0 bodů
400 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada

Cenově?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+5 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já si myslím, že ano, že se to oplatí. Máte-li možnost uskladnění, je to ideální. Když ne, pak se oplatí brambory ranné. Nakopat jen na dnešní, zítřejší spotřebu. V obchodě za flekaté, posekané, zelené btambory nevědí, co by chtěli. (nod) Navíc, ony příliš práce nevyžadují.



+4 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Vyplatí se, mám je zasazené, není s tím moc práce, nevím co mám za odrůdu, ale je docela odolná a vydrží mi pěkné až do jara, zbytek pak znova sadím.
(sun)

+3 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Pokud budeš počítat svoji práci, nebo si někoho najmeš, tak zřejmě ne. Pokud to budeš dělat pro radost, tak určitě a navác získáš kvalitní a chutnou potravinu.

+2 bodů

Každý rok sklízím tak 10-15 metráků. Takže asi jo, vyplatí se.

+1 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Pěstování brambor pro vlastní potřebu nedá moc práce a vyplatí se hlavně z důvodu pohodlí. Tahat se s bramborami z obchodu do auta a domů není nic příjemného. Když je možnost nakopat si za domem vždy potřebné množství brambor, u kterých si je člověk jistý původem a ošetřováním , je jistě fajn a navíc téměř nic nestojí.
Brambory na uskladnění ale kupuji u místního sedláka a nechávám si je i u něj uskladněné, odebírám si vždy jen množství na cca 1měsíc. Nebo je u něj nekupuji, ale jdu k němu "dobývat" brambory na jeden-dva dny a mám o zásobu brambor na zimu vystaráno.
]:)



Související témata

0 bodů
1 reakce 325 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 2.3k zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 478 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 244 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 886 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 572 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 99 zobrazení
29.9.2015 v kategorii Rostliny, zahrada Zelenka
0 bodů
12 odpovědí 756 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 640 zobrazení
...