0 bodů
371 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada

Něco co by vyrostlo tak do 2 metrů. Potřebujeme oddělit sousedy.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Pokud nechceš, aby vyrostl výš, pak snad jedině Ptačí zob (ale i ten se musí řezat - jinak se rozroste ´doširoka´).
Vše ostatní - pokud si uvědomuju, musíš ve zvolené výšce udržovat řezem, takže vhodnou dřevinu si vol jednak podle stanoviště (typ a kyselost půdy, zastíněnost, nadmořská výška, podnebí) a jednak podle vzhledu (listnatý, jehličnatý...).
Osobně se mi velmi líbí habr (ač listnatý, shazuje listí až na jaře, kdy naroste nové, roste rychle a snadno se udržuje, snáší i hluboký řez) a dobře je tvarovatelný zimostráz, z listnáčů, z jehličnanů pak tis (dtto, co habr).
Nebo - případně, můžeš postavit pergolu a nechat ji obrůst popínavkou - révou, přísavníkem, břečťanem (...), nebo klidně i pnoucím skalníkem, jalovcem (je potřeba je vyvazovat)...



0 bodů

Dekuji za rady, prostuduji to.

Zdravím a rád bych si nechal poradit ohledně habru. V živém plotě řezaný vypadá moc dobře, ale je to strom, tak si nějak představuji jak bude plot vypadat za 20-30 let, jestli kmeny budou růst stejně jako u stromu bez řezu. Plot bych sázel těsně u nízké kamené zídky, tak nevím co po letech udělají kořeny.

Díky za odpověď
0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já jsem volila túje a chystám se je průběžně tvarovat. Jednu už mám několik let a je z ní pěkná koule. Ráda bych sem dala fotečku, ale nevím jak, ikonku obrázku uvedenou v návodu nemůžu najít.

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Pokud máte se sousedem plot z pletiva, mohl by zarůst Břečťanem, roste rychle a v létě je pěkně zelený. Také třeba "psím vínem" nebo jinou popínavkou, klidně i popínavými růžemi......(f)



Související témata

0 bodů
1 reakce 517 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 2.6k zobrazení
22.4.2014 v kategorii Rostliny, zahrada Angelo Registrovaný (103 bodů)
0 bodů
2 odpovědí 1.3k zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 371 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 199 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 293 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 799 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 8.8k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 229 zobrazení
...