0 bodů
520 zobrazení
v kategorii Počítače, internet Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Chtěla bych se pokusit o založení webových stránek (zdarma) pro prezentaci svých "výtvorů", tedy jakousi galerii. Jedná se mi o instalaci fotografií, jednoduchý text, kontakt atd. Kde najdu nějaký jednoduchý návod, který zvládne i laik?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+3 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

nie ste moc presná, ale skúsim.

v prvom rade vás varujem, že takýchto stránok sú miliardy a nikto o nich nevie, teda nemajú návštevnosť, je to mŕtvy, zabitý priestor bez šance na nejakú prezentáciu.

takže aby ste neboli sklamaná, napred vám radím hľadať odbyt, miesto, kde budete skutočne prezentovať svoje dielo, miesto, kde budete môcť sama seba predať - najmä špecializované fóra (napr. fóra na domácu výrobu šperkov [to je fakt iba príklad, lebo neviem, o aké produkty sa jedná]).

keď konečne objavíte priestor, kde sa môžete predstaviť, ožno zistíte, že je jednoduchšie pracovať na dotyčnom fóre a nejaké stránky netreba.

ale ak ich predsa len chcete, treba si uvedomiť, že nájsť jedno fórum na nasmerovanie, odkázanie na vaše stránky je strašne, až katastrofálne málo, takých fór, odkazov, musíte mať omnoho viac (rádovo desiatky, stovky).

nie je technický problém stránky vytvoriť (kolegovia tu dali dosť odkaz na vytvorenie stránok krok za krokom), ale problém je propagácia stránok, ich zviditeľnenie.

držím palčeky, a verím, že sa nám výtvorom pochválite - aspoň budete mať hneď zvedavcov(wasntme)

(smoking)

image


+1 bodů

tak pro tenhle účel je přece google+ nebo facebook, který jsou ale problematický pro ty, kdo si hlídají soukromí

jinak bych si našel nějakej blogovej server, třeba blogspot.cz, ale je jich tisíc

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Mohl bys prosím tu radu víc upřesnit? Nějaký ne moc složitý, ale dobrý. Dík :)

Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Tomu tedy moc nerozumím...Google+ mám, ale moc ho nepoužívám. Facebookový profil jsem k prezentaci vytvořila, ale asi jsem tam udělala chybu, kterou se mi nedaří odstranit.
Můžu napsat do zprávy svůj mail a domluvili bychom detaily?

+1 bodů

věc se má tak, že pro amatérské webové stránky se už několik let prakticky vůbec nepoužívají (a dále nevyvíjejí) jednoduché programy, které by sis stáhla, instalovala do PC, vytvořila v nich web a ten pak nahrála na nějaké místo

dnes je tisíc různých služeb, které nabízejí umístění amatérských webových stránek s tím, že si je edituješ on-line, tedy po zadání hesla přímo z prohlížeče (exploreru, firefoxu, chromu, opery, co já vím)

tyto služby už přímo nabízejí spoustu předpřipravených formátů (vzorů struktury a grafiky), které jsou vhodné pro jednotlivé účely - extrémním zevšeobecněním pro masové použití jsou služby jako facebook nebo google+, i když jsou určeny pro komunikaci mezi lidmi a ne pro úzký účel jako jenom a jenom fotogalerie

vhodným formátem pro účel, který naznačuješ, je podle mne blog
český webnode.cz nebo blog.cz je ideální, podobně jako googleovský blogspot.com
viz tady
http://www.krcmic.cz/blog/2013/02/03/jak-zacit-s-blogovanim-a-jak-se-stat-uspesnym-blogerem-1-cast/



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 428 zobrazení
0 bodů
1 reakce 395 zobrazení
0 bodů
1 reakce 250 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 534 zobrazení
0 bodů
1 reakce 201 zobrazení
15.6.2014 v kategorii Počítače, internet Vašek
0 bodů
1 reakce 256 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 149 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 210 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 378 zobrazení
...