0 bodů
2.0k zobrazení
v kategorii Příběhy ze života

Mam nepritele. Chci se mu pomstit za tisice veci co mi provedl, ale nevim kde zacit. Mate nekdo zkusenosti s pomstou? Nemam zajem o "utechu" typu pomstou niceho nedosahnes, co se stalo stalo se a jdi dal, ani reci jako jednou prijdes na to, ze nejlepsi je odpustit nebo sam sebe zlepsit. Hledam nekoho, kdo ma zkusenost s clovekem, se kterym se pres veskerou snahu neda vyjit a zaslo to tak daleko, ze jedine realne reseni je bojovat proti nemu a nehledet na to jestli mu ublizi. Jsem nadprumerne inteligentni, odhodlany clovek, bohuzel s nedostatecnymi zkusenostmi co se tyka konfliktu v mezilidskych vztazich.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

7 reakce

+6 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Nadprůměrně inteligentní člověk se většinou vyrovná s tím, že mezilidské vztahy jsou
na různých úrovních. Vzájemné antipatie mohou mezi lidskými jedinci nastat, to je přirozené. Pokud se ale jedná o nenávist, spíš bych využila té údajné nadprůměrné inteligence a snažila se zjistit příčinu .
Plýtvat energií na pomstu, to jen přistoupíš na hru svého "nepřítele" a on v podstatě dosáhne svého. Ignoruj ho.

O pricine vim, bohuzel cloveka, se kterym se musim v praci kazdy den vidat, nelze jen tak ignorovat. Navic mame spoustu spolecnych pratel, coz mu jenom zlehcuje mi neustale drobnostmi ublizovat. Chci se branit.



+3 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

... Jsem nadprumerne inteligentni ...

pochybujem.
nadpriemerne inteligentný človek má kopec iných záujmov, ako sa zaoberať nejakým blbcom.

(smoking)

image

Ne pokud je do toho blbce 2 roky zamilovany..

arygnoc Registrovaný (913 bodů)
+2

o dôvod viac chovať sa s nadhľadom.

pokiaľ to neviete zniesť, odíťte z jeho okolia (včítane priateľov).
hoďte túto kapitolu života za hlavu, inak si robíte z vlastného života peklo - a za to nikto nestojí.

(smoking)

ps:
to máte povedať rovno, že sa jedná o zhrdenú lásku, pomstu za odchod/neopätovanú lásku.
nezabúdajte, že hnev je najhorší radca.

image

Nejradsi bych ho vymazala ze sveho zivota, ale nehodlam kvuli nemu opoustet praci, ktera me naplnuje. Uz mi pripada ze ztracim racionalitu, nemohu se soustredit na nic jineho nez na nej a to i pri praci. Jedina myslenka se kterou se dokazu uklidnit a nevybuchnout vzteky kdyz slysim jeho hlas je myslenka na pomstu. Myslim ze jenom tak budu moct jit dal.

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

ani po vykonaní pomsty nebudete mať kľud.

prácu, ktorá vás napĺňa, nájdete vždy.
ale osobný pokoj sa hľadá ťažko.

ideálne riešenie je vzdať sa všetkého spoločného - včítane práce, priateľov, miesta pobytu, zvieraťa, ...

jeden z vás to musí urobiť - inak nebudete mať pokoj.

len tak mimochodom - nejedná sa o zbabelosť, ale o prevenciu, zvýšenie kvality svojho života.
nepoznám vašu povahu, ale je to i prevencia proti neuváženým krokom s fatálnymi následkami (i v afekte, prípadne v opilosti, ... - a nemusí sa hneď jednať o vraždu, ale aj o napr. nechcené tehotenstvo, ...).

(smoking)

image

Mate pravdu, ze pro nas oba neni dobre mit spolecne zajmy, hlavne jde o tu praci ve ktere se kazdy den vidame. Pokud ale pomstu uspesne vykonam, je sance ze to bude on, kde bude muset odejit. Jedine co je potreba, je objasnit policii ktere zakony opakovane porusuje. Jsem si celkem jista, ze za nektere veci- nebudu jmenovat- by ho sef ani rodice nepochvalili. Vim, ze je to osklive, ale vidim to jako moznost jak ho dostat ze sveho okoli bez opusteni prace a pratel.

