kostky droždí, na kterou nasypete malou lžičku cukru písku. Pekárnu nastavíte na "Klasik, velký a kůrka tmavá" a zapnete. Začne se odpočítávat čas. Když pekárna zapípá, tak nasypete jednu polév.lžíci slunečnicových semínek,jednu sezamových, jednu lněných semínek, jednu plnou lžičku kmínu, dvě lžíce ovesných vloček a dvě až tři lžíce otrub. pak necháte pekárnu dělat její práci. Víko můžete otevírat až do fáze, kdy se mohou vyndávat hnětače. To je popsáno v každém návodě té pekárny, kterou máte. Chleba je výtečný, zdravý, nikdy takový nekoupíte. Já ho mám na deset a více dní, ale jsem sama. Klidně si polovinu zmrazím a je po rozmrazení jako čerstvý. Přeji dobrou chuť. A semínka můžete měnit podle vlastního gusta a chuti. Pokud máte ráda vaření a pečení, tak za chvíli budete experimentovat podle svého.



+2 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Lidé v ní hodně pečou a nejen chleba. Na dobrý chleba musíte mít i ten správný recept. Já bych si při prvním pečení chleba vyzkoušela ho upéct ze směsi na chleba. Nebojte se, dodejte si odvahu. Pekárna vám dobře vymíchá i jiná kynutá těsta.

+1 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Ve větších marketech. Kamarádka si chválí směs na chleba z Lídla. Nemám odzkoušeno, chleba doma nepeču.

+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Pečeme většinou dvakrát za týden. Chleba s různými obměnami. Je vynikající.

0 bodů
upéct ze směsi na chleba.

To jsem nevěděla že se prodává, to už je nějaká hotová směs jo? Kde to koupím?

0 bodů

Děkuji borůvko. Dneska to bude premiéra. Odpoledne přijdou vnoučata tak uvidíme co na to řeknou. Jestli jim bude chutnat. Tyto nové stroje to už není nic pro mě. Já už jsem tak do hrobu bába. Těžko se učím nové věci. Děkuji Vám za odpovědi a přeji slunečný den všem hodným lidem. S poklonou Alena

mowla Domácí (2.9k bodů)

Pochlub se, jak to dopadlo...
:o

0 bodů

Děkuji za recept určitě ho příště zkusím (co nejdříve) , koupila jsem připravenou směs a po chlebu se jen zaprášilo. Vnouček při odchodu ode mne říkal. Babičko uděláš příště zase chleba? Tak jsem se domluvila s mladýma že v sobotu zase příjdou. A to zkusím ten Váš recept. Měla jsem z té pekárny takové obavy, ale je to snadné a velice chutné. Děkuji vám za pomoc a přeji krásný večer. A slunce v duši . Alena

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Jakápak stará bába v šedesáti? Já jsem zas ještě starší než >suzymon< a taky jsem si pekárnu koupila sama. Zpočátku jsem různě experimentovala, ale teď už dlouho objednávám v e-shopu směs Küchenmeister - vícezrnný chléb (Mehrkorn Brot ). Balení je po 28 ks, beru většinou dvě najednou, i s dopravou vyjde cena na cca 20,-/ks. Často peču i sekanou, ale tu si předem smíchám v el. hnětači a jen upeču. V létě jsem si v pekárně uvařila spoustu džemů. Vyzkoušela jsem i knedlíky, ale ty zas tak moc často nemusím. Je to můj neocenitelný pomocník, určitě se do pekárny časem taky zaláskuješ (h)



Související témata

0 bodů
5 odpovědí 273 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 214 zobrazení
23.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Ládík
0 bodů
3 odpovědí 973 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 494 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 443 zobrazení
+2 bodů
6 odpovědí 257 zobrazení
+2 bodů
5 odpovědí 289 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 4.9k zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 1.1k zobrazení
...