0 bodů
441 zobrazení
v kategorii Auto moto mama Pokročilý (1.2k bodů)

Řidičák mám asi 35 let, od začátku jezdím ráda autem. Když jsem dostala řidičák, manžel byl na léčení v Lázních. Já v pátek jela s dcerkou přes celou Prahu pro tchýni a pak jsme zase zpět přes Prahu a tradá do Lázní za manželem. Byla to pro mně největší zkušenost a od té doby brázdím silnice naší vlasti do dnes.....

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

10 reakce

+4 bodů
dábel Registrovaný (297 bodů)

já mám řidičák A,B,C,D,E,T, na silnicích sem od svých 17 let a nedovedu si představit že bych ho neměl jezdim hrozně rád a kdyby to šlo jedu autem i na záchod :D



+3 bodů
Briketka Registrovaný (498 bodů)

nemám a nemůžu si ho pořídit ze zdravotních důvodů,
ale moc bych si přála řídit auto, tenkrát jsem si chtěla
koupit bílýho Trabantíka no jo co se dá dělat :(
všem co říděj docela závidím já se jen vozím :)

mama Pokročilý (1.2k bodů)
+2

Briketko, zdraví je zdraví, nedá se nic dělat, alespoň koukáš ven z okénka na přírodu, na domečky, na zahrádky, na kytičky a sbíráš inspiraci...(f)

+3 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Přemýšlel jsem, co přiznám...
:D


Ano... Pravda, řidičák mám teprve 30 let...
:o
Nejdelší trasu ´nonstop´ jsem jel 2100 km za 24 hodin - sám řidič (v osobáku), druhá nejdelší je 1800 km za 21 hodin (řidič, v plně naloženém osobáku - 4+já)
Nejrychleji v životě jsem jel asi 240-260 km/h na dálnici, cca 330 km/h na okruhu
Nejrychleji Praha-ValMez - 1:55 (kdysi, po D1, Ph-Bn-Ol-H-VM)
Dnes
- poměrně běžně překračuju rychlost na okreskách o 50+ (semotamo i o 100 km/h)
- poměrně vzácně překračuju rychlost tam, kde ´kam nevidím´, spíš naopak


Prostě jsem zodpovědný, neagresiivní, ´hodný´ řidič... :D


BTW - jen několikrát jsem se vyskytnul u těžší nehody. Nejhorší bylo u převrácenýho osobáku vysvětlit ´babě´, že ´tady se nekouří´... Facka..! Pak cca 30 minut amatérského vyprošťování (zubama auto prostě nerozkousneš).


Je hrozné, když nemůžeš pomoct...!
__
Ale jó - jezdím, rád a v klidu...

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

Přemýšlel jsem, co přiznám...

tak prezraď ešte viac, nie iba to prekračovanie o 100 km (že ty si ma minule predbiehal na parkovisku?).

(smoking)

poměrně vzácně překračuju rychlost tam, kde ´kam nevidím´
dočasu, dočasu ... jakúže ti potom máme nechať zahrať?

image
Lewis Registrovaný (129 bodů)

To si jel tak rychle po D1? To já tam loni zllomila tyč stabilizároru a jela jsem jen stovkou:-(( Tak to se mnou kodrcalo, že jsem se na 50 kilometrech desetkrát kousla do jazyku:-(((sun)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Arygnoc - na parkovištích nepředjíždím...
:D
..."kam nevidím"... - myšleno tak, že běžně jezdím tak, abych na dovidnou vzdálenost (apod.) byl bezpečně schopen zastavit - někdy toto pravidlo ale porušuju - asi nikdy tak, aby mi bylo potřeba (případně) zahrát.
:D
Občas se jedu vyřádit na okruh (´uzavřená´společnost).
:D

mowla Domácí (2.9k bodů)

Lewis - nééé - po Česku mám (svů) rychlostí limit cca 190-200, ´zdokumentovaný´ rekord ´překročení´ o cca 120 (nevšiml jsem si u Vyškova omezení na 60 a jel jsem 180...). Stálo mne to tehdy litřík - se ´slevou´ pro rekordmana toho dne.
:o

+2 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)
Upraveno arygnoc

vodičák mám 30 rokov a vediem vozidlo, lebo musím.

šoférovanie ma nikdy neoslovilo, vždy to bola nevyhnutnosť.
tak to aj vyzerá, jazdím kochajúc sa krajinou hlboko pod maximálnou povolenou rýchlosťou, automobil mám označený Z (začiatočník), aby mi nikto nenadával.

proste je to nevyhnutné zlo.

tak to aj vyzerá pri poruchách v teréne - som vďačný zákazník odťahoviek a servisov, jediné, čo viem, kde sa leje benzín.
aj to neplatí vždy, mal som požičaného meďoura a musel som obsluhu požiadať o pomoc. tí na mňa skoro zavolali políciu, že som ho ukradol.:D

proste autá ma nebavia a pripadajú mi všetky rovnaké a nudné.
dobrý sluha, zlý pán.