+2 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já si myslím, že pomsta je něco jako droga. Ovládne tvou hlavu, tvé srdce, rozloží tvou osobnost. Nebudeš se umět radovat, užívat si život, protože se ti do hlavy bude stále cpát ten, koho pokládáš za nepřítele. Půjde s tebou spát, bude s tebou u stolu, venku, doma. Všude ti bude sedět v hlavě a za krkem. (fubar) Ale vlastně existuje pomsta! Žít tak, aby ti záviděl! Ne jakože: Čum! Ale obyčejně spokojeně. Pro sebe a pro toho, koho miluješ. Ať se stará a sejří on.
Kapku jako ve vtipu: Starý, proč nespíš."Nemůžu usnout, dlužím sousedovi prachy." Ona vstala, otevřela okno a zavřískala: Hééj, sousede, můj starý ti dluží prachy? Tak dostaneš p*rd! A starý, ty klidně spi, teď nebude spát soused!

Co se tyka toho vtipu, drive by mi prislo mi uplne zbytecne delat nekomu naschvaly, chovani tech lidi bych brala jako nevhodne reseni situace a hlavne jako spatne smerovany zajem, pripadalo by mi zbytecne rikat sousedovi, ktery cloveku prokazal laskavost neco takoveho kdyz je v pravu a vubec bych ten vtip nepochopila. Nechapala bych, proc si proste nehledi sveho a penize nevrati. Zajimave, ze kdyz clovek zacne byt citove angazovany, zmeni spoustu svych postoju- obcas k horsimu. Problem je, ze jsme byli nejakou dobu dost blizci pratele, behem jeho posednich dvou vztahu mi plakal na rameni kdyz se rozesli a byla jsem i u pocatku jeho soucasneho vztahu. Vzdycky jsem ho podporovala a kdykoli potreboval, byla jsem tu pro nej. Posledni dva roky, co jsem tak nejak uznala ze k nemu mam asi vetsi citovou vazbu nez on ke me jsem byla v sedmem nebi z kazdeho pratelskeho obejmuti a cim dal vic jsem se na nej fixovala. Ted, kdyz si delame jenom naschvaly, nejvic me stve ze jeho to netrapi. Uz tak mi prijde ze je se mnou vsude. Jediny k cemu se upinam je pocit, ze je v nasi kancelari misto jenom pro jednoho z nas. A kdyz to spravne zvladnu, nebude se na tom svem hrat dlouho.

+1

Mio, vzpamatuj se, přez pomstu opravdu cesta nevede. Jediná možnost je odpustit a jít dál. Jestli tomu dobře rozumím, bral tě vždy jen jako přítelkyni, nebylo moudré se na něho citově upínat. Jsi-li lepší než on, odpustit dokážeš. Tedy je-li vůbec co.
Jestli potřebuješ být na někoho citově vázána, vyhlédni si jiného muže a své city přenes na něho. Uvidíš že i zapomenout se dá snadno.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Mio, nežij pro něho, pro pomstu, pro něco, čím ho naštveš! Škoda času, úsilí, myšlenek. Je to jako včera rozlité mlíko. Nic nezměníš! Pane, dej mi sílu přijmout to, co nemohu změnit!

Vy verite v boha? Myslim, ze je moc hezke, kdyz je nekdo verici. Asi jsem ale moc racionalne zalozeny clovek nez abych sama v neco takoveho verila. Mohu se zeptat co vas k tomu vede?

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

Asi jsem ale moc racionalne zalozeny clovek

a prečo teda rozmýšľate iracionálne? (prečítajte si svoj predchádzajúci príspevok)

(smoking)

image

Protoze jsem moc citove zainteresovana. To jak jednam ted, v teto vyhrocene situaci je neco uplne jineho nez to, jakym zpusobem bych reagovat chtela. Verim, ze kdyz budu mit neco, co bude plne zaujimat moji pozornost (mam na mysli promyslenou pomstu) , tak budu zase uvazovat obvyklym zpusobem.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Tak zase mám pocit, že komu není rady, tomu není pomoci Ani pořádně nepřečteš, o přemýšlení vůbec nemluvím a zase se posadíš na svou kolej a jedeš dále stejným směrem! Jako nějaký poblbaně natažený strojek, který pohání, co vlastně? Křivda, nenávist, vztek? Tak jo. Tvůj promrhaný čas, tvoje blbá cesta, tvůj život!(think) Jen se neptej! Nadepiš POTŘEBUJU SI POSTĚŽOVAT a stěžuj si, plač a naříkej. A neřeš, jako doposud!

Rozumim tomu, ze mi nerozumite. Nemusite ale tak prikre hodnotit jestli premyslim o tom, co mi sdelujete. Zrejme jste si Vy spatne precetla muj uvodni text. Uvadim v nem, ze nestojim o "utechu" typu pomstou niceho nedosahnes. Nemam zajem si stezovat, mam zajem jednat. V dusledku toho ze nevite, co se v mem zivote deje jsem se o situaci rozepsala. Ucel byl ciste informativni. Nevim jak bych Vam to jasneji rekla, ja nechci ze sve koleje vystoupit. Jestli patrite k tem lidem, co trable hazi za hlavu a nekazi si tik den, dobre pro Vas.
+2 bodů
lili Registrovaný (107 bodů)

No to je věc, ses zamilovala do nepravýho,a jelikož tvoje láska nebyla opětována tak přišla na řadu pomsta. Četla jsem to několikrát, ty ho prostě chceš dostat z kanclu. Nejhorší je uražená ješitnost viď?
Tak se msti když myslíš že ti to pomůže.
Je mi tě skoro líto.

Ano,chci ho proste dostat z kanclu. Ale je rozdil v tom ze ma laska nebyla opetovana a ze me i jako kamaradku po tom co zacal svuj mimopracovni byznis odstrkovat a pretahovat mi pratele. Kdyby se mi svym kazdodennim urazivym chovanim nepripominal, nemstila bych se.

+1 bodů

Znovu zobrazeno

Nejmenuješ ty se Dajána? :)

odpoveď je mimo témy

+1 bodů

Tak jsem se nakonec rozhodla, ze zadnou pomstu delat nebudu. Sice by mi to asi prineslo na chvili radost a pocit zadostiucineni, ale nakonec bych si akorat pripadala spatne ja. Je to trochu jako ve strategickych hrach. Muzes si kupovat karty a budovy co skodi protihracum, ale ty tim nic neziskas a tak stejne nevyhrajes. Nakonec vyhraje ten, kdo si postavi nejvice obrannych budov a bude si zatim pestovat svoje panstvi. I kdyz takovemu cloveku kartami utoku seberes suroviny, tobe to zadne neprida. Takhle zvitezit nejde. Jedina cesta k uspechu je obratit se zady a jit si za tim svym.

+2

Konečně rozumné rozhodnutí, držím ti palce ať to dobře zvládneš. Přece pro jedno kvítí slunce nesvítí. Určitě najdeš lepšího který si tě bude vážit :)

inka Pokročilý (1.2k bodů)
+1

Mio, konečně ti to došlo! Víc jak měsíc nebylo chvíle, kdy ti řídila život pomsta a stín nepřítele! Dozrála jsi k poznání, že tvůj život patří tobě. Ne nepříteli a pomstě. Gratuluji ti! (happy)

+1

Dekuji, snad to zvladnu. Predtim mi prisla pomsta jako kontruktivni reseni ale byla jsem jenom moc zvykla vedet vsechno o jeho zivote ze jsem nedokazala prijmout fakt ze tam uz nepatri a misto abych si budovala svuj svet, svuj zivot, ze sveho zivota jsem docasne utvorila honbu za jeho nestestim, ktere mi melo prinest stesti. Dekuji vsem za rady.

0 bodů

Mio, já ti rozumím, prožívám totéž. Kdo to neprožil neprocítil, tu bezmoc, bolest, tu beznaděj, ten nikdy nebude ani tušit o čem tady mluvíme. A vždy bude vědět, že nejlepší je odpustit a být nad věcí... Ale až tyto dokonalé rádce potká stejný osud, ona je ta "Božská nadvěcnost" a moudrost přejde a pak teprve pochopí. Zkušenost je totiž skutečně nesdělitelná. Chápu tě a držím ti palce. Podrž ty své na oplátku mně.:)

Presne jsi to vystihla Pajo. Rozhodne ti drzim palce a dekuji.
Budu rada kdyz das vedet jak jsi dopadla.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 284 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 255 zobrazení
24.9.2018 v kategorii Příběhy ze života Kateřina Bittnarová
0 bodů
6 odpovědí 248 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 197 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 315 zobrazení
20.11.2014 v kategorii Příběhy ze života lili Registrovaný (107 bodů)
0 bodů
2 odpovědí 297 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 311 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 562 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 184 zobrazení
...