Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

0 bodů
2.9k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Jde vyrobit z masa domácí anglická?

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

3 reakce

+1 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

ellcupakabra, pravdu díš.

práve preto angličania si myslia, keď si dáte na prkýnko klobásku a kus slaninky, k tomu nejakú tu papričku, paradajku a cibuľu, že ste barbar, ktorý je surové mäso.

a paradox je, že anglická slanina sa v anglicku nedá kupiť(fingers), nepoznajú ju.

anglická údená slanina je surová:

zadejte popis obrázku zde

dokonca ani po opečení nie je taká ňam chrumkavá ako tá naša (česká, slovenská), proste je typicky anglická - bez chuti.
o chlebe v británii ani nehovorím ...

(smoking)

PS:
ale z toho si nič nerobte, rusi tiež nevedia, čo je ruské vajce, španieli, čo je to španielsky vtáčik, maďari, čo je to maďarský guláš, ...


no ak tej anglickej slanine /v našich pomeroch/:

recept:

surovinou je bravčový bok (vepřový bok).
nasoliť tak na 14 dní (možno i kratšie pri kombinovanom solení).
potom opláchnuť, trocha povariť.
povrch (abybol tmavý) možno buď upraviť paprikou, ale doporučujem karamel.
údiť na studeno 2-4 dni (podľa veľkosti), alebo na teplo (cca 60°) 4-8 hodín - teplota nesmie presiahnuť 70 °C, inak začne odkvapkávať tuk.

občas možno drevo pokropiť vodou, aby sa urobilo viacej hustého dymu.

nakoniec by to malo vyzerať nejako takto:

zadejte popis obrázku zde

dobrú chuť.

image
mowla Domácí (2.9k bodů)

Dělám světlejší...
Dělám světlejší...
:o

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Ještě že mám v lednici domácí uzený bůček. Bohužel, fotogenický už není, jak tam pořád chodím s nožíkem zakrajovat, ale závidět nemusím :D

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

mowla:

to robí ten karamel.(think)

(smoking)

image
mowla Domácí (2.9k bodů)

A vyšší teplota při uzení - já udím tak do 50°C, cca 24 (max. 48) hodin.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Sůwo - tohle jsem taky musel skrojit rovně - aby nebylo vidět to opižlávání...
:D


Znovu zobrazeno

No, 170 korun za kilo bych za to nedal. (fubar)

Ta anglická, na tom kulatém prkýnku, ale není Tvůj výrobek, že jo ?

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

nie, ale je to česká anglická slanina.

(smoking)

image


0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Dobře naložit bůček (čím vyšší, tím lépe) do soli a směsi koření (podle chuti, já dávám česnek) a pak dobře vyudit (udím na studeno, cca 24 hodin).
Výtečná slanina.

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

By mne zajimalo proc se tomu rika anglicka ...:D kdyz v anglii jsem ji nevidel ...:D vsude tam maji prevazne solene veprove ..cemuz zase rikaji uzene ...:D stejne jako tady a jeste to vydavaji za sunku ...:D >>> zadejte popis obrázku zde

Nicmene je to moooc dobre ..ale noooc slane :D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

To co popisuješ není anglická, ale uzený bůček!

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Ta kupovaná anglická neni ani uzená. Po naložení ji vaří při 75 - 80 stupních a na závěr natírají karamelem, aby měla barvu. Vyuzená doma je ale podstatně lepší.

... a nebo zahuštěnou krví.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 135 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 776 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 269 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 106 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 256 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.0k zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 68 zobrazení
...