0 bodů
588 zobrazení
v kategorii Počítače, internet

Co mi hrozí?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+2 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

--- trest smrti --- :D

To byl jen žert. Myslím si, že nic moc. Akorát, že už nejedou aktualizace, takže software nebude reagovat na případné nové požadavky, např. ohledně zabezpečení. Ale jinak se domnívám, že běžnému uživateli toho moc nehrozí.

Tak to bych neřekl, i běžný uživatel si občas něco koupí přes internet nebo se připojí ke své bance. A kolik procent běžných uživatelů je v ČR? hm?

Vím o jedné bance ze které mi fakt nic neukradneš :)



+1 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

No v podstate to same co kdyz pouzivas Windows Vista ..7 atd ...skoncila podpora Windows Xp a tak se nebudou dale vydavat Bezpecnostni aktualizace pro tento OS system v domacich pocitacich ....takze je system pomerne dobre napadnutelny utocniku z venku ...Nicmene neves hlavu pokud se na Internetu umis chovat ..tak ti mic moc nehrozi ..nikdo ti nebude Hackovat PC kvuli par fotkam nic z toho nema a ani tva data jsou mu k nicemu ...pokud jsi domaci uzivatel jine je to u firem ...ale je dobre dodrzovat tyto zasady ..

1.do mikoho se nepoustet v otevrenych diskuzich na netu (nikdy nevis kdo je na druhe strane ....

2.Mit kvalitni Antivirovy program pokud je k nemu firewall tim lip ..Dodatecne pouzivat jako nastroje napriklad Malwarebytes Antimalware ..kvuli lepsimu scanu pouzivat jen jeden ...neni doporuceno mit zapnute oba bezpecnostni baliky ...takze napriklad Tvuj antivirus Avast Free pri kontrole pocitace s Malwarebytes Antimalwarena nechtene skudce Vypnout ...po dokonceni leceni nalezenych hrozeb restert PC a uz Malwarebytes Antimalware nezapinat nechat zapnuty jen vychozi Avast free antivirus ..

3.Mit vzdy zaktualizovany software jakykoliv predevsim se to tyka Javy..Flashplayeru a Microsoft Silverlight a jinych napadnutelnych modulu ...

4.Nestahovat programy z podivnych stranek jako je Ulozto.cz a dalsich ...

5.Vyhybat se strankam se spatnou reputaci ...

Dodatek ...Microsoft pekne vsem zavaril byl to jeden z mala a od Microsoftiu jediny Operacni system ktery sel pouzit i na strach a slabych pocitacich ...tak at se pak nedivi ze porad vyuzivame jejich Neoficialni aktualizace a vyuzivat je budem do te doby dokud nam to nezatrhnou takze pravdepodobne do roku 2019 ...
Take mam v jednom PC Windows XP pouzivan prevazne Windows XP a ubuntu (linux)
Po uprave registru chodi bezpecnostni aktualizace i po skonceni podpory neni to uplne koser ..ale od nic zase nebylo fer... ze nam to utly ...kdyz jeste nekteri z nas maji starsi pocitace a jsou to prosete (h) toliko malo k Windows XP

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Děkuji. O své nekvalitní fotky se vážně nebojím a na důležitá data používám jiný PC :)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Haha urcite nas nejakou kvalitni ...no na data neni treba pouzivat jiny pc staci jiny externi HDD to je proste bezpecnejsi ...pokud se ti nekdo bude chtit nabourat do Pc tak ho zadny system neodradi i plne Updatovany ...ale jako dobra je treba terminak u antiviru Comodo ..

K bankovnictví raději přistupujte ze sandboxu
Virtuální terminál

Jak bylo řečeno výše, dodatečných funkcí v bezplatné edici neobdržíte mnoho. Vyčuhuje prakticky jediná. Virtuální terminál obsahuje Comodo Internet Security od šesté řady. Považujte ho za bezpečný ostrov v internetovém oceánu. Toto prostředí svou důležitost a nezávislost naznačuje celoobrazovkovým zobrazením.

