0 bodů
380 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada

Vypěstovala jsem z jadýrek citronu 4 keříky. Asi 40 cm vysoké. Myslíte že můžou někdy v budoucnu plodit? Myslím bez roubování? Asi ne co? Na roubování si opravdu netroufnu.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Pokud se o ně budeš dobře starat, budou i rodit - ale nenaroubované až tak ve 20 letech.
;-)



0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Mohou, ale pokud nejsou roubované tak také nemusí. Doporučuji od někoho komu rodí vzít roub. Ujímá se to dobře. Lze použít i jiný citrus, třeba mandrinku.

0 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

jak bylo napsáno, z jadérka rodit nebudou možná nikdy. To roubování se musí umět. Pro někoho je to jednoduché, ale já to jednou zkoušela, a to nejsem úplně nešikovná, a nezadařilo se. Já se letos také chystám koupit stromeček citronu a mandarinky. V zahradnictví s exotickými rostlinami je jich velký výběr a nejsou zase až tak drahé. Už pěkně vzrostlý kmínek a s plody jsem viděla kolem čtyř set korun. Můžete koupit i menší a bude levnější. Tedy jestli chcete doma trhat plody ze svého stromku. Pokud jenom na okrasu, tak to je jiná....

0 bodů

Tak to si taky nějaký pořídím. Děkuji za informace :)

suzymon Registrovaný (158 bodů)

Zrovna jsme s kamarádkou řešily kdy pojedeme do toho zahradnictví. Nevím kde bydlíte, ale jmenuje se zahradnictví Kruh, Vysoké Nad Jizerou, u Jilemnice. Třeba bydlíte kousek, pro nás je to dost daleko, ale jedeme ve středu příští týden. Právě totiž mají sezonu na tyto stromky. Mimo jiné rostliny, samozřejmě. Vyťukejte si to do vyhledávače a prohlédněte. Já mám od nich fíkovník který plodí krásné fíky. Ani ten kmínek nebyl drahý. Asi 120 kč. A fíky opravdu uzrají a jsou výýborné... A roste velice rychle.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 259 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 234 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 482 zobrazení
1.10.2015 v kategorii Rostliny, zahrada jára
0 bodů
4 odpovědí 257 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 384 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 307 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 245 zobrazení
0 bodů
1 reakce 375 zobrazení
+3 bodů
0 odpovědí 1.1k zobrazení
...