(smoking)

image
+2 bodů
Lewis Registrovaný (129 bodů)

ŘP mám, ale po cestách jezdím nerada, vždy mě vynervuje nějaký namachrovaný *****:-(( Před léty jsem měla škaredou bouračku, tak se jezdit bojím. V terenu si zajezdím ráda, ale spíš na 4kolce.

Auto je pro mě nutnost, k hromadné dopravě to mám docela daleko.

+2 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Dokud jsem měla auto, tak jsem jezdila ráda. První auto jsem si pořídila pro jízdu do vzdálené práce. Každý víkend jsem s dětmi někam jezdila. Později jsem se přestěhovala a auto už nepotřebovala. Řidičák jsem si už vloni nevyměnila, takže už nejezdím. MHD mám blízko, takže bych už auto ani nevyužila.

+2 bodů
Madla Registrovaný (36 bodů)

Řidičák mám už asi 10 let, ale nejezdím. Vlastně to vůbec nepotřebuju. Bydlím ve městě a autobusem se dostanu kam potřebuju.

+2 bodů

Vodičák mám ešte z čias "ružových knižočiek", síce mi ju vymenili za kartičku (keby som náhodou ešte potrebovala kočírovať a to ešte z polície vybehli, aby som si tú kartičku už konečne prevzala, inde berú a mne ju "nanútili" (giggle) )
Ale prestala som aktívne jazdiť autom, odkedy sa na cestách vyrojili húfy kamikadze (sweat) a vrátila sa k dvojkolesovým tátošom a vlastným nohám. Je to bezpečnejšie a zdravšie, niekedy aj rýchlejšie... ]:)

+2 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Tak nějak jako Mowla. ŘP mám na všechno na co obyčejný ŘP stačí.
Rychlosti překračuji taky, protože mě couračka nebaví. 330 jako Mowla jsem ještě nejel (jen 300 na okruhu na motorce), ale na motorce mi připadá vcelku normální rychlost na dálnici 210 v autě 180. Naposledy jsem dělal řidičák (poslední rozšíření) před 29 roky - skupina DE . První řidičák na fichtla před 42 roky.
Řízení aut (větších) mě živí, řízení motorky mě baví.
zadejte popis obrázku zde

Lewis Registrovaný (129 bodů)

Co je C1E?

Briketka Registrovaný (498 bodů)
Upraveno Briketka

Lewis
Kombinace tažného vozidla ze skupiny B
a přívěsu přesahujícího 3 500 kg bude spadat
do skupiny C1E. :o

Třída C1E

Jedna velikost větší: Nyní můžete řídit nákladní vozidla s více než 7,5 tuny. Kombinace s přívěsy může vážit až 12 tun. Nicméně, tato národní Special Class se používá především převést staré třída 3 řidičských průkazů a zahraniční osobního automobilu řidičský průkaz třídy. Času, úsilí a náklady na vzdělávací program C1E jsou prakticky totožné s těmi třídy CE.

přeloženo z Gůglu..

opicak Registrovaný (769 bodů)

Tady by to mohlo vypadat, že jsem řidič kamionu. Nejsem.

+2 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

V 66. roce jsem dostala řidičák na motorku a taky jsem na tátově 250 Jawě, hodně jezdila. Pak, v r. 73 jsem si ho rozšířila a jezdila jsem autem. V průběhu roků se několik aut vyměnilo. Největší zážitek byl tunový přívěs bez brzd za Žigulem v Tansylvánii v Rumunsku. Serpentýny, vracečky, osel uprostřed sinice, chlap s puškou větší než on sám. Páááni, to bylo. (wasntme) Pak jsem už nějakou dobu nejezdila. Na kole, psa v košíku, jsem zahučela do podchodu s prudkou zatáčkou a tam na mě vhulákal kluk na kole. Strašně jsem se lekla a zaječela místo brzd, zvedla jsem nohy a vůbec jsem neřídila. Alespoň si to myslím. Nestalo se nic, ale mě moje reakce tak vyděsila, že jsem za dva dny jela řidičák odevzdat. Dříve, než nadělám paseku. (hi) Tohle taky patří ke všemu "už nikdy" :S

opicak Registrovaný (769 bodů)

Tak to máš můj obdiv. Vrátit řidičák, to je skutečně vrchol sebekázně a odpovědnosti. Mimo jiné, měla by to udělat možná třetina řidičů, ale oni nejsou natolik vyspělí jako TY. Máš opravdu můj obdiv.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 269 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 181 zobrazení
0 bodů
1 reakce 471 zobrazení
+4 bodů
2 odpovědí 271 zobrazení
3.9.2015 v kategorii Auto moto martin
+1 bodů
1 reakce 291 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 204 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 1.6k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.6k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 552 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 452 zobrazení
...