+1 bodů
196 zobrazení
v kategorii Móda, oblečení

Potřeboval bych skládací deštník. Protože mám zkušenost, že běžné deštníky do 300,- vydrží tak tři otevření a když se podívám na konstrukci dražších kolem 1500,- , tak je to naprosto to samé (nedbale roztáhnuté hliníkové nýtky, deformované otevřené profily kostry, střed a držadlo z plastu dobrého sotva na uzávěry PET lahví), jediný rozdíl proti vietnamskému za 100,- je přišitá jmenovka Doppler nebo Knirps.

Nemluvím o holových outdoor deštnících, které dejme tomu něco vydrží, i když je to víc dáno jednodušší konstrukcí než kvalitním zpracováním, protože po výrobní stránce je to stejnej sajrajt. Mluvím o deštnících, co si hodíte do tašky, když jdete do města.

Dal bych za to i přes těch 1500,- ale představuju si aspoň sedm paprsků třeba z uhlíkového plastu jako šípy nebo z titanu, když se z toho dneska dělají i bicykly. Předpokládám, že když jsou na světě desítky firem, co jim lidi můžou utrhat ruce za nenápadné ale 100% kvalitní zavírací nože přes 10.000,- tak budou existovat i firmy schopné vyrobit poctivý skládací deštník. Znáte nějakou? Rozhodně to není nic na kvalitnidestniky.cz a znackovedestniky.cz a podobně. Jakou máte zkušenost se svými deštníky? Berete je jako spotřební zboží a válí se vám jich doma a v práci pět v různém stavu rozkladu?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Nemam zadnou zkusenost s destniky ...:D ikdyz ziji v zemi kde prsi dva dny ze tri ...Destniky nepouzivam ...chodim v kvalitnim obleceni ..pokud prsi moc .. a pokud mne zastihne silny dest nekde ve meste ...proste si zajdu na kavu a pockam... az dest ustane ...ony jsou zde destniky dosti neprakticke ... tady od oceanu desne fouka ...takze by ti nepomohl ani tvuj vysneny titanovy destnik ...:D ...
V horach ..na prochazce je destnik take k nicenu ...z pochopitelnych duvodu ..

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

To máš pravdu, ale já si občas potřebuju vzít aspoń sako a když venku leje a přitom je +15° tak si nemůžu vzít ani větrovku ani kabát. Je mi jasný, že kdokoli chodí v Irsku v obleku, tak jezdí autem z jedné garáže do druhé. Tady to tak není, snad jen v Prase. A brát si sako do tašky a převlíkat se u zákazníka na záchodě je blbý.



0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)
Upraveno arygnoc

nie som tak bohatý, aby som si mohol kupovať lacné veci - čo sa týka dáždnikov, na ostrovoch neplatí.

práve naopak - kupujem vyložene jednorázové dáždniky (tj za 1 - 5 libier), ktoré sa dajú kúpiť doslova všade.
dáždniky mám prakticky všade - autom, taškami a kanceláriou počínajúc, domom končiac.

po lepšej búrke s čerstvým vetríkom je mesto plné polámaných dáždnikov, proste v tomto prípade sa nejaká kvalita neoplatí.

myslím, že toto sa aplikuje asi v celej európe - predsa len je pohodlnejšie mať dáždnik (kúpiť si ho), keď prší, ako ho ťahať celý deň po meste s rizikom, že ho niekde zabudnem (no a keby tak stál nejakých 10.000-20.000, tak to by sa výlet celkom predražil).

výnimka je snáď iba vtedy, ak sa jedná o doplnok (módny?) pri reprezentácii, spoločenskej udalosti, ale priznajme, ako často sa prechádzame po červenom koberci v daždi?

(smoking)

ako najzaujímavejšie riešenie sa javi Air Umbrella (vzduchový dáždnik).

viac o ňom TUTO.

image
0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Magore, máš svatou pravdu. 2x jsem dostala deštník přímo značkový, darující se blýskli. Při velmi krátké době oba, jeden po druhém, vypadaly jako kaktusy a já je nesla postupně do opravny. Paní se vždycky usmála a opravu přijala. Až už toho bylo dost, vysvětlila mi, že nýtky jsou velmi tenké a při každém otevření se kapku proříznou a velmi záhy prasknou. Ani jsem to dárcům neříkala. Mrzelo by je to, protože dali dost velké peníze. (wasntme) Nejlepší zkušenost mám s deštníky od Vietnamců. Sládací za 40 kč, když klekne, není mi líto ho vyhodit. Pak mají poměrně velké a ty opravdu hodně vydrží. Za 100 kč. Viděla jsem, na vánočních trzích deštníky, které měly ta žebra pružná z nějaké umělé hmoty. Vůbec mu nevadilo, že se obrátil nebo zdeformoval. Letos si ho koupím. Stál nějaké 300 kč. Dámský i pánský.



Nenalezena žádná související témata

...