0 bodů
240 zobrazení
v kategorii Zvířata

Kdo dobře ohlídá dům?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+2 bodů

Nebudem hovoriť o rasách a veľkosti strážneho psa ale o vlastnostiach
Sú 4 typy strážnych psov
1 - Krikľún - pes ktorý svojim krikom upozorňuje strážcu, domáceho na nebezpečie, môže to byť akokoľvek veľký pes, od ratlíka hore
2 - Obranca - Pes, ktorý buď štekotom varuje útočníka, alebo len mlčky bráni útočníkovi fyzicky pred vstupom do stráženého objektu
3 - Strážca - útočníkovi síce umožní vstup do stráženého objektu, ale tam mu už nepovolí žiadny pohyb a až do príchodu strážnej služby, či majiteľa ho blokuje
4 - Zabiják - Najnebezpečnejší, väčšinou bez varovania zaútočí na každého jemu neznámeho po jeho vstupe na strážené územie. Pri takomto psovi je nebezpečné sa aj opierať o perforovanú bránku, či plot.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Úplně úžasné pojmenování! Ohlídá každý, ale záleží na tom, co si tazatel obhájí, protože zloděj se hájil, že do zahrady vlezl dítěti pro míč a pes ho napadl a ošklivě pokousal. Soud vyhrál a majitel domku a psa platil. To se opravdu stalo.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

zadejte popis obrázku zde

Napríklad pri zabijákovi sa nemôžte spoliehať ani na svoje známosti. Jedného dňa sa s nim hrajete a druhý deň na vás skočí.
Poznala som takého nežného "zabijáka", poznal ma, hrávali sme sa spolu, ale jedného dňa som pri čakaní u bránky varovala deti, ktoré boli v záhrade na ovocí, keď som zbadala letiaci tieň a bola som pomalá... Chvalabohu, odniesla som si to ja a nie tie deti, tie prekonali svetový rekord v prekážkovom behu. Čo som mala robiť, pochválila som ho za dobrú stráž... Tabuľka síce bola, ale... z cudzej záhrady je najlepšie ovocie. Nakoniec ho spoluobčania dostali na háravú fenu - no prírode nerozkážeš - a zabili.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Led, přesně tak. Všichni ti majitelé psů, kteří někoho pokousali, shodně říkají: Je to hodný pes, nikdy nikoho nekousnul." Je to zvíře a nikdy nevíme, kdy mu hrkne v bedně.



+1 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Kazdy ...pokud ho k tomu vychovas ....

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


Související témata

0 bodů
3 odpovědí 418 zobrazení
0 bodů
1 reakce 390 zobrazení
11.11.2016 v kategorii Zvířata Ema Stetinova
0 bodů
1 reakce 106 zobrazení
+1 bodů
9 odpovědí 451 zobrazení
30.8.2014 v kategorii Zvířata Vohnout
+1 bodů
1 reakce 137 zobrazení
15.8.2015 v kategorii Zvířata Mariána
0 bodů
8 odpovědí 290 zobrazení
24.9.2014 v kategorii Zvířata anonym
0 bodů
2 odpovědí 391 zobrazení
1.4.2018 v kategorii Zvířata Mirka Prazakova
0 bodů
1 reakce 460 zobrazení
19.3.2018 v kategorii Zvířata Ilona Tichá
0 bodů
1 reakce 1.2k zobrazení
...