0 bodů
546 zobrazení
v kategorii Dům a byt

Plánuji rekonstrukci kde co bude atd... Mám v kuchyni takovou dřevěnou stěnu, myslíte že jdou přidělat dlaždičky i na dřevo? Jestli ta směs kterou se lepí dlaždice by držela i na dřevě. Jolana

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+2 bodů

Pokud budeš lepit na dřevo, určitě použij penetraci a místo klasické směsi na lepení obkladů použij vhodné lepidlo v tubě, nebo v pastě. Poradí ti v každých stavebninách či odborném obchodě. Lepidlo v tubě sice vyjde dráž, ale lépe se s ním pracuje a drží. Při použití klasického stavebního lepidla i flexibilního, se většinou stává, že lepidlo nedostatečně vyrovnává roztahování a smršťování dřeva při výkyvu teplot a vlhkosti.



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)
Upraveno mowla

Jaká je povrchová úprava toho dřeva?
Ale obecně ano, obklady lze lepit nejen na zeď (omítku), ale i na jiný podklad.
Pokud je povrch dřeva savý, je vhodné je napenetrovat (penetrace vsákne a lepidlo na ni po vyschnutí dobře přilne). Pokud je povrch dřeva nějak ošetřený a příliš hladký (např. lakovaný), je potřeba jej zdrsnit (obrousit ´šmirglem´).


Ale - je to opravdu dřevo a nebo jen nějaká ´hmota´ s imitací dřeva?


Natřené barvou - jakou barvou (atd...) - mohlo "by to držet", ale trochu bych se bál, že ´povolí´ barva na dřevu - doporučuju ji obrousit (nebo opálit... - podle druhu barvy).

0 bodů

Upraveno Luky

Dřevo to je. Je to natřené barvou a docela hrubé. To by na tom mohlo držet ne?

dřevěná deska

0 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Tak přesně tuto otázku jsem před nedávnem, kdy ještě tato poradna neexistovala, položila jinde. Mám totiž velký altán na zahradě a na podlaze je dřevo a na něm koberce. Rozhodla jsem se tam nalepit dlažbu, kvůli jednodužšímu uklízení, ale raději jsem se zeptala, jestli to jde. Dlažbu a lepidlo jsem dokonce už koupila. No a bylo mi všemi odpovězeno, že to dělat nemám, protože prý to dřevo pod dlažbou bude hnít. Nebo že se dlaždice do roka začnou odlepovat a tak podobně. Ale možná, že v bytě to je jiné. Altán je venku. Já jsem tedy od toho lepení upustila a dlažbu použiji jinde.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Dlažba na podlaze ´venku´ (zvlášť, pokud není dobře izolovaná proti vlhkosti), potřebuje dýchat - dlažba by dřevo uzavřela.
V interiéru je to jiné.

0 bodů
milan.cukrar Registrovaný (176 bodů)

Na dřevo asi ne cementové lepidlo, ale disperzní. Je nebezpečí roztažnosti dřeva a tím praskání lepidla.
Jaké lepidlo chcete použít?



Související témata

+2 bodů
2 odpovědí 557 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 911 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 581 zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 734 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 149 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 375 zobrazení
0 bodů
9 odpovědí 832 zobrazení
12.5.2014 v kategorii Dům a byt zzzzz Registrovaný (420 bodů)
+1 bodů
5 odpovědí 1.6k zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 823 zobrazení
...