Budete mít pocit, že používáte operační systém v systému. Vaše pocity budou oprávněné, neboť prostředí běží v sandboxu, tedy odděleně od Windows. Nabízí se pro zabezpečený přístup k webu. Požijete ho k přístupu k nebezpečným stránkám, případně naopak k citlivým službám jako k internetovému bankovnictví.

Tam zase oceníte virtuální klávesnici, která unikne případným tzv. keyloggerům. Comodo tvář Virtuálního terminálu opsalo od Windows, dokonce i variace na nabídku Start vám připomene originál. To vše proto, abyste se v prostředí cítili jako doma. Bez prohlížeče Dragon a Silverlightu ho avšak nespustíte.

kopirovano >>>> http://www.cnews.cz/recenze/antivirus-i-firewall-v-bezplatnem-podani-comodo-internet-security zboznuji tento antivirus..tedy jeho starsi verzi .. ikdyz jsem ted kvuli testovani presel na Eset Smart Security 7 ...ktery bezi krasne take se da malo co vytknout rozil je ten ze je na rozdil od Comoda placeny ...jinak znacka Comodo se u nas moc nepouziva spise ve statech ...naji spousty programu podivej se kdyz tak zde .>> https://www.comodo.com/ take maji Cloud myslim 15G zdarma je to nic moc ...ale zato je bezpecny na dobre rozhrani a je spolehlivy ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

nič strašného.
akurát nemajte v pc citlivé dáta - číslo účtu a heslá, piny do bankovníctva, internetové bankovníctvo radšej v xp už nepoužívajte.

možno vám hrozí častejšie preinštalovanie pre prepísanie niektorých knižníc, ale bitová mapa po čistej inštalácii to spraví.


škoda xpéčiek, najvymakanejšie okná.

(smoking)

image
0 bodů

Prosím o radu, mám tu nyní problém.
Když chci vypnout PC objeví se hláška: nsAppShell:Event Window - Nejde mi to vypnout jinak než ručně. Dá se s tím něco dělat?

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Kdy se ti to stalo dnes ?...vcera ne predevcirem?...Vyzkousej vratit pocitac v case kdy ten problem jeste nebyl...klikni na

zadejte popis obrázku zde

nabidka start >> Prislusenstvi >> systemove nastroje >> Obnova systemu >>> vyber den poredtim nez to zacalo >>>
kdyby to neslo zkus jine datum pred ...kdyby problem pretrvaval.. tak napis reknu ti co dale ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

myslím, že to dělají nějaké doplňky ve webovém prohlížeči, který pak nejde ukončit a tím blokuje ukončení celého systému

jestli jde o Explorer, tak v start - příslušenství - systémové nástroje je položka Explorer (BEZ doplňků) zkusit, jestli to s ním shodit jde a pokud ano, tak povypínat doplňky vnormálním exploreru, které neznáš nebo nepotřebuješ (ozubené kolo - spravovat doplňky)

Děkuji, moc DĚKUJI, zabralo to! Já jsem se bála že budu muset instalovat nové Windows. :)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

ktere reseni ....? navraceni v case nebo zakazani doplnku ...to je dobre vedet ...pro ty co zde kvuli teto chybe prijdou priste z vyhledavacu ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Explorer mám, ale nepoužívám. Používám Firefox, zkusila jsem tedy návrat v čase. Přiznám že jsem musela jít o týden zpět a po restartu prohlížeč nechodil. Stačila nová instalace a všechno je OK.

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

(y) sikovna ....:*

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Měl jsem stejný problém, obnovit stará data nepomohlo. Ale stačilo přejet PC jiným antivirem než je Avast a už je to v pořádku.



Související témata

+1 bodů
2 odpovědí 228 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 306 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 138 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 184 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 414 zobrazení
7.1.2021 v kategorii Počítače, internet anonym
0 bodů
1 reakce 150 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 155 zobrazení
0 bodů
1 reakce 63 zobrazení
...