0 bodů
214 zobrazení
v kategorii Právo a zákony

Pracuji na hlavní pracovní poměr. K tomu jsem od listopadu uzavřela dohodu o provedení práce. Bylo mi řečeno, že můj zaměstnavatel, u kterého pracuji na HPP, za mě odvádí zdravotní a sociální, a že z brigády budu dostávat mzdu v hrubém (co si v hrubém vydělám, taky i dostanu, neboť se mi z toho nic nebude odvádět). Jak to bude, když uzavřu ještě další dohodu o provedení práce u třetího zaměstnavatele?
Neporadíte někdo? Děkuji.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů

Nepomýľte sa pri ročnom zúčtovaní dane z príjmu fyzických osôb zo závislej činnosti (zamestnanecký pomer) odvody robíte zo súčtu všetkých príjmov z tejto činnosti, teda z HPP a aj z VPP



0 bodů

Zaměstnanec může dohodu o provedení práce uzavřít s libovolným počtem zaměstnavatelů, s každým zaměstnavatelem až na 300 hodin ročně. Minimální hodinová odměna je v současnosti 50,60 Kč, horní výše odměny není nijak omezená. Nárok na cestovní náhrady vzniká jen tehdy, když je sjednaný v dohodě.
Zdroj: http://www.jakpodnikat.cz/dohoda-provedeni-prace.php

0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

Bylo mi řečeno, že můj zaměstnavatel, u kterého pracuji na HPP, za mě odvádí zdravotní a sociální, a že z brigády budu dostávat mzdu v hrubém (co si v hrubém vydělám, taky i dostanu, neboť se mi z toho nic nebude odvádět).

to nie je pravda.
v daňovom priznaní uvádzate všetky príjmy uvedené zákonom (Zákon o daních z příjmů).

ak teda za vás daňové priznanie robí váš zamestnávateľ, musíte zamestnávateľovi poskytnúť údaje o príjmoch a daňových plneniach i od ostatných činností, za ktoré poberáte odmenu, a to i u činností, ktoré sú od dane oslobodené (uviesť ich musíte, daň z nich platiť nemusíte).

ekonóm/ka vášho zamestnávateľa z toho unesená nebude (je to pre ňu práca naviac) a môže sa vám stať, že si budete musieť podávať daňové priznanie sám, prípadne si ho nechať o nejakej firmy vypracovať (ten daňový formulár totiž nie je taký jednoduchý).

zjednodušene:
každý príjem (za prácu) musí byť v daňovom priznaní.

(smoking)

image


Související témata

0 bodů
6 odpovědí 428 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 231 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 258 zobrazení
+1 bodů
5 odpovědí 360 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 916 zobrazení
6.8.2014 v kategorii Ostatní SlečnaZoufalá
0 bodů
2 odpovědí 1.6k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 236 zobrazení
0 bodů
1 reakce 148 zobrazení
...