0 bodů
297 zobrazení
v kategorii Kutilství, návody

Chtěla bych si koupit šicí stroj a začít dělat různé přehozy přes postele atd... Myslíte že to může mít budoucnost? Děkuji Pavla

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+2 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Osobně se domnívám, že nějaké přehozy, dečky apod. jsou minulostí ale třeba se pletu.
Zkus se svých známých optat, zda by si něco takového pořídili.
:o
Já ne - a to za žádný peníz.
:D



+2 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Myslím si, že je to v dnešní době utopie.
Každému, kdo chce v něčem podnikat a zeptal se mě radím - vypočítej si to . není to takový problém.
Zkus se mnou. Kolik chceš čistého za měsíc ?
15 tisíc.
Kolik dnů budeš pracovat. Dejme tomu, že jako já, *****, 30 dnů. Denně tedy musíš vydělat pětikilo + navíc 21 procent DPH, tedy zaokrouhleně 600. A to jen na vlastní práci. Nemám představu o ceně látky a ostatních "vstupech", ale i kdyby ti hodilo těch 600 ušití jednoho přehozu, připočítej k tomu cenu látky a jsme třeba na tisícovce. Jsi schopna prodat denně !! denodenně!! výrobek za tisíc korun a samozřejmě zhotovit ho, za jeden jediný den ? Lidi za Tebou pravděpodobně nebudou chodit (to teprve až budeš mít jméno), budeš si je muset hledat sama. Sama si sehnat materiál, dojet pro něj, atd, atd.
Platit měsíčně sociální, zdravotní, na konci roku daně.

Já nevím, možná je to reálné, opravdu netuším, ale zkus se na to podívat takto a spočítat si to. Možná budeš smutná, že zjistíš, že tvůj sen se rozplývá, ale lepší rozplynutý sen v počátku, než ztráta investice a zklamání po čase.

+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Uživit se v současné situaci šitím čehokoli, je velice obtížné se uživit. Stále rozhoduje cena. Sumu kterou dáš za základní material bývá stejná nebo větší, než se dá sehnat obdobný hotový výrobek. Jediná šance je začít dělat něco speciálního, pro užší okruh zákazníků, co se nevyplatí vyrábět velkým firmám a neni alternativa z dovozu.

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno inka

Když budete mít dost poutačů na OPRAVY ÚPRAVY ODĚVU, budete mít asi dost zákazníků. Na chleba to nebude, ale na kousek másla ano.
Myslím si, že se kultura bydlení hodně změnila. Přehozy na postele se vůbec nedávají a když už mocímermo jo, pak v IKEA se dají sehnat za slušnou cenu. Totéž platí o závěsech. A vlastně o všem, co má rovný, dlouhý šev.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Ano. Opravy oděvů jsou určitě lukrativní, ale vyžadují určitou zručnost a znalosti. Šití přehozů je utopie, leda pro zavedeného prodejce jako doplňkový sortiment. :)

Opravy i těch od Vietnamců ? (giggle)

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Myslím si, že ruční práce není dnes oceněna finančně. Hodně se vyrábí strojově ve velkém množství a tudíž i levně. Možná, kdybyste navrhla, že lidem ušijete potahy na sedací soupravy, že byste mohla uspět. Většinou se prodávají sedací soupravy a křesla bez možností je potáhnout náhradním potahem, který se dá vyprat.....(nod)

A víš ty, že i u nás by se taková služba uplatnila? Ty potahy, šité horkou jehlou, nejsou ty pravé, ořechové!

mama Pokročilý (1.2k bodů)

barbakane, vím, že kolikrát ženy přehodí přes sedačku deku, aby ji děti neumazaly, jenže deka celou sedačku nezakryje, proto by možná stahovací potahy uvítaly. (handshake)



Související témata

+2 bodů
4 odpovědí 97 zobrazení
10.10.2015 v kategorii Hudba film Hnátek
+3 bodů
3 odpovědí 339 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 636 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 489 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 445 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 695 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 351 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 686 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 416 zobrazení